Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit segítsen a férfi?
Na most. En 25 eves vagyok februär vegen fogom szülni az elsö gyerekemet. Halväny lila gözömsincs hogy mit kell egy gyerekkel csinälni, es mellettem nincs anyuka-mama, aki segitsen. Teljesen rokonok nelkül elünk a pärommal.
Segitseg nelkül tuti pänikba fogok esni.Szerencsere a ferjemnek nem esik nehezere a häzimunka, mert gyerekkora ota erre tanitottak.
Egy szeretö apänak-ferjnek miert esik nehezere segiteni egy kicsit a felesegenek??????
19. vagyok. Kérdező, arra gondoltam, hogy 2-3 válaszadó is írta, hogy a gyerekek miatt van otthon/azért, hogy velük legyen, nem azért hogy háziszolgáskodjon vagy takarítson, főzzön a férjére.
Erre írtam azt, hogy a gyereknek nem kell étel, tisztaság talán?
Természetes, hogy a gyerek(ek) miatt van otthon az anyuka, de a hangsúly azon van, hogy otthon van - nem dolgozik. Nyilván fárasztó is némileg egész nap szórakoztatni a gyerekeket, de a munkához nem is hasonlítható. Én úgy gondolom, hogy ez egy hülye indok, mert a rendszeresen végzett napi házimunka maximum 1-2 óra, de talán még annyi sem, ennyi pedig igazán elvárható, ha otthon van az ember lánya. És nem csak a férj igényei ezek, hanem az egész családé jó esetben.
14. vagyok. Tudod, még az első gyereknél is jólesett, hogy elmosogatott esténként a férjem, mikor már a hócipőm tele volt a napi 5-6x-i mellszívó mosogatás-sterilizálás-stb kör után.
És igen, biztos valamit rosszul csinálok :) Reggel főzök vagy este 10 körül. Most ez rajtam kívül kit zavar? És nem tudom, hogy milyen mesével kéne lekötnöm két gyereket napközben, amíg főzök. Egy órát tévézzenek? Hát, nem érdekli ennyi ideig őket (pláne a 1,5 évest). Sőt, be se kapcsolom nekik. A mesét én olvasom, este vacsora után lehet tévézni. Reggeli után összetakarítok (mosogatás, porszívózás) addig elvannak, de hosszabb ideig nem. Nem is ez a dolguk.
Szerintem az furcsa, ha egy 4 éves nincs el egy órát sem a mesével. Nem kell egész nap a tv elé dugni, de amíg főzöl nem értem miért ne lehetne? Egy disney rajzfilm 1,5 óra, nem ismerek olyan kisgyereket, aki nem nézné végig örömmel. Az 1.5 évest meg addig akkor lehet rakni plédre melléd, addig nyomkodhat valami zenélős vagy formás játékot, 5 percenként rá tudsz nézni és változtatni valamit, hogy ne unja el. Tudom, őket nehezebb lekötni, de nem lehetetlen.
Plusz még megoldás lehet a gyorsabb menük főzése is. Pl. egy krumplifőzelék vagy leves fél óra, gyakorlatilag megfőzni magát. Egy rántotthús is 10 perc, mellé rizs magától fő vagy éppen sütőben krumpli. De rengeteg ilyen étel van, ezek csak a legegyszerűbbek. Persze nekem mindegy mikor főzöl, ezt csak arra írom, hogy még véletlenül sem lehetetlen gyerekek mellett :)
re27. Nem, a 4 éves nem néz 1,5 órás Disney filmet. Őt az 5-10 perces, m2-n futó 20 éves rajzfilmek érdeklik. A kicsi meg simán utánam jön a konyhába, ő eljátszik egy 10 percet magában ha olyan kedve van. Nem jelent gondot reggel főzni, félre ne értsd. Mi ezt vezettük be, velük foglalkozok napközben, nem mással. (De tényleg, mikor fér bele egy délelőttbe 1 óra mese? Reggel 8 mire felkelnek, én addigra megfőzök, vasalok, mosok-teregetek. Öltözés, reggeli, szöszmötölés, összepakolászás és már 9-fél10 van. 11 körül elmegyünk sétálni, mert úgy megvan a 1,5 óra ebédig és el is fáradnak. Hóban is. 10 és 11 között játszunk. El is ment a délelőtt.)
De ne térjünk el a témától. Te csináld úgy ahogy akarod, én is csinálom úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!