Anyám alkoholista, elzavart a házból, elvesztem az örökségem és nem tehetek semmit. Igaz?
Anyám kicsi korom óta alkoholista, mióta apám meghalt.
A kertes ház, amibe éltünk fele-fele arányban osztozunk, de övé a haszonélvezet. Minap elment egy ügyvédhez és végrendelkezett, miszerint az ő része azé lesz aki a gondját viseli. Megismerkedett egy nővel, akivel együtt isznak, mindennap, és elhordanak engem mindennek. Ott tart a helyzet, hogy engem elzavart a házból.
Beteg és függetlenül a végrendelettől, szerettem volna neki segíteni amiben lehet, de már a közelébe sem enged. Mint egy gyerek, ha meglát elbújik előlem, és azt hiszi, hogy nem veszem észre.
Elveszítem őt is és az örökségem is, igaz?
Véleményem szerint a ház fele továbbra is a tiéd a marad, ha vele történik valami, a másik fele pedig akire hagyta.
Nagyon szép ez a szituáció, de nem zavarhat el a házból téged!
Sajnos nehéz ügy a fele tulajdon miatt. Ez a gyakorlatban általában nem tartható fenn különérdekű feleknél, ilyenkor az egyik fél végül kivásárolja a másikat.
Esetleg a végrendeletet meg lehet támadni érdemtelenség, befolyásolás miatt, ehhez viszont bizonyítékokat kellene gyűjteni.
Az orokseget nem veszted el, kotelesresz is van a vilagon, azt pedig csak keves lehetoseg van megtagadni (konkretan a torveny felsorolja).
Persze meg eleteben arra iratja akire akarja.
Az orokseged meg nem 'elveszted', mert egyelore nem a tied, hanem az ove.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!