Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyit segítsen a férfi?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit segítsen a férfi?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de mindenhol azt olvasom, hogy kisbabás anyukának segítség kell a házimunkában, és nem értem. Ha a férfi dolgozik, anya otthon van a kicsivel, akkor szerintem a nő dolga a házimunka, nem ebben, hanem a gyerek körül segítsen apa, nem? Vagy més a mosogatást is neki kéne?!
2013. nov. 30. 19:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
re26. Nézd, én a naggyal nagyon megkínlódtam az elején. Összfolytak a napok-éjszakák. Sokáig szopott egy alkalommal, utána fejnem kellett, volt 1-1 órám két etetés között. Persze az elején előadtam én is a mintaháziasszonyt, aztán alig tudtam etetni a gyereket, tea-sör-homeó kombó mellé sajna csak a pihenés segített. Sőt, most is szoktam lustálkodni, mikor alszanak. És igen, elkelt a férjem segítsége itthon. Tény az is, hogy sokkal kevesebb "dolga" van, mint amikor dolgoztam.
2013. nov. 30. 21:24
 32/38 anonim ***** válasza:
re30. Mellettük nincs is. Csak amikor még/már alszanak. Déli alvás alatt meg uzsonnát csinálok (palacsinta, puding, almakompót), kenyeret/kiflit sütök. Ha nagyon rákényszerülök, akkor a rizs-sülthús kombót elő szoktam adni, csak nálam az kényszerkaja. De akkor is bepácolva bent van a felszeletelt hús a hűtőben, nem szeretek mellettük főzni, mert mindig történik közben valami.
2013. nov. 30. 21:28
 33/38 anonim ***** válasza:
Valaki azt írta a rántott hús 10 perc. Szerintem az nem tíz perc.
2013. nov. 30. 22:30
 34/38 anonim ***** válasza:
Mért, neked mennyi? Pont ennyi idő alatt sül ki. Nálam panírban vannak elrakva eleve.
2013. nov. 30. 22:51
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem (mondom csak szerintem, se gyerekem, se férjem) ott van nagyobb gond, ahol a férfinak extra elvárásai vannak.

Emlékszek apukám mindig elvárta volna anyától, hogy meleg ebéd legyen és meleg vacsora pontosan időben, kiszedve elé, ja és még véletlenül se legyen ugyanaz a menü délben és este. Mindezt azzal a felkiáltással, hogy úgyis otthon van egész nap velünk, ráér megcsinálni...

Aztán anyának volt valami hivatalos ügye, és apa maradt velünk otthon. anya kb 3 órakor ért haza délután, semmi, de semmi nem volt apára bízva, hogy főzzön, vagy mosson, vagy bármi, csak annyi, hogy ránk vigyázzon. Egész nap pizsiben voltunk, rengeteget játszottunk, de apa szegény teljesen leharcolódott, mire anya előkerült és kérte, hogy csak 5 percre foglaljon le minket, ugyanis a reggeli kávéját sem volt ideje meginni.

Soha többé nem kérte anyától, hogy extrán teljesítsen, nagyon elégedett volt, hogy anya mellettünk rendet tud tartani, főz, kimos, stb, stb..

Szóval van olyan család szerintem, ahol a nő kifakadása is jogos, mert a férj semmibe nézi a napközbeni és esti pörgését, csak újabb és újabb elvárásokkal jön. Akkor tényleg az a legkevesebb, hogy ő is megmutassa, hogy mennyire tud benne részt venni.

Egyébként nekem van egy ismerős házaspár, ott apa van otthon a gyerekkel, és igen csak elvárja, hogy a felesége segítsen, amikor hazaér. 11 hónapos a kicsi, de semmire nem halad mellette apuka, nagyon kis aktív kissrác.

Szóval előfordul ez mindenféle verzióban, nem biztos, hogy annyira elítélendő, ha a férj is kiveszi a részét otthoni dolgokból. Utána, ha a nő is dolgozik, nem kell újra rá szoktatni, hogy a gyerek KÖZÖS, a háztartás KÖZÖS.

2013. nov. 30. 23:06
 36/38 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyébként gyerek függő is. Nagyon nagy eltérések tudnak lenni habitusban. Főleg 1 éves kor felett. Például édesanyám szerint én nagyon szépen elnézegettem a járókában a mesekönyveimet egy ideig, amíg csinálta a dolgát. Az én kisfiam maximum csak megenné...Nem a fenekén ülő fajta.

Meg persze lakás függő is. Nem mindegy, hogy panel vagy családi ház. (Laktam mindkettőben.) Valaki számára természetes, hogy minden nap porszívózik, valakinek ez 2-3 naponta kerül sorra. Az én férjem például csak a húsos ételeket eszi szívesen, a főzelékeket hús nélküli tésztákat nem. Tehát a legtöbb gyorsan készíthető étel eleve kizárva. Persze ő is megeszi a túrós tésztás is, de nem favorit. :) Szóval az étkezési szokások is családonként eltérőek. Tehát a kisfiam főzelékét én pl. mindig plusz ételként készítem (14 hónapos), mert a férjem mást eszik.

Egyébként szerintem is lehet egyedül is végezni a házimunkát, segítéség nélkül. Megoldható, de azért jól esik, ha a férjem felajánlja a mosogatást. :)

2013. dec. 2. 16:00
 37/38 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm a válaszokat, ez is egy olyan "mindenki máshogy csinálja" téma, viszont annak örülök, hogy megmaradtunk a normális hangvételnél :) Köszi mindenkinek!
2013. dec. 3. 06:22
 38/38 anonim válasza:

Véleményem szerint nem a férfi dolga a háztartás vezetése. Nálunk a baba előtt is én csináltam szinte mindent.

Párom nagyon sokat dolgozik, nem is várnám el tőle, hogy segítsen.

Amikor pocakos voltam, akkor segített ilyeneket pl. , hogy fűnyírás :)

2013. dec. 22. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!