Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hisztek abban, hogy minden embernek el van rendeltetve, hogy melyik nő lehet csak az élete párja?
"minden embernek el van rendeltetve"
Miért a nő nem ember?
A mitológia szerint (Platón ír róla) az ember egykor négy karral, négy lábbal és két fejjel egy testként élt. Kettémetszették őket és a fejüket befelé fordították (ennek az idegpályákon vannak nyomai:)
- és azóta keresi mindenki a párját- az igazit.:)
A sexus szóban etimológiailag a kettémetszetni gyök rejlik. Tehát, hogy keressük a felünket az bizonyos..:)
Az egy -ségre törekszik minden..
Nincs semmilyen elrendelés meg egyéb misztikus hókuszpókusz.
Életed párja akkor lesz, ha mindketten értelmes, toleráns emberek vagytok, nyitottak a másik gondolatai és problémái felé és akarjátok, hogy együtt maradjatok egy életen keresztül.
Ha az egyik félben nincs meg ez a képesség, akkor vagy szétmentek vagy együtt maradtok, de rossz lesz a kapcsolat.
Nem, nem hiszek az ilyesmiben. Biztos vagyok benne, hogy ha nem a párommal lennék, akkor is megtalálnám a boldogságomat más mellett.
Ettől függetlenül nem szeretnék mással lenni.
(Egyébként is szörnyű lenne, ha így lenne..senki sem találná meg az igaz párját.)
Nem nagyon hiszek az eleve elrendeltetésben.
De hogy most eszméletlen boldog vagyok az biztos. Remélem sosem kell más párt keressek, mert nem biztos, hogy lesz még egy ilyen jó szerelmi kapcsolatom. Persze lehetséges, hiszen rengeteg ember él a Földön.
De semmi kedvem keresgélni, mikor megvan az akivel tökéletesen kiegészítjük egymást.
Úgy értem senki nem találná meg a számára elrendelt egyetlen embert.. Mert ugyan miért ne lehetne az én igazim egy kubai drogbáró?! És mikor jutok én el oda, hogy megleljem a másik felem?! De most komolyan..
Az életben számos "igazi" lehet. Találkozunk emberekkel, és akivel megéri együtt lenni, azért teszünk. Valójában mi tesszük egymást igazivá. Sokban hasonlítunk, a nézeteink, a mentalitásunk, de legalábbis szeretjük a másiknak azt a millió tulajdonságát, és akkor mellé jönnek a kompromisszumok, mert senki sem lehet tökéletes. Ha úgy érzed kompromisszumot kötsz, ha nem, hát tovább állsz, akkor nem ő a neked való.
Mint írtam boldog vagyok a párommal, nem szeretnék mással lenni, küzdök a kapcsolatunkért, mert úgy érzem megéri, úgy érzem vele szeretném leélni a hátralévő életemet, de mindez nem jelenti, hogy egy másik férfival nem lehetnék épp ennyire boldog.
Ha véget érne a kapcsolatom, akkor beletelne 1-2 évbe míg teljesen talpraállok, de utána nyitott szemmel járnék, és biztos vagyok benne, hogy megtalálnám azt, aki mellett újra boldog lehetek..ha nem még boldogabb.
Szóval nincsen egy igazi. Sok lehetséges igazi van, és ha mindkettőnek megéri a fáradtságot, akkor jól működhet a dolog.
Attól függetlenül, hogy spirituálisabb...ezoterikus körökben mozgó és dolgozó ember nincs a földön...mégis azt mondom, hogy nem hiszek ebben a dologban.
Popper Péter gondolatával értek egyet:
... Még el kell mondanom egy szomorú hírt. Az ´Igazi´ nem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne ´igazi´. De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált. ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!