Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha valakit megcsalnak miért a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valakit megcsalnak miért a harmadik felet hibáztatja?

Figyelt kérdés
Én mindig is úgy gondoltam, hogy nem a harmadik fél teszi tönkre a kapcsolatot. Ha valaki félrekancsingat, ott magában a házasságban volt a gond. Mind a feleség mind a férj hibája hogy ez megtörténik. Sok nő/férfi mégis rögtön a képbe jövő harmadik félnek esik neki. Holott egyáltalán nem ő a főszereplő, harmadik felek mindig is lesznek. Nem lenne egyszerűbb bevallani maguknak, hogy közösen rontották el, nem pedig a harmadik felet beállítani gonosz, ármánykodós nőnek/férfinak aki tönkretette a tökéletes házasságukat, ahelyett hogy homokba dugnák a fejüket?
2014. jan. 15. 18:48
1 2
 1/18 besenyőpistabácsi ***** válasza:
64%

Alapvetően sosem a harmadik fél hibás! A párkapcsolat nem az igazi, mert nincsenek teljes összhangban. Közben egy-egy ilyen félrelépés után mégis együtt szeretnék folytatni az utat. Könnyebb megtalálni az összhangot, könnyebb megbocsátani, ha találnak egy külső okot. A külső "kivédhetetlen" befolyásoló tényezőre mindent rá lehet kenni, mindet rá lehet fogni.

Mondaná, hogy csapodár vagyok? Mondaná, hogy nőcsábász vagyok? Ki a fene bocsáthatna meg ilyen beismerő vallomások után. A harmadik kiheveri valahogy, mi meg folytatjuk az utat. Az is lehet közben, hogy a harmadik a legnagyobb vesztes, mert naiv volt, mert hiszékeny volt. Neki is lehetett párkapcsolata, családja, de kit érdekel ebben a kétszemélyes kollektívában? Ott majd mi leszünk a harmadikok...

2014. jan. 15. 19:03
 2/18 anonim ***** válasza:
44%
Azert, mert konnyebb mast hibaztatni, mint magaba nezni az embernek es elgondolkodni, hogy vajon o mit rontott el....
2014. jan. 15. 19:13
 3/18 anonim ***** válasza:
45%
Naív vagy te még! Minden kapcsolatban vannak jobb és rosszabb időszakok. Egy családélete lehet a tét, amikor egy rossz periódusban beudvarolja magát valaki!Ma normálisan élni egyedül a gyerekekkel nem lehet, pénztelenség, idegbaj az egész.A Család FELELŐSSÉG!
2014. jan. 15. 19:26
 4/18 A kérdező kommentje:
Naiv semmiképpen sem vagyok. :) De ha van is rosszabb periódus, akkor is miért a harmadik fél lenne a hibás? Nem férj/feleség az aki elszalad a problémák elől?
2014. jan. 15. 19:32
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

3: en ilyen beudvarlasokat nem nagyon lattam, ellenben amikor mwg fiatal lany voltam,az elso munkahelyemen tobb kollega is ki akart velem kezdeni. Aztan amikor rakerdeztem, hogy mi van az asszonnyal, akkor jott a duma, hogy ok mar nincsenek uuuuuugy egyutt,csak a gyerek miatt,mert megdoglott az aranyhal, blabla.

En nemet mondtam, gondolom mentek a kovetkezo nohoz probalkozni.

2014. jan. 15. 20:37
 6/18 anonim ***** válasza:
47%

Egy ismerős élettársa már rég kinézte magát a férjemet.Lejárkált hozzá a m.helyére,mondván,viszi az őrkutyának a moslékot.Beszélgettek,közelebb kerültek egymáshoz.Amikor meggyengült a házasságunk, sok-sok év után, háztoldás közben,nyomulni kezdett.Nem volt túl csinos, de tudta, mit kell tennie, csacsogott, panaszkodott az élettársára, hogy bánik vele( ő is jóban volt amúgy a férjemmel,beszélgettek).Vigasztaltatta magát,és jó társasága voltstb. lényeg hogy lefeküdtek.

