Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben hogy osztanád be a házimunkát?
Nem volt munkám, minden házimunkát megcsináltam itthon. Férfi létemre nem volt ellenvetésem ezzel kapcsolatban, meg hát ugye nem dolgoztam, csak a feleségem, ilyen esetben természetes szerintem. Ő csak főzött, más mindent én csináltam.
Félreértések elkerülése miatt nem ő tartott el.
Most van munkám, de reggel fél 4kor kelek, este érek haza. Örülök, ha élek. De a feleségem elvárja, hogy közel ugyanannyit tegyek a házimunkába, egyedül a bevásárlást vette át tőlem nagyjából.
Ő jóval később kel, korábban hazaér jóval, jogos az elvárásom, hogy hétköznap most ő vegye át nagyrészt a teendőket? Hétvégén természetesen kompenzálnék.
Attól is függ, mik a teendők. Nálunk például a főzés a legnagyobb munka, azon kívül ami rendszeres, az a mosás (2*5 perc kétnaponta), és a portalanítás+porszívózás (30 perc hetente kétszer). A főzéssel naponta elmegy egy óra.
Ilyen körülmények között szerintem nem gáz ezeket megcsinálni.
Persze mint írták, ha állatok vannak, stb. akkor már más a helyzet.
Nálunk egyébként az a megoldás, hogy mindenki kb. azonos IDŐT töltsön munkával. Jövedelemtől függetlenül.
Korábban ér haza, vagyis rövidebb a munkaideje mint a tiéd... Akkor meg takarodjon takarítani.....már bocs de ez a nő ki fog használni ha hagyod magad...
Nálunk is én érek haza hamarabb, tehát én végzek több házimunkát. Mivel a férjemnek ideje se lenne rá annyi, mivel nincs itthon:D ő 12 órát dolgozik, én 8at.
27/N
"Sajnálom, nem tudok főzni"
Bocs, de ez az egyetlen ok ami hozzáköt??
Szerintem könnyedén találsz egy normális nőt magad mellé.
Olyant, aki nem használ ki a végtelenségig!!
Ha esetleg ennyi túlmunkától lebetegednél, akkor is "kirugdosna az ágyból", hogy menjél már porszívózni?!!
Haha! Nincs igaza a feleségednek, de nagyon vicces, hogy gyesről visszatérő kismamák általános problémája ez, őket pedig egyből lehurrogja mindenki, hogy nő vagy, te dolgod blabla. Most meg...
Szánalmas sok ember felfogása. A házimunkát el kell osztani valamilyen arányban. Nyilván, ha nejed van otthon, akkor mosogasson el, vagy mosson egy adag ruhát, ha te csak későn érsz haza. De most hétköznapra mégis milyen elfoglaltságok jutnak? Mosás, megcsinálja a gép, teregetés, 10 perc, mosogatás- oké, é is utálom, ezért ragaszkodtam a géphez. A többi kb hétvégi munka, szóval nem igazán értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!