Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy házasságon belül van olyan szerep, hogy pénzügyminiszter?
Ez attól függ, hogyan egyeztek meg a (leendő) pároddal. Több lehetőség van:
1. Te leszel a "pénzügyminiszter" és te intézed a csekkeket, a bankolást meg mindent, közös számlátokon
2. A másik lesz a "bankár" de te akkor nem fogod jól érezni magad
3. Külön kassza és felezitek/megosztjátok a kiadásokat
A szüleimnél ez úgy van hogy külön bankszámlájuk van, apukám fizeti a számlákat, anyukám veszi a háztartási dolgokat, ruhát meg ami kell(ett nekem is míg velük laktam)
Most a párommal közös számlánk van, hülyeségre nem költünk, de annyit veszünk le magunknak, amennyire szükségünk van. A számlákat én intézem, ő a férfi de nem izgatják az anyagi dolgok. Nem zavarna ha ő csinálná, de szeretnék betekintést ha úgy lenne, csak hogy minden rendben van-e.
27N
nem szívesen osztanám meg az életemet olyan emberrel, aki képtelen bánni a pénzzel. tehát nálunk így eleve nem kell semmilyen minisztert kinevezni, egyikünk sem ovis, hogy a másik döntsön helyette.
a kiadásokat sem kell megbeszélni, nincs közös pénzünk, mindenki érdemei szerint részesül a javakból. nekem nem normális dolog hogy összedobjunk amink van, aztán a legutolsó cipőfűzőról is konzíliumot tartunk, mert úúúrisssten, közös kassza.
nem önzőség ha jogot formálsz arra a pénzre amiért te dolgoztál meg. szerintem inkább evidens.
egyébként nem is szívesen kezelném a párom pénzét, épp elég menedzselni a saját dolgaimat.
Pénzügyi területen dolgozom, emiatt úgy alakult, hogy általában a pénzügyekkel én foglalkozom.
A férjem műszaki területen dolgozik, így az idevágó dolgok hozzá vándoroltak.
Most épp lakást vettünk, illetve az érkező babának veszünk cuccot.
A lakások előszűrését ő végezte (műszaki állapotfelmérés), a végül közösen kiválasztott lakásra az alkut, jogi, pénzügyi kérdéseket teljesen mértékben én végeztem.
A babakocsi kérdés is úgy nézett ki, hogy én nagyon nem értek hozzá, ő inkább. Kiválasztotta, hogy milyen legyen, majd a neten szétnézve megszereztem fillérekért.
De a vagyon diverzifikációja is inkább rám hárult, nem szívesen döntött ilyenben.
Épület- és autóműszaki kérdésekben viszont én nem döntök szívesen, egyszerűen kevés a tudásom hozzá. Az autóvásárlásba nagyjából annyit szólok bele, hogy tetszik-e a színe.
na, kaptok lepontozni valót:
Nálunk én (nő) intézem a pénzügyeket. Egy számlánk van, férjemet annyira nem érdekli az ilyesmi, hogy fogalma sincs, mit fizetek be havonta és mennyit. Az ő fizetése számlára jön, és kb-ban kapom. Az övéből elutalgatok mindent, az enyémből vásárolok. Ő nem is szeret pénzt hordani magánál, 2-3 ezer ft a max, ami van nála. HA ő szalad le a boltba, akkor vagy elviszi a bankkártyát, vagy vesz ki az én pénztárcámból. Ruhát, cipőt, nagyobb dolgot meg úgyis közösen megyünk el megvenni (de azt is mennyire utálja, jó ég...)
18 éve működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!