Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez csak nekem esne rosszul?
A párommal több éve együtt vagyunk, élünk.
Építi mindenki a maga kis karrierjét, alapozni akarjuk a jövőt. A problémám a következő: lassan már 2. éve folyamatosan utazgat külföldre. Munkából kifolyólag. Együtt viszont még soha nem voltunk sehol. Hiába hozom fel neki, szerinte én csak féltékeny vagyok a sikerére.
"Nekem úgy tűnik, Ő nem akarja hogy ilyenkor én is kimenjek vele. A mostani útra is mondtam, hogy elkísérném, de szinte belesápadt. Azt mondta, ennyi időt kibírunk külön. De mindig???"
Náluk egyáltalán ilyet lehet? Én is, a férjem is utazunk munkából kifolyólag külföldre. A cég fizeti a repülőt, szállást, ellátást, esetleges ottani továbbképzést, belépőket. Ha nem továbbképzésről van szó, akkor délután 5-6-ig dolgozunk/tárgyalunk/konferencián vagyunk. Az égvilágon SEMMI értelme nem lenne elkísrénünk egymást azért, hogy este 6-7-re hazaérve a hotelbe még kemény 2-3 órát együtt tölthessünk. Erre kidobni többszázezer forintot repülőre, szállásra badarság, na meg erre vesztegetni a szabadságunkat...
Az egy másik kérdés, hogy nem mentek nyaralni együtt, az valóban nem egy jó jel. De erről a szakmai élettől különállóan kellene beszélni, mert a kettő nem tartozik össze. Más kérdés persze, ha úgy akarsz wellness hétvégézni, hogy amúgy 0-ra jönnétek ki a hónap végén, akkor megértem, hogy nem akarja. De ha egyébként pénzügyi akadálya nem lenne, akkor beszélj vele arról, hogy miért nem akar veled kikapcsolódni.
Kérdező, nincs más hátra, menj te is nélküle világot látni. Vagy várd otthon szépen csendben amíg hazajön.
Vagy keress egy olyan pasit, aki téged tart elsőszámú kedvenc útitársának, nem pedig a haverjait és az aktatáskáját.
Nem valószínű hogy változni fog, ha neki ez az állapot már két éve pont megfelel... miért is változtatna rajta, ha eddig nem akart, sőt, saját magának se jutott eszébe, hogy esetleg máshogy is lehetne.
"Pár nap munka után, még ott marad 1 hetet pihenni, világot látni a kollégákkal. "
Ez teljesen más kérdés, ilyen esetben maximálisan jogos a felháborodásod.
Ellenkező esetben szerintem érthető, hogy 300.000 ft-ot nem egy "félnyaralásra" akar kidobni, ahol alig látjátok egymást, még ha egy távoli helyen is tartózkodik, hiszen ebből egy rendes közös nyaralás is kijönne.
Viszont az, ha egy hetet marad a kollégáival világot látni, és még erre a hétre sem kívánja a társaságodat, az már szerintem durva...
Az élet más területein mennyire ragaszkodik hozzád? Egyébként eljártok kikapcsolódni, szórakozni azon kívül, hogy nem nyaraltok, vagy azt sem?
De jó érzés, hogy van valaki aki átérzi a problémám!
Ha itthon van éppen, akkor sem szoktunk nagy programokat szervezni, mert akkor képbe kerül mindkettőnk családja (és persze jogos). Olyankor hozzájuk szervezünk látogatást. Havonta 1x barátokkal mozi. Ez az utazása most nagyon padlóra fog küldeni engem, mert úgy érzem ott lenne a helyem nekem is. De sajnos a barátai sem osztják a véleményem. Ezért még csak bele se gondol hogy esetleg nekem van igazam. A családja meg elzárkózik a vélemény nyílvánítástól. Fogalmam sincs ők mit gondolnak amúgy.
Tényleg szó szerint bejárja a világot és én még országhatáron kívül se voltam!!! Az én fizetésem nem is lenne elég arra, hogy ezt egyedül megtegyem, tehát zsákutca.
Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy nagyon sürgősen beszélj vele, és kérdezd meg, hogy szerinte ez így normális-e? De ismétlem, a dolog szakmai részét kihagyva. Tehát az, hogy nem jártok el együtt, moziba is csak barátokkal, sosem nyaraltatok még együtt, stb.
Nem akarlak megijeszteni, de szerintem ha egy pár tagjai fontosak egymásnak, akkor keresik a lehetőséget az együtt töltött szabadságra, pillanatokra, szeretnénekegyütt utazni, ha megtehetik... ha neki erre nincs igénye, akkor én úgy vélem, valószínűleg nem igazán kötődik hozzád, csak olyan "jó ha vagy" viszonylatban gondolkodik.
Az én férjem is sokat járt külföldre. De ezek az utak a munkáról szóltak, maximum egy kis délutáni városnézés fért bele, de volt, hogy az se. Eddig még egyszer sem akartam vele menni, mert ahhoz túl sokba került volna, hogy este egy-két órát együtt eltöltsünk valahol, a nap további részében pedig egyedül legyek.
A probléma másik részét, a közös nyaralást nem nagyon értem. Igaz, vannak emberek, akik inkább otthon ülnek szabadidejükben, és nem vágynak másra, de azért a kedvedért elmehetnétek egy hétvégére valahová.
Ha erről beszéltek, hagyd ki az üzleti útjait (ne gondolja, hogy féltékeny vagy), tálald úgy, hogy rád férne egy kis lazítás, nagyon vágysz egy közös nyaralásra...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!