Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan tulajdonságga a férjednek, amit nem szeretsz benne? Lehetséges azon a tulajdonságon változtatni?
Olyanok válaszát várom, ahol szeretik egymást a felek, csak van valami, amit nem szeret a féjrében?
Az én féjrem pl. kiváló apa, nagyon szorgalmas a munkájában, itthon is segítget, szeret minket, közös érdeklődési kör, közös célok stb... De annyira kritikus mindennel szemben, hogy ettől megőszülők. Pl. miért itt a kanál, hogy miért oda tettem a kabátot, hogy hajtogatok, hogy vasalok, szerinte máshol lenne a helye a lisztnek stb. Szerintem nem vagyok hanyag, és azért idegesít ez, mert a házimunka javát egyedül csinálom két kisgyerek mellett, hulla vagyok estére, mégis mindig minde kész van és normálisan foglalkozom a gyerekkel is. Ezért annyira fel tudom húzni magam az ilyen típusú beszólásain, hogy azonnal veszekedésbe torkollik a vita.
Biztosan bennem is van hiba, de hogy lehetne elkerülni ezt a vitaforrást? Már többször beszéltünk róla, többször elhatároztuk , hogy ő nem kritizál én nem robbanok, de egyikünk sem tudja tartani. Van erre megoldás? Igazából az zavar, hogy tökre lényegtelen dolog miatt rondítjuk el a hétköznapokat, közben meg a nagy problémákat közösen , egyetértésben oldjuk meg, miért ilyenen kell "elcsúszni"?
én ezt úgy oldanám meg,hogy akkor csinálja ő,ha olyan tökéletesen tudja.Párom egyszer kritizálta hogy hogy van kivasalva az ingje,kezébe adtam a vasalót,akkor mutassa meg hogy kell.Gyűrött,csúnyán vasalt ingben ment el dolgozni,délután csokor virággal jött haza,hogy nem volt igaza :)
Amit én nem szeretek benne,az hogy megfelelési kényszere van sokszor,és nem csak felém,hanem mindenki felé.az évek alatt sikerült valamennyire erről leszoktatnom,de még mindig benne van.
Beszél...SOKAT. Hogy mit olvasott az újságban. Nem vagyok analfabéta én sem.
Milyen időjárás várható. Napi 10-szer nézi meg a tv-ben, és ezt hosszú, kerek, néha négyszögletes mondatokban elmeséli.
Kommentálja a filmeket. Vettem 3 db különböző színű szigetelő szalagot, és ilyenkor megkérdezem, melyik szinűvel ragasszam be a száját. Ha szerencsém van, kerek 5 percig csendben van.
Mikor valami nem úgy sikerül, ahogy ő akarja, végtelenül tudja sajnálni magát.
Ezt nagyon utálom benne, holott alapvetően szeretem őt.
"végtelenül tudja sajnálni magát"
:-DD
Bocs, hogy pasi létemre beleszólok, de itt (na jó, nem csak itt) magamra ismertem. Tapasztalatból tudom, hogy a világ legborzasztóbb eseménye, mikor a "teremtés koronája" (ez ugyebár a férfiember) NÁTHÁS... :-)
A kérdésre: Ilyenkor (már a kritizálás kezdetekor) szerintem valami más felé kell terelni a gondolatait. Adj neki valami elfoglaltságot, amit "kizárólag ő tud megoldani", amihez az ő közreműködése szükséges, az majd lefoglalja.
Legalábbis velem ezt csinálja a párom. Mikor elkezdem mondani, hogy szerintem mit hogyan is kellene, akkor sűrűn bólogat, és azonnal a nyakamba akaszt valami halaszthatatlan tennivalót, vagy elmondja, hogy min kellene gondolkozni, mit kell megoldani, és mire észreveszem, szépen, finoman el is terelt a témától.
Ügyesen csinálja, és egyáltalán nem haragszom érte, mert tudom, hogy mennyi konfliktust kerülünk így el.
Megváltoztatni nem tudod, mint neked és párodnak is ez úgymond az alap természetes közzé tartozik. Max annyit tehettek, hogy ha ő előáll dolgokkal pl: hol lenne a lisztnek a helye hallgassd végig és neszólj semmit rá vagy csendben tedd arréb és kész.
Az én páromnak olyan rossz tulajdonsága van, hogy neki kb. minden mindegy,, döntsem én el mi, hogy legyen. Ettől falra tudnék mászni.
Meg tudja jól, hogy vannak dolgok amik bizony nagyon is igazak rá, de képtelen bevallani "mert hát így hova lesz a férfi büszkesége" de ha filmekben van ezekről szó én csak úgy "hangosan gondolkozom" dolgot felveszek ő pedig elmosolyodik róla mert tudja tényleg így van.
Mintha én írtam volna ki a kérdést :)))
A párom dettó ugyan ez. Rendes, szeret bennünket, de folyton kritizál. Egész nap takarítok, főzök, mosok, mindent csinálok a baba mellett (minden nap), de ő haza jön, mindig talál valamit, ami baj. Pedig nagyon ügyelek a tisztaságra. Neki már az is rendetlenség, ha el van mosogatva, de nincs eltörölve, elrakva az edény, ha a nappaliban van valami az asztalon a távirányítón kívül.
Én már beletörődtem, hogy ilyen. Már mondtam neki, hogy amit ő szeretne, csak úgy tudom megvalósítani, ha elköltözöm, máshol élünk a gyerekkel, és minden nap felugrok a lakásba letörölni a port és felporszívózni, és soha nem veszünk elő semmit, nem élünk a lakásban.
Megőrülök attól, hogy mindent rámhagy.
Nem tudok igazán a kedvére tenni, mindenben azt keresi, nekem legyen jó, nekem tetszen.
Nem bírja megérteni, hogy én is akarok neki adni, amire vágyik, de néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
20 év alatt viszont fárasztó, hogy mindig megpróbáljam kitalálni, mivel okozhatnék neki örömet.
Azonkívül én egy optimista ember vagyok, ő pedig egy kicsit pesszimista. Néha ez is zavaró.
Köszönöm a válaszokat!
Aki azt írta, hogy nem szeret.. Hát őszintén szólva, már én is elgondolkodtam ezen, azonban mindig rájövök, amikor pl. baj van, vagy nem kritikus napja van, hogy ez nem igaz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy rajtam vezeti le, a napközben ért stresszt, de igen ez szerintem sem normális. :-( Egyszer felhoztam neki én is a párterápiát, de teljes mértékben elutasítja.
Igen, nem árultak zsákbamancskát, pontosan tudtam , hogy ilyen, csak azt nem tudtam, hogy ez ilyen idegesítő tud lenni. Valamint, a szerelem tompít a negatív tulajdonságon, és erősíti a pozitív tulajdonságokat, amik miatt beleszerettem: talpraesettség, okosság, ügyesség, családcentrikusság, becsületesség, és még sorolhatnám...Én sem vagyok hibátlan, gondolom mindenkiben van valami hiba, nem?
Valahol mindig tudtam, hogy ez a rész nem lesz tökéletes, de őszíntén szólva ha körülnézek , akkor igen kevés az a pár, aki kiegyensúlyozott és minden klappol. 3 ilyen házaspár volt az ismerősi körben, azóta mindháram elváltak.
Mi egy-egy vita után , többször megállapítottuk, hogy a tökéletesség túl unalmas lenne, ami persze nincs így, de végülis lehet benne valami.
A férfi válaszolónak külön köszi az ötletet, ezt kipróbálom. Talán hasznos lehet, csak ehhez nagyon vissza kell fogjam magam amikor rákezd. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!