Első, saját lakásomat fogom nemsokára megvásárolni, kérlek adjatok tanácsot, mikre figyeljek oda nagyon! Miket kerüljek?
Ne legyen dohos szag a lakásban, azaz ne legyen nedves a lakás.
Egyedi fűtésű legyen, azaz saját magad tudd szabályozni, hogy mennyit fűtesz. Ugyanez vonatkozik a gázra, vízre, ne függj másoktól ilyen szempontból.
Érdeklődj, hogy mennyi a havi rezsi, és közös költség. Legyen saját ügyvéded, akiben megbízol a foglaló kifizetése előtt, majd a szerződés megkötésekor, ne hagyatkozz az eladó ügyvédjére.
Világos, ha lehet, napos legyen, mert ez a hangulatot nagyon befolyásolja.
Jó, ha van lift, bár ez a közös költséget növeli.
Lehetőleg ne legyen a legfelső színt, mert esetleg emelet-ráépítést tervezhetnek, ami tönkre teszi a jelenlegi
legfelsőbb lakásokat egy hosszabb időre.
Lehetőleg ne legyen a házban, vagy a közvetlen közelében kocsma, vagy hangos szórakozóhely, ami a nyugalmat zavarja. Lehetőleg ne legyen nagyon zajos helyen, nem árt, ha a levegő arrafelé tiszta.
Szerintem fontos, hogy már első látásra kellemes, jó benyomásom legyen a lakásról, vagyis, hogy jól, otthonosan tudjam érezni benne magam már először is.
Érdemes a szomszédokra, a házbeli emberekre is rákérdezni.
Szerintem az is jelzés értékű, hogy rendezett-e a lépcsőház.
a környék és a ház állapota, lakói.
ezeken te nem tudsz változtatni, a lakás állapotán igen. najó, a fekvésén sem, tehát fontos, hogy ne északi legyen, hanem keleti nyugati vagy netán déli, de ha nem bírod a meleget, akkor nyáron megpusztulsz, mert majdnem egész nap odasüt a Nap.
kérd ki a tulajdoni lapot, mindenképp fogadj ügyvédet, és ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor legyél nagyon óvatos, és ha úgy érzed, akkor még a vételi ajánlat tétele előtt nézz utána mindennek alaposan.
nekem anno a legfontosabb az volt, h el tudtam képzelni magam, ahogy itt élek. és bejött. persze nagyon jó a környék, és a szomszédok közt sincs túl sok proli vagy bunkó ember. a többségük, csendes nyugdíjas, akik néha pampognak ha van egy kisebb buli, de nem szemetelnek, és nem firkálják össze a lépcsőházat, valamint nem dohányoznak a liftben :) persze ezt én sem teszem.
a fűtés jó, ha egyedi mérő, bár nekem a távhővel sincs bajom. azért a víz és villany legyen egyedi mérőórás, és lehetőleg legyen a háznak megtakarított pénze, ha bármi fel kell újítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!