Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te eltudnál képzelni házasságot, családalapítást egy faluban?
Az ideje együtt vagyok egy férfivel. Ő falun él és családi vállalkozás keretében mezőgazdasággal foglalkoznak. Eléggé nagy volumenben.
Kezd komolyra fordulni a kapcsolatunk és felmerült az összeköltözés. Most jelenleg ilyen távkapcsolat szerűségben vagyunk. Én Budapesten élek, ő pedig egy Győr-Moson-Sopron Megyei faluban. A összeköltözés nyilván úgy történne, hogy én költözök hozzá. Ezért ugye nekem felkellene adni az itteni életemet, munkámat, mindent. Ami azért nem kis lépés. A másik pedig a családalapítás kérdése. Én már komoly kapcsolatban gondolkozok. Családot, férjet, gyereket szeretnék. Szóval akikvel ezeket nem tudom elképzelni azzal is inkább nem is mélyítem el a kapcsolatomat. Vele eltudnám képzelni a házasságot és családot, de nem tudom, hogy ezt egy faluban akarom-e. Pl ugye a kicsit majd oviba, suliba, orvoshoz hordani sok-sok kilométerre. Kevesebb lehetőség lenne neki majd mindenre. Akár sportra, akár majd különórákra a távolság miatt ugye.
Nyilván ugye előnyei is vannak a falunak, de rengeteg hátránya is.
Szóval ti, hogy látjátok ezt a dolgot? Eltudnátok képzelni az életetek hátralévő részét egy faluban? Különös tekintettel a családra, hiszen én már azt tartom főként szemelőt.
Pont azt akartam válaszolni amit a 18-as.
Tök mindegy, hogy mi itt mit mondunk, az a lényeg, hogy te tudnál-e ott élni. Rengetegen vannak, akik szívesen költöznének oda, de én pl. tipikus városi vagyok, nekem nem menne. Most pár hónapig éltem vidéken, gyönyörű, nyugodt, de a végén megőrültem, hogy ahhoz is autó kell, hogy pl. egy cipőt vegyek. Most végre egy nagyobb városba költöztünk.
Azt is vedd figyelembe, hogy ha leköltözöl, akkor nem lesz jövedelmed... biztos, hogy ki akarod magad szolgáltatni a jövendőbeli férjednek, hogy pl. válás esetén ne tudj menekülni sehová a gyerekekkel, mert nincs pénzed, munkád évek óta?
Csakis faluban, vagy egy nagyon kis városban tudnám elképzelni az életemet, Budapesttől egyszerűen a hideg is kiráz. Egy hétnél tovább nem valószínű, hogy a saját jószántamból tudnék ott élni.
Viszont téged is megértelek, mert ha nincs a közelben egy nagyobb város, a munkalehetőségek is szűkösebbek lehetnek egy faluban, úgyhogy kockázatos feladni a mostani munkádat.
Gyereknevelés szempontjából én nem tartom annyira rossznak a falut, sok gyerek nő fel ilyen helyen. Olyan falu már nem nagyon van, ahol ne lenne orvosi rendelő, gyógyszertár, óvoda, iskola, nem is egy, tehát nem kell sok kilométerre hordanod a gyerekeket.
Szia! Én Pestről költöztem le falura 200 km-re, nem bántam meg. Ugyanez a szitu volt. Hátránya oké, nincs minden sarkon Plaza, de nekem nem hiányzik. Erdő mellett lakunk egyszer láttam őzikét a konyhaablakból. :)
A gyerek ugyanúgy jár különórára, van itt minden. Kosár, kajak és művészeti iskolák is. PEdig igazán kisváros...
Nem. Nem tudok vezetni, nem is akarok megtanulni, nekem tök kényelmes, hogy bárhova el tudok így is jutni. Imádom a fővárost, itt van az élet, és ezt úgy mondom, hogy még soha nem jártam buliban, diszkóban. (Csak mert sokan az "élet" alatt tévesen ezt értik.)
Innen már csak külföldi nagyvárosba mennék tovább, faluba költözni olyan lenne, mint hátra fele menni.
Nem olvastam végig tehát lehet írtak már hasonlókat.
Én egy vidéki kisvárosba élek. /6000 fős/ Nem egy ismerősöm van akik falukban élnek, az ország minden részén.
Jó múltkorában beszéltünk erről és eléggé hasonló véleményünk volt.
Én személyszerint úgy gondolom, hogy a mai világban ugyanúgy ellehet lenni falun mint ahogy nagy városba.
Voltam huzamosabb ideig Pesten és nem tetszett. Jó nagyváros stb. De nem.
És őszíntén szólva nincs is szükségem rá.
Ma már mindent ellehet érni vidéken is. És ne hogy azt hidd, hogy olyan rossz a falu.Ma már sok faluba van orvos/ovi, bölcsi ált.isi is de ha mégsincs ott épp akkoris simán meglehet oldani azt a pár km-et.
Tényleg nem kell olyan sok km-et menni.
És 1000x jobb falun felnőni mint nagyobb városokba.
Én azt érzem tőled, hogy nem is szereted annyira a párod ill. kicsit lenéző is vagy a vidékiekkel szemben.
Én egy 200 fős faluban nőttem fel, elég rémálom volt.
Mekkora a ti falutok?
Ja, most olvasom a 8-as hozzászólásodat.
Szerintem ennek ne tedd ki a gyereket. Vagy végülis attól függ, hogy mit akarsz belőle kihozni. Ha azt akarod, hogy jó kapcsolatai legyenek, akkor város jobb. Esetleg még megoldható, hogy általános után Pestre menjen, az lenne a legjobb.
Szerintem pont hogy az az általános,hogy a nagyvárosban élők többsége kertes családi házról álmodozik.Rengetegen vágyódnak vidékre,pont ezért.Nyilván nem is hiába hívják ezeket a típusú építményeket "családi" házaknak.Számomra ez olyan egyértelmű.
De a kérdés tényleg az,hogy ezt Te hogyan gondolod.Te tudod,hogy a többséggel egyet értesz-e.
A másik,ami pedig szemet szúrt a kérdésaláírásodból,hogy mintha csak Te gondolkodnál családalapításban. Olyan,mintha a Pároddal ez nem is lenne megbeszélve. Igaz? Ha igen,akkor azért tudjon már Ő is róla,hogyha úgy döntesz,hogy elvágod a városi életed fonalát,akkor azt milyen indíttatásból,milyen célok miatt teszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!