Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Rettenetes ez a helyzet! Mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rettenetes ez a helyzet! Mi tegyünk, hogy könnyebb legyen?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy külföldre költözünk. Ő ment előre augusztusban, én meg beköltöztem anyukámhoz. Az volt a terv, hogy elvállal valami rossz munkát, amíg talpra nem áll anyagilag, én utána utazom, mindketten dolgozunk, később pedig elhelyezkedik a szakmájában.

Nagyon hamar talált munkát, és kiszámoltuk, hogy október elején már mehetek is. De szeptemberben elkezdett akadozni a munka, azóta jó, ha hetente 3 napot dolgozik. Ebből csak a saját kiadásait tudja szűkösen fedezni. Azóta teljes gőzzel keres másik munkát, de még nem talált. Ott tartunk, hogy 3 hónapja nem találkoztuk, és fogalmunk sincsen arról, mikor lehetünk újra együtt. Ő kezd depressziós lenni, hogy sehová nem veszik fel, én meg teljesen kikészülök idegileg ebben a nagy bizonytalanságban.

Most ott tart, hogy konyhában is dolgozna akár, de a legtöbb helyen nem hívják be interjúra, mert nincsen szakmai tapasztalata. A "legviccesebb" az volt, amikor valahol bejutott szakmai napra, majd közölte vele a főnök, hogy a mosogatáshoz túlképzett, túl tehetséges, és nincsen szíve felvenni őt ebbe a munkakörbe... Viszont máshol alig veszik komolyan, szakmai tapasