Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lehet én reagálom túl? Hormonok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet én reagálom túl? Hormonok?

Figyelt kérdés
Férjem elég sokat eljárogat bulizgatni meg ide-oda! Amikor éppen nem dolgozik akkor mindig megy, de velünk sosem megy sehova. Van egy kisfiunk és most várom a következő babát. Kb 3-4 hónapja lett ilyen. Együttlét is csak ha havonta 1 szer van. Mondtam neki hogy néha szeretnék én is kikapcsolódni de mindig az a válasz, hogy én is bármikor mehetek, de hogy ha ha állandóan oda van.(pont ezért nicsenek már barátaim) Úgy gondolom hogy egy apa ne járjon bulizni, elméletileg kiélte magát. Együtt sem megyünk sehova, mindig "fáradt". Az hogy nem segít itthon már túl tettem magam. De ezen egyre jobban kiakadok. Lehet hogy csak a terhesség miatt van ez.
2013. dec. 2. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Nemcsak a terhesség miatt van. Gyakorlatilag magadra hagyott és magasról tesz rá, hogy hogy érzed magad. Mert ha érdekelné, akkor nem hagyna egyedül állandóan és segítene a házimunkában. Az meg hogy nem megy veled sehova...furcsa. Lehet, hogy szégyell, vagy van valakije. Szerintem ebből válás lesz, hacsak nem akarsz egész életedben szenvedni.
2013. dec. 2. 10:23
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem reagálod túl.

Nem baj az, ha alkalmanként szórakozni jár, ameddig ez nem megy a házassága, és a családja rovására. Márpedig itt te már boldogtalan vagy, a kisfiad is érzékeli, hogy apa sosincs otthon, sosincs vele, és a születendő kisbabád lehet azt se fogja tudni ki is az apja.

Próbálj vele beszélgetni, mikor úgy látod alkalmas rá. Ne támadj és készülj fel előre, hogy mit és hogyan akarsz mondani. Én csinálnék is egy táblázatot, ahol egy hét van feljegyezve, napi 24 óra van beszámozva, és megmutatnám, hogy egy héten mennyi időt szán a családjára, és mennyi időt mindenki másra.

Amúgy hány évesek vagytok? Nem lehet, hogy korán jött a baba?

2013. dec. 2. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem az azért túlzás, hogy "egy apa ne járjon bulizni", de az is túlzás, amit ő csinál.

Meg kellene találni az arany középutat - mint mindig, mindenben.

2013. dec. 2. 10:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy nem támadtok le, hanem próbáltok segíteni. Férjem 36 éves én 25. Jól elvagyunk itthon a fiammal együtt csináljuk a házimunkát főzünk, és játszunk. Kicsit már nehezen bírom (33.hét) de igyekszem. Régóta együtt vagyunk, és nagyon vártuk mindkét babát. Este pl orvosnál voltam ő vigyázott a fiára vacsorázni és és aludni sem akart a gyerek mert hozzám van szokva. Nem fogadta el tőle a vacsit. Nem is baj, hogy eljár, néha járjon el, mert rá fér. De ne buliba. Néha én is elmennék, ugyan nincs kivel de csak egy kicist egyedül lenni, a babánknak bevásárolni 1-2 holmit még. Vagy sok év után fodrászhoz elmenni. Kis apróságok, de örömet okoznának. Sok nő kollégája van de mindig mondja h sose csalna meg. Na de hát nem nyomozhatok utána. Próbálok bízni benne, de így nehéz. Nem volt mindig ilyen régebben mikor pici volt a fiam fürdette, etette boltba járt stb. Mikor összejöttünk én voltam állandó bulizgatós, de felnőttem, ezekszerint ő meg inkább vissza fejlődik :). Bocsi a monológért, de nincs akivel ezt megbeszélhetném
2013. dec. 2. 10:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem reagálod túl.

Azzal alapvetően nincs baj, ha időnként apuka elmegy szórakozni, kicsit kiengedi a gőzt. A baj itt az, hogy ez egyoldalú, mert neked erre nem hagy lehetőséget, és közös programokat sem nagyon hajlandó szervezni.

