Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy házasságon belül van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy házasságon belül van olyan szerep, hogy pénzügyminiszter?

Figyelt kérdés
Ismerek olyan családokat, ahol ez láthatóan le van osztva. Eddig ahhoz voltam szokva, hogy én intézem a pénzügyeimet. Ha megházasodom, akkor átalakul ez a szerepem? Egyáltalán, hogyan lehet jól csinálni a pénzügyeket egy házasságon belül? Nem érzem úgy, hogy szívesen átadnám a gyeplőt bárkinek is ez ügyben. Ez azt jelenti, hogy önző vagyok, vagy ez így természetes?

2014. jan. 25. 23:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
persze az, hogy én intézem a dolgokat, nem azt jelenti, hogy egyedül is döntök beruházásokról, biztosítás kötéséről, akármiről, az ilyent megbeszéljük. (10 voltam)
2014. jan. 26. 09:42
 12/14 anonim ***** válasza:

3-as és 3 ötvözve miért nem megy?

Mert nálunk..

2en intézzük.. Hol én hol a férjem/előtte élettársam

Csekkek: összerendezve minden hónapban, akinek ideje van az viszi befizetni (az utőbbi időben én, réggebben a férjem, mert munkájából adódóan ment pénzt váltani a postára mindenhéten)

Banki dolgok közösek, minden számla 2 néven van, és vot a házassagunk előtt is már, tehát akármelyikünk intézhet bármit..

Általában a férjem megy, mert nekem nincs türelmem végigállni a sort, addig elintézek minden mást a környéket..

Befektetésekről együtt döntünk..

Annyi, hogy nekem nincs kártyám a számlához, egyrészt nem érte meg a kezelési dij, másrészt a fizu egy részét a férjem is készpénzben kapja és én is, úgyhogy számlahoz csak a nagybevásárlásokkor és tankoláskor nyúlunk...

A pénzügyeket pedig írjuk, minden kiadást és bevételt is.. Vezetjük füzetben, majd a havi összegeket exceleben

Utóbbit a férjem kezeli, de hó végén együtt ülünk felette, csak hogy lássuk hányadán állunk...

Szerintem egy kapcsolatban itt is kompromisszumokra an szükség...

Nem tudnám elviseln, ha nem tudom hányadán állunk...mennyi a tartalékunk, meddig nyújtózkodunk..

Így tudom hogy mi az amit megengedhetünk magunknak, mi az amit nem...

Szerintem pedig anélkül, hogy a havi kiadásokat ne m figyeli az ember, és nem kezeli a pénzügyeket ez képtelenség.

2014. jan. 26. 10:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy alakult, hogy én tervezem meg a kiadásokat, mert párom nem szeret foglalkozni vele. Én itthon vagyok, dolgozok és tanulok, jobban van rá időm. Minden hónapban felvezetem excelbe a várható bevételt és kiadásokat, a bevásárlólistát, meg minden egyebet, mikor kész vagyok vele, akkor visítok páromnak, aki húzza a száját, hogy már megint meg kell néznie :) De akkoris megnézetem vele, mert egyszer fordult elő, hogy rámhagyta, és bár semmi rendkívüli nem volt a listán, bevásárlásokkor ment a sipítozás :D

(Minden bevásárláskor összeveszünk a boltban... akár egy zacskó őröltborson is... ez másnál is előfordul? Legalább a boltosok jól szórakoznak, műsoros munkaidő :D )

Szóval én tervezek, de igazából egy csokit se veszünk meg úgy, hogy ne beszélnénk meg. Ha nekem alapanyag kell a munkámhoz, akkor azt veszünk, ha neki battlefield4-re fáj a foga akkor azt tuszkoljuk a listába :)

2014. jan. 26. 11:46
 14/14 A kérdező kommentje:

13-ra

Nálunk nem fordult ez elő, én csak belül forrtam a dühtől, hogy ezeket már megint minek kell megvenni, így nem volt ingyencirkusz. Jó apuka módjára perkáltam a kasszánál, és mire kimentünk az üzletből, már el is felejtettem mi volt odabent. :)

2014. jan. 26. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!