Nem ő tette ugyan tönkre a kapcsolatot,mert már előtte meggyengült.

De. Ő kihasználta a helyzetet,és lecsapott. Nem hibás?Idegennek, lehet hogy nem.De én nem így gondolom, mivel engem érintett.

Nem is haragudtam volna rá,de miután kiderült a félrelépés,mindent elkövetett,hogy megakadályozza, hogy újrakezdjük a férjemmel.

Szemétkedett,kavart, hazudozott,még terhességet is...

Ember legyen a talpán, aki ezek után is azt szajkózza, a 3. fél nem hibás...mellesleg, ő is megcsalta az élettársát,és a 2 kisgyerekét hagyta otthon egyedül éjszaka, mikor lejárt a férjemhez....nem ő nem hibás.....

Ezzel nem azt mondom, hogy a férjem ártatlan,és én is biztos oka vagyok, hogy ez megtörténhetett...

Csak abban az esetben nem tartom hibásnak a 3. felet,aki nem tudja, hogy a férfi nős, vagy foglalt.Azaz,átvágják,és neki is hazudnak.

De még azután is abbahagyhatná a viszonyt.Vagy még mielőtt belekezd, meggyőződik, tényleg úgy van e ahogy a pasi előadja.

Szóval,aki belemászik egy viszonyba, 3. ként,szerintem hibás.Lehet neki mentséget keresni,persze.De inkább csak az,aki még nem volt megcsalt...

2014. jan. 16. 07:50
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Jó kérdés. Gondolom egyszerűbb mást hibáztatni, mint magukba nézni a pároknak...

Ettől függetlenül. Elég hányinger keltő dolog házas emberrel kezdeni, akár nő, akár férfi az illető.

27/N

2014. jan. 16. 11:03
 8/18 anonim ***** válasza:

2-essel egyet értek, annyit fűznék hozzá, hogy aki így gondolja, hogy: - Az a rib..c Teri elvette tőlem a Józsit!, az a férjét a tulajdonának tekinti, és sosem jön rá, hogy valószínűleg épp emiatt a hozzáállás miatt veszítette el.

Férjem fogalmazta ezt meg nagyon jól egyik nap, azt mondta, hogy mivel én úgy bánok vele, hogy azzal megtöltöm a szívét, így nem tudna másba beleszeretni, mert egyszerűen más nem fér már a szívébe.

Ez persze csak a jelenre vonatkozik, tudom, ha ezen változtatnék, lassan kiürülne a szíve, és nem haragudhatnék, ha beleszeretne másvalakibe. De ahhoz, hogy tölteni tudjam őt, nekem is töltődnöm kell, tehát az ő felelőssége, hogy ő meg úgy bánjon velem...

Szóval egyik fél sem hibás ilyenkor szerintem. Csak nem jól szeretik egymást a felek, tudatlanságból, vagy mert egyszerűen nem passzolnak. Ilyenkor van helye a harmadiknak, ha ő jobban szeret, akkor őt is jobban tudja szeretni a férj.... Azt, hogy jobban szeret, azt a szeretet formájára, minőségére értem.

2014. jan. 16. 11:54
 9/18 anonim ***** válasza:
8%

6!

Barmilyen rosszul esik is, nem a harmadik volt itt se a hibás, hanem a ferjed, mert hagyta magat. Elcsábítani csak azt lehet, aki akarja. Tőlem aztán Brad Pittol a szomszéd pasiig bárki próbálkozhatna, ig érhetné a csillagos eget is, akkor sem hagyom magam, ha van partnerem.

2014. jan. 16. 12:59
 10/18 anonim ***** válasza:

Egyet kell értsek, pedig voltam megcsalva. Eszembe nem jutott a másik nőt elővenni. Nem ismertem, de nem is érdekelt. Ketten rontottuk el úgy a kapcsolatunkat,hogy abba bele tudott furakodni valaki!

Jól írta az utolsó! Jó a házasságunk a férjemmel, szeretjük egymást, nekem is jöhetne Brad Pitty, akkor sem kellene! :)

2014. jan. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!