Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért van az, ha valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, ha valaki feltesz itt egy kérdést és azt írja, hogy a "párom" akkor rögtön mindenki azt írja, hogy "mond meg a férjednek stb". Akkor mi van, ha azért írja, hogy a párja mert csak az élettársa?

Figyelt kérdés
2013. nov. 22. 14:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

A mondd kettő d-vel írandó és a párom után vessző íradnó. Ti már nem jártok nyelvtanórára? Vagy amőbáztok helyette?

És miért általánosítasz? Soha nem tesz mindenki meg valamit, csak azok szerint, akik úgy gondolkodnak, hogy ha két ember egy véleményen van, az már "mindenki".

valószínűleg azért, mert a férj/feleség nem csak jogi státuszt jelent, nam csak magasabb társadalmi elfogadottságú stástuszt, mint az élettárs, hanem mert sokan hidegrázást kapnak a "párod" szótól. Én is. Párja a galambnak van, nem nekem. Ergo, automatice azt írom, hogy férje vagy felesége, házastársa vagy élettársa. Párja - soha.

A másik az "uram". Azt szoktam erre mondani, hogy nekem egy uram van, és felmutatok az égre. :) Érti, aki érti, aki nem, az nem.

2013. nov. 22. 18:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Még az a jobbik helyzet, amikor feltételezik, hogy a férje. Nekem is volt, hogy ide írtam, páromnak neveztem a férjemet, és valaki átrakatta szerelem,szex/párkapcsolatok kategóriába. Onnantól meg jöttek a válaszok a 12-18 éves korosztálytól, igazán hasznosak voltak:S.
2013. nov. 22. 20:29
 13/14 A kérdező kommentje:
11. Inkább te tanúlj meg helyesen írni!!!
2013. nov. 22. 20:54
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert ha két ember együtt él és gyereket nevel, akkor gyakorlatilag házasok, akár van róla papír, akár nincs. Akkor is, ha élete társa az az ember, akkor is, ha csak a férje :) Angolul tök jó erre a "common law husband" (kb. "szokásjog szerinti férj"), nagyon kifejező.
2013. nov. 23. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!