Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Statisztikai adatok szerint, MO-n a válások 3/4-t nők kezdeményezik, érdekes nem?
Jönnek itt az érvek, hogy a nők már sokkal önállóbbak, így bátrabban kilépnek a már esetlegesen nem működő házasságból... Rá lehet fogni a hűtlenségre is, és emiatt válni akarnak. De szerintem ezek csak üres feltételezések... Nagyjából 50-50% kellene hogy legyen az arány.
Engem ezek az adatok kifejezetten frusztrálnak, és kizártnak tartom, hogy valaha is házasember legyek... Esetleg 10-15 együtt töltött év után szóbajöhet
Talán azért, mert egy nő sokkal inkább dönt érzelmi alapon és talán(!) meg sem fontolja a következményeket!
Továbbá nemes egyszerűséggel, még utolsó bőrként megcsapolják a jövendőbeli exük fizetését is!
én meg azt gondolom, ezerszer jobban meggondolja egy nő, mint egy férfi. A nő mérlegeli, hogy kitegye a gyerekét költözésnek, iskolaváltásnak, romló anyagi körülményeknek.. sokan éppen ezért nem lépnek. HA lépnek, akkor ott már tarthatatlan a helyzet.
A férfiaknak meg a rossz házasság is kényelmesebb, mint egyedül élni.
És nem, nem váltam, 18 éve férjnél vagyok.
Nincs ebben semmi érdekes. Általában egy férfi inkább kettős játszmát játszik a végtelenségig, mint hogy kilépjen a házasságból. Pl. szeretőt tart évekig, de közben ott van a kényelmes otthon, amit nem szívesen ad fel. Egy nő általában érzelmileg erősebben érintett ilyen ügyekben, sokszor ha csal, beleszeret a szeretőjébe és könnyebben borít mindent.
Persze kivételek mindig vannak.
Hogy a két viselkedés közül melyik a jobb, nézőpont kérdése.
Az meg, hogy nem akarsz házasodni, a te magánügyed, szerintem nagyon senkit nem izgat. Csináld úgy, ahogy neked jó.
Nyilván, mivel itt nők vannak többségben, ezért a férfiak a "kényelmesek", és ők a hibásak mindenért. Amikor elolvasok néhány kérdést tisztára olyan férfi és női képet látok, amiben a nő MINDIG ártatlan, szenvedő,elnyomott alany, a férfi meg hazudós, elnyomó, kihasználó alak. A női panaszkodás mindig valós alapokon nyugszik, a férfi panaszkodásra gyanakvó, lekezelő stílusú válaszok érkeznek (kicsi a p.csöd?)
Szóval itt objektív képet úgysem kap az idelátogató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!