Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy házasságon belül van olyan szerep, hogy pénzügyminiszter?
3-as és 3 ötvözve miért nem megy?
Mert nálunk..
2en intézzük.. Hol én hol a férjem/előtte élettársam
Csekkek: összerendezve minden hónapban, akinek ideje van az viszi befizetni (az utőbbi időben én, réggebben a férjem, mert munkájából adódóan ment pénzt váltani a postára mindenhéten)
Banki dolgok közösek, minden számla 2 néven van, és vot a házassagunk előtt is már, tehát akármelyikünk intézhet bármit..
Általában a férjem megy, mert nekem nincs türelmem végigállni a sort, addig elintézek minden mást a környéket..
Befektetésekről együtt döntünk..
Annyi, hogy nekem nincs kártyám a számlához, egyrészt nem érte meg a kezelési dij, másrészt a fizu egy részét a férjem is készpénzben kapja és én is, úgyhogy számlahoz csak a nagybevásárlásokkor és tankoláskor nyúlunk...
A pénzügyeket pedig írjuk, minden kiadást és bevételt is.. Vezetjük füzetben, majd a havi összegeket exceleben
Utóbbit a férjem kezeli, de hó végén együtt ülünk felette, csak hogy lássuk hányadán állunk...
Szerintem egy kapcsolatban itt is kompromisszumokra an szükség...
Nem tudnám elviseln, ha nem tudom hányadán állunk...mennyi a tartalékunk, meddig nyújtózkodunk..
Így tudom hogy mi az amit megengedhetünk magunknak, mi az amit nem...
Szerintem pedig anélkül, hogy a havi kiadásokat ne m figyeli az ember, és nem kezeli a pénzügyeket ez képtelenség.
Nálunk úgy alakult, hogy én tervezem meg a kiadásokat, mert párom nem szeret foglalkozni vele. Én itthon vagyok, dolgozok és tanulok, jobban van rá időm. Minden hónapban felvezetem excelbe a várható bevételt és kiadásokat, a bevásárlólistát, meg minden egyebet, mikor kész vagyok vele, akkor visítok páromnak, aki húzza a száját, hogy már megint meg kell néznie :) De akkoris megnézetem vele, mert egyszer fordult elő, hogy rámhagyta, és bár semmi rendkívüli nem volt a listán, bevásárlásokkor ment a sipítozás :D
(Minden bevásárláskor összeveszünk a boltban... akár egy zacskó őröltborson is... ez másnál is előfordul? Legalább a boltosok jól szórakoznak, műsoros munkaidő :D )
Szóval én tervezek, de igazából egy csokit se veszünk meg úgy, hogy ne beszélnénk meg. Ha nekem alapanyag kell a munkámhoz, akkor azt veszünk, ha neki battlefield4-re fáj a foga akkor azt tuszkoljuk a listába :)
13-ra
Nálunk nem fordult ez elő, én csak belül forrtam a dühtől, hogy ezeket már megint minek kell megvenni, így nem volt ingyencirkusz. Jó apuka módjára perkáltam a kasszánál, és mire kimentünk az üzletből, már el is felejtettem mi volt odabent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!