Régen sem segített semmiben? Régebben is az volt a természetes, hogy a te igényeid ennyire a háttérbe szorultak?

Mi történt 3-4 hónapja, ami miatt ennyit jár el otthonról? Volt valami munkahelyi változás, vagy talán megijedt az újabb babától és a felelősségtől?

Egyébként milyen gyakran megy? Haverokkal jár el, vagy munkatársakkal?

Mindenképpen le kellene ülnötök beszélgetni. Csinálnotok kellene valamiféle közös időbeosztást/munkabeosztást, hogy melyik napokon vigyáz ő a kisfiatokra, hogy azért te is el tudj menni fodrászhoz, kikapcsolódni, vagy bárhová.

Az együttlét is 3-4 hónapja van így? Összefügghet ez a terhességeddel? Hányadik hónapban jársz?

2013. dec. 2. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Közben olvastam a hozzászólásodat, sok kérdésre válaszoltál is. Nekem így első olvasásra az tűnt fel, hogy a kisfiad nagyon hozzád nőtt, és nem fogadta el tőle az ételt, és nem akart aludni vele. Ez máskor is előfordul?

Nem lehet, hogy apuka egy kicsit kiszorítva érzi magát a saját apuka szerepéből? És esetleg ez frusztrálja?

Gondolj bele, 36 éves, nagyon várta a pici fiát, az meg egyszerűen elutasítja, és csak te kellesz neki.

Szerintem úgy ahogy te is egy kicsit féltékeny vagy a párodra, hogy ő bulizik, te meg nem jársz sehová, úgy egy kicsit ő is az lehet, hogy a kisfia vele nincs jól el.

Lehet, hogy tévedek, de azt hiszem megpróbálhatnád úgy megoldani a helyzetet, hogy a kisfiadat egy kicsit "közelebb" hozod az apjához. Csak szépen fokozatosan. Nem tudom mennyi idős, de egy idő után alakíthatnának ki apás-fiús programokat is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. együtt építenek majd legó várat duplóból.

Ha apukának meglenne ez a sikerélmény apukaként, lehet hogy utána szívesebben menne inkább szabadidejében állatkertbe a családdal, mint bulizni a haverokkal.

UI.Egyébként múltkor nekem is rosszul esett, hogy a férjem elment bulizni, láttam is néhány fotót, én meg otthon szomorkodtam, miközben a gyerkőc aludt, pedig egész nyáron azt pedzegettem, hogy el kellene már mennünk valahová bulizni, nagyon hiányzik a kikapcsólódás, de sosem jutott rá időnk. Én is terhes vagyok, szóval egy darabig még biztos nem is tudunk együtt bulizni:((

2013. dec. 2. 10:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, az is lehet amit te mondasz, de fordítva is lehet. Azért nem fogadja el az ételt tőle, mersz szinte nem is ismeri, és ez nem feltétlen amiatt van hogy az anya kisajátítja. Valószínűbbnek tartom, hogy az apja nem foglalkozik vele, önszántából eleget.
2013. dec. 2. 11:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazad van, ha szórakozni akarsz te is. Miért nem mész el fodrászhoz, úgy, hogy leegyeztetitek az időpontot, amikor ő marad otthon a fiával? És szervezz te előre hétvégére családi programot, ha mindegyikre nemet mond akkor komoly baj van, üljetek le őszintén beszélgetni.
2013. dec. 2. 11:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Sztem bepánikolt a második gyerektől. Egyébként szóltál neki arról, h a kicsapongásai zavarnak?
2013. dec. 2. 13:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha hazaért a munkából közlöd, hogy most ő vigyáz a gyerekre, te meg elmész. Sétálsz egyet, valakit meglátogatsz, megbeszélsz találkozót barátnővel ( a régi barátságokat is fel lehet melegíteni). De ha nem teszel semmit, akkor ne várj változást, mert úgy tűnik a szóból nem ért.
2013. dec. 2. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!