Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tanácsot kérnék a helyzetemre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

T. Katrina kérdése:

Tanácsot kérnék a helyzetemre?

Figyelt kérdés
9éve vagyunk házasok. A férjem már 5éve külföldön dolgozik, félévente tud haza jönni hozzánk. Van egy 8 éves közös lányunk. Én már ezt a helyzetet igy nem birom, szeretem, hiányzik nagyon, és rossz hogy mindenre magam vagyok, szeretném ha végleg ithon maradna! Tudja hogy szenvedek már ettöl a helyzettöl, de hiába könyörögtem ö mindig vissza ment! Az indoka az, hogy kell a pénz! Csak hogy egyre többet költ és nemtudok fére tenni sem! Ti kívülálóként hogy látjátok ezt a helyzetett?Mi lehet a megoldás?
2013. dec. 5. 09:13
1 2
 1/17 Imola Ágnes ***** válasza:
Miért nem költöztök ti kölföldre? Ott te is biztosan jobb munkát kapnál.
2013. dec. 5. 10:08
 2/17 anonim ***** válasza:
Neki ez igy kenyelmes, neki nem hianyoztok. Kialakitott kint egy uj, szabad eletet, amit elvez. Ennyi. Valni nem valik, mert lusta felrugni a hazassagot es jo hogy ha hazajon, akkor van hova. Ha nem mentek ki hozza lakni, akkor nem sok jovot latok, de meg ugy sem.
2013. dec. 5. 11:14
 3/17 A kérdező kommentje:
Tavaly év végén mondtam neki hogy kimegyek a lányommal és beiratjuk ott iskolába,aztán a többi majd kialakul.De ö félt a változástól és attól hogy majd a lányt az idegen nyelv és az ujj környezet megviseli.Igy hát nem lett belöle semmi!!!
2013. dec. 5. 11:45
 4/17 Imola Ágnes ***** válasza:
:))) most komolyan. Mi viseli meg jobban a lányt? Az, hogy idegen nyelvet kell tanuljon, vagy az, hogy apa nélkül cseperedik fel? Mi a nagyobb változás? Ha a család együtt új országba költözik, vagy ha szétszakad, és külön országban él?
2013. dec. 5. 11:52
 5/17 A kérdező kommentje:
Végül is a pénz az oka mindennek!!!Engem meg már az sem érdekelne,csak lenne együtt a családom!!!!!
2013. dec. 5. 12:33
 6/17 Argloss ***** válasza:

Egyre többet költ, nem akarja, hogy kiköltözzetek hozzá... Ez nekem kívülállóként egészen úgy tűnik, mintha már lenne egy második családja is külföldön, akiktől távol akar tartani benneteket.

Legyél határozott és ragaszkodj a költözéshez. Ha valami tényleg van, akkor az még azelőtt ki fog derülni, hogy kimennétek és bár nehéz lesz, de nem kell tovább szenvednetek.

2013. dec. 5. 13:35
 7/17 A kérdező kommentje:
Ezt talán nehezen tudnám elképzelni!Munkás szállón lakik és minden este skyp-unk.
2013. dec. 5. 14:05
 8/17 Gepi válasza:

Megértelek, hogy tanácstalan vagy, ez egy nagyon, nagyon nehéz időszak lehet, igen távol van a normális családi élettől. Nem csodálom, hogy szenvedsz.

Nem tudom, hogy a férjed miért döntött vagy döntöttetek a külföldi munka mellett, mennyire volt ez akkor szükséges...és mennyire vált ez azóta mókuskerékké, amiből nehéz a kiszállás.

Itt most a legjobbakat feltételezem róla, hogy szeret Titeket, jót akar Nektek...stb.

Ha ez a helyzet, akkor türelmesnek kell lenned, elviselned a nehézségeket, éreztetni, hogy még mindig szereted, fontosnak tartod, bízol benne, megmutatni, hogy kevésből is lehet boldogan élni, ha az ember elégedett. Ezzel a hozzáállással erősíteni, hogy mindig ott lesz a hely számára, ahova visszajöhet, ha Ő is ezt akarja. Nagyon nehéz lesz, de az a hozzáállás segít a megoldás megtalálásában, mert nem engedi kialudni a szeretetet. A megoldás pedig nem lehet más, minthogy újra együtt vagytok, akárhol is.

2013. dec. 5. 14:14
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ilyen hozzászólás is érkezett!Valójában pont ezeket szokta mondani ,hogy értünk teszi,hogy mindenünk meglegyen!-csak hogy itt van a bökkenö mert,semmivel sem jobb az anyagi helyzetünk!Akár hogy is próbálom nézni már nem éri meg ekkora aldozatot hozni!-én igy érzem...
2013. dec. 5. 15:59
 10/17 Gepi válasza:

5 év nagyon sok idő. Megszokta azt a munkát, biztosnak érzi, kényszerpályára állt, amiből nem tud/akar kiszállni, mert mondjuk nem lát lehetőséget, azt mondja a pénz miatt, de nyilván azért ez összetettebb dolog, csak a pénz a fő ok, ami valljuk meg őszintén nem meglepő. Hiszen nem véletlenül mennek ki egyre többen. Állítólag, csak másoktól hallottam, hogy nem olyan rózsás kint sem a helyzet, tömegszállások, reggeltől estig tartó munka, drágaság...lehet úgy látja, még nagyobb teher nehezedne rátok, ha Ti is kimennétek. Talán ezért nem szeretné.

Amikor az ember ráállt egy kényszerpályára, már nehezen tud mérlegelni és az alapján dönteni, hogy megéri vagy sem. Nyilván, ha valaki felajánlana egy biztos munkahelyet, tisztességes fizetéssel, akkor merne ugrani, mert tudná, hogy jó helyre esik. Persze ötleteket, tippeket sokan kínálnak, de én úgy látom nem egyszerű egy családfenntartó helyzete hazánkban. Nem csodálom, hogy nincs bátorsága visszajönni, ha ott biztos a pénz.

Mert bár a pénz nem boldogít, de jó, ha van. Ráadásul van az a mondás, hogy " szükség kopogtat az ajtón, szerelem kirepül az ablakon". Gondolhatunk szépeket és jókat...de a fránya gyakorlattal mindig probléma van. Persze nem szabad elcsüggedni, hanem keresni kell a megoldást, de türelemmel, szeretettel, bízva egymásba..és nem utolsósorban fölfelé nézve, mert onnan jön a segítség.

2013. dec. 6. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!