Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság vagy együttélés? Szerintetek melyik a jobb és miért? Érvek-ellenérvek?
Komolyan érdekel, hogy kinek mi a véleménye erről a témáról. :) Majd légyszi írjatok kort is. Mindenkinek a véleménye érdekel. Amúgy én házasság párti vagyok.
Várom a Ti véleményeteket is... :)
Én úgy gondolom a házasság nem egy papír, hanem egy gesztus. Ilyenkor maximálisan meg kell bízni a másikban, közössé válnak a dolgok, nagyobb elfogadás nagyobb kötelék. Teljesen más...
28/N
ha csak egy papír, akkor miért ne lehetne...? miért fáj ha van...
HA üzletiesre vegyem a figurát, ez olyan,mint ha megbeszéljük, hogy az autó ezentúl az enyém...így is lesz, de minek erről papír, hiszen mindketten úgy gondoljuk az autó ezentúl az enyém, így is lesz, a törvény szemében az az autó, akkor is a másiké marad...
Persze nem csak a jogi oldala miatt vagyok házasságpárti, de hiába nem változott semmi a mindennapokban, mégis más házasnak lenni, ezt én sem gondoltam volna.
Másképp állnak hozzánk a bankban, a szülők, a rokonok, az ismerősök, a barátok, emiatt más..
Közben már előtte is együtt éltünk, tehát, ugyanúgy együtt kelünk fel, vásárolunk be, megyünk ide-oda, eddig is közös bankszámla, és kassza volt..demégis valahogy más
"ha csak egy papír, akkor miért ne lehetne...? miért fáj ha van..."
Ez a legrosszabb szöveg, amit csak hallottam. :D Legpompásabb példája annak, hogy lókakit sem ér, hogy sokan többször házasodnak. Ennyit a gesztusról, meg az elkötelezettségről. Itt a legtöbb nő csak szimplán "feleség" akar lenni.
ezt azoknak szoktam mondani, akik szerint csak egy papír...
én speciel a házasság nélkül is elkötelezett voltam, és szerelmes.
El tudom fogadni, azt is aki nem akar házasodni, sőt elhiszem, hogy ugyanannyira szereti a párját, mint egy házas, hiszen én sem szeretem jobban a férjemet, mint az esküvő előtt, hanem pont ugyanannyira.
Viszont szerintem az aki azt mondja, hogy az csak egy papír, az fél a legjobban a házasságtól, az elköteleződéstől, ha tényleg csak gy "papírnak" érezné, gondolná, a házasságot, akkor nem tiltakozna annyira az illető ellene,
Nekem mondjuk elváltak a szüleim, de attól függetlenülmégis házasodi szeretnék. Szerintem egy házasság, ahogy már itt írták páran, nagyobb felelősségel tartozol a másik felé, ez egyfajta elköteleződés, kinyilvánítőd, hogy jobb esetben életetek végéig egy párt szeretnétek alkotni.
Az együttélésből könnyebb kiszállni, ha már nem működik, mint egy házasságból. Szóval akik nagyon szeretik egymást, mégis miért nem házasodnak? Miért gondolják úgy, hogy fölösleges, mert úgyis szeretjük egymást? Valami visszatartja talán őket. Szerintem pont az, hogy könnyebben ki lehet lépni a kapcsolatból, ha már nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!