Anyám alkoholista, elzavart a házból, elvesztem az örökségem és nem tehetek semmit. Igaz?
Anyám kicsi korom óta alkoholista, mióta apám meghalt.
A kertes ház, amibe éltünk fele-fele arányban osztozunk, de övé a haszonélvezet. Minap elment egy ügyvédhez és végrendelkezett, miszerint az ő része azé lesz aki a gondját viseli. Megismerkedett egy nővel, akivel együtt isznak, mindennap, és elhordanak engem mindennek. Ott tart a helyzet, hogy engem elzavart a házból.
Beteg és függetlenül a végrendelettől, szerettem volna neki segíteni amiben lehet, de már a közelébe sem enged. Mint egy gyerek, ha meglát elbújik előlem, és azt hiszi, hogy nem veszem észre.
Elveszítem őt is és az örökségem is, igaz?
13:38-as válaszoló jó nagy baromságot írt!
Ha van tulajdonrészed a házban, akkor az a tiéd. Azt tőled el nem veheti senki, még a haszonélvező sem! A haszonélvező ugyan használhatja a te tulajdonrészed, mint ahogy írtam, pl. kiadhatja albérletbe és szedhet bérleti díjat anélkül hogy neked fillért is adna belőle és el is zavarhat, de el nem adhatja, vagy el nem ajándékozhatja a te beleegyezésed nélkül. Viszont, fordítva, ha mondjuk te szeretnéd eladni a saját tulajdonrészed ahhoz kell az ő beleegyezése, mivel ő a haszonélvező. Ő a saját tulajdonrészével azt csinál, amit akar, de a tiédet el nem idegenítheti. A haszonélvezeti jog ha a szerződés másként nem rendelkezik, édesanyád halálával szűnik meg.
előző írta jól.
fele a tiéd, fele az övé, amíg él addig a hazonélvezet miatt a használat őt illeti (bérbe is adhatja, stb) de egyikőtök sem adhatja el a másik részét. Haszonélvezet a halálával szűnik meg.
végrendelkezhet a saját házfeléről, de a kötelesrész miatt mindenképpen abból az édesanyád feléből, ami most a nevén van is fogsz örökölni (az eltartóval együtt).
Akkor majd ez úgy néz ki, hogy vagy egyikőtök fizeti ki a másikat és övé a ház vagy fordítva. Ha senki nem tud/akar fizetni akkor el kell adni a házat és az árán kell közösen megosztoznotok.
2-3 havonta feltűnik egy kérdés különböző körítésekkel, de a lényege, hogy az anyja nem beszámítható, elzavarta otthonról és ha nem avatkozik közbe a kérdező valaki (például a lakásmaffia) ki fogja semmizni az anyját. Arra mentek ki ezek a kérdések, hogy hogy tudná valahogy a nevére íratni az anyja részét hogy aztán eladhassa és vehessen két kisebbet, az egyiket magának, mert hát minek az anyjának ekkora.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!