Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ahol csak a pár egyik tagjának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ahol csak a pár egyik tagjának a szüleit segítik nincs belőle vita?

Figyelt kérdés

Az én szüleim sajnos nehéz anyagi körülmények között élnek, mert anyukám belement 8 éve egy devizás hitelbe, és azóta is azt fizeti elég magas törlesztővel. (szerencsére jövőre már lejár) De csak annyi pénzük van, amiből kifizetik a rezsit, a hitelt, meg vásárol alapvető kajákat, de alig marad nekik valami. Alapvető, hogy adok, kb. havi 15 ezer ft-ot, meg ha kell valami nagyobb értékű anyának, ami fontos és nem tudja magának megvenni (tüzelő, csizma, gyógypapucs pl.) abba is bele szoktam segíteni a tesómmal együtt.

A férjemmel kb azonosan keresünk.

A férjem szülei jól élnek, nem milliomosok, de megvan mindenük és még spórolni is tudnak nyaralásra meg felújításra, ilyesmire. Úgyhogy nekik nem kell adni a páromnak.

Általában nem szól bele a párom, nem zavarja, hogy adok, de van 1 drága hobbija, ami meg engem nem zavar, csak néha indokolatlanul is sokat költ rá, és ha szóvá teszem, akkor meg azt mondja, hogy te meg hazaküldöd a pénzt. És ez nekem rosszul esik, hisz azt nem magamra költöm. Másnál is van ilyen?

2014. jan. 9. 14:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Ez nálunk is egy fura dolog, mert anyukámék sokszor nekünk adnak ezt azt, segítenek. Mi viszont anyósomnak kell hogy segítsünk, mert nem dolgozik évek óta. Szóval sokszor nekem kellemetlen, hogy anyuék adnak, mi meg másnak adunk.
2014. jan. 9. 14:52
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

1.vagyok

Ja, de ezt még a páromnak eszembe nem jutott szóvá tenni.

2014. jan. 9. 14:53
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Nézd, részben igazat adok a férjednek! Az oké,hogy nem magadra költöd, de ha közöskasszán vagytok, akkor kvázi az ő pénzéből is megy a szüleidnek.

Nálunk anyósomat kellett kisegíteni néha-néha. Viszont az én szüleim, meg többször segítenek rajtunk. Nem úgy,hogy a kezünkbe adják a pénzt, de sokszor vesznek a gyereknek pelenkát, ruhát, stb.

Én akkor szóltam, amikor azt láttam,hogy anyósomnak bizonyos felesleges dolgokra van pénze, de a fontosabbakra meg nincs.

2014. jan. 9. 14:59
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Én alapvetően olyan vagyok, mint te, hogy "zavar" a másik hobbija, mert el lehetne költeni másra is, de ebben az esetben a férjednek adok igazat, mert ha az ő szemszögét nézed, akkor neki miért kötelező lemondani dolgokról, mert te segíted anyukádékat? Nyilván én is segíteném, de mondod, hogy anyukád ment bele, tehát nem volt kötelező. Ezért most 8 évig a férjednek ne legyen hobbija? Akkor vagy te se szólj neki, vagy ne sértődj meg ezen! Szeritem.
2014. jan. 9. 14:59
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Szerencsére nincs.

Hasonlóan vagyunk,csak engem nagyszüleim neveltek,én őket segitem amivel tudok,párom szülei viszonylag jómódúak,ők nekünk adnak,ha kell ha nem (ők a tipikus olyan szülők,akik megsértődnek,ha nem fogadjuk el).

Sosem volt ebből probléma,sőt,most is párom vette észre,hogy fogy a fa nagyszüleimnél,kezdték spórolósra venni a fűtést,párom magától rendelt kocsinyi fát és fizette ki (közös a bankszámlánk),hétvégén megyünk bepakolni nekik és összevágni.

Soha egy rossz szót nem szólt azért mert 2-3 havonta a nem igazán romlandó dolgokból (liszt,cukor,olaj és hasonlók) bevásárolok egy csomagtartónyit nekik,vagy veszek ezt-azt (pénzt nem fogadnak el,így is úgy kell majdnemhogy veszekedni,hogy de akkor is otthagyjuk amit vettünk nekik),mert párom szüleinek is veszünk olyan dolgokat,amikre ők vágynak,csak az más jellegű (szinházjegy,különlegesebb édesség,stb)

2014. jan. 9. 15:00
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
Én is a férjednek adok igazat.
2014. jan. 9. 15:16
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

Oké, de csak akkor van igaza a férjednek, ha ti nem szűkösen éltek, hanem marad bőven a kiadásaitokon felül.

Mert ugyebár jóban-rosszban. A férjed is felfogja, hogy segítened kell, ez van, ő is megtenné ha a szülei rászorulnának.

De ha te hazaadsz és ezen felül neked már nem marad arra amire szeretnél (kozmetikum, néha 1-2 ruha, stb.) a férjed meg sokat költ a hobbijára azért ez nem teljesen fair. Mert te azt amit hazaküldesz nem magadra költöd. Olyan nincs, hogy te akkor sose tudd magad meglepni valamivel, ami kéne.

2014. jan. 9. 15:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez a helyzet, kivéve annyit,hogy a férjem szülei nagyon jó módúak. Férjemet nem zavarja,hogy segítünk anyumnak, ő is nagon jóban van vele (amíg a saját családjával nem). Viszont abban igaza van,hogy a hobbijára költ,te meg anyudat segíted, ebben semmi bántó nincs, ez az igazság!
2014. jan. 9. 15:34
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Férjed is meg lehet érteni, viszont gondolom ő is segíteni a szüleit, ha rászorulnának a drága hobbyja mellett is.

A te szüleid nem a saját hibájukból kerültek nehéz helyzetbe, nem azért segítesz nekik, mert elszórják hülyeségekre a pénzt.

2014. jan. 9. 15:34
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Férjednek van igaza az ő szülei is megtehetnék, hogy felveszik a hitelt aztán tőletek várják a fenntartást,hitelt felvenni nem nehéz, csak törleszteni az.
2014. jan. 9. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!