Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » 17 éves vagyok, ha összeházaso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

17 éves vagyok, ha összeházasodok valakivel nagykorúnak számítok? Tankötelességem megszűnik ezzel?

Figyelt kérdés

2013. nov. 12. 14:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Márton napi liba:) ja, hogy az tegnap volt?... :)))))
2013. nov. 12. 15:55
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

Miért számítanál nagykorúnak attól, hogy férjhez mész? Ennyi erővel egy 14 éves is nagykorúnak számítana, amint férjhez menne.

Tanulj, ne a lógáson agyalj. Különben is, hova mennél a férjeddel? Eltartana? Vagy dolgoznál? Örülj, hogy még nincs ilyen gondod...

2013. nov. 12. 16:00
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező (#8) ha ebben a tanévben kezdted meg a 9.-et, akkor valóban, 16 éves korodig vagy tanköteles, ha házasodsz, ha nem...

"97. § (1) Azok a tanulók, akik tanulmányaikat az iskolai nevelés-oktatás kilencedik évfolyamán a 2011/2012. tanévben vagy azt megelőzően kezdték meg, tankötelezettségük azon tanítási év végéig tart, amelyben a tizennyolcadik életévüket betöltik vagy sikeres érettségi vizsgát vagy szakmai vizsgát tettek. Azon sajátos nevelési igényű tanulók tankötelezettsége, akik esetében a szakértői és rehabilitációs bizottság e törvény hatálybalépése előtt a tankötelezettség huszadik életévükig történő meghosszabbításáról döntött, annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a huszadik életévüket betöltik."

2013. nov. 12. 16:07
 14/23 anonim ***** válasza:
58%
#12, de a házasságkötéssel nagykorúvá válik mindenki (lásd Ptk), csak a köznevelési törvény átmeneti rendelkezéseit bénázták el... de ahogy kiderült, ez a Kérdezőt nem is érinti...
2013. nov. 12. 16:08
 15/23 anonim ***** válasza:
84%

Csak gratulálni tudok. Ha otthagyod a sulit, akkor mihez kezdesz? A szülők nyakán lógsz? Vagy olyan párt akarsz kifogni, aki majd nyugdíjaskorodig eltart? Ébredj fel CSipkerózsika, 8 általánossal már segédmunkásnak sem biztos, hogy felvesznek. Aztán miből élsz?

Egy tippem maradt, de azt inkább hadd ne írjam le.

2013. nov. 12. 17:30
 16/23 anonim ***** válasza:
51%

Így a családi pótlék is ugrik, nem lesz tb-d neked kell fizetni havi 7000 ft, nincs diák bérlet felnöt bérlet 11 ezer, neked jobban megéri a sulipadban ülni a melegben mint az utcasarkon házason.

Addig örülj amíg nem raknak ki a suliból...

2013. nov. 12. 19:08
 17/23 anonim ***** válasza:
18%

Az 1-es jól mondta 16-t-ig van csak tankötelezettség viszont a házassághoz még 18 alatt 16-tól ugyan de szülői engedély kell.

Te most azért házasodnál h megszűnjön a tankötelességed ?

Csak mert a fiatal házasok nagyrésze szétmegy pár éven belül. Am az idősebek több mint 60%-a is.

Bár már csak az emberek kb 30%-a házas.

Én egyébként nem értem az összefügést.

2013. nov. 12. 19:27
 18/23 anonim ***** válasza:
Én már kijártam az összes iskolát, de kizárt hogy belementem volna egy házasságba egy év suli miatt. :D
2013. nov. 12. 20:55
 19/23 anonim ***** válasza:
#17, akkor újra elmondom, nem szülői, hanem gyámhatósági... a magyar törvények függetlenek az itteni pontozgatásoktól...
2013. nov. 12. 23:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Miért érdekel ez ennyire téged? ne legyél már annyira hülye, kiscsillag, hogy egy nyavalyás érettségit nem teszel le, mert jáj, az uncsi, nem akarok tanulni blablabla... magaddal szúrsz ki, ha aztán a kedves férj kirak (ha esetleg előtte eltart), téged meg egy tetves eladói vagy titkárnői munkára sem vesznek fel, mert csak a 8 általánosod van meg...
2013. nov. 13. 11:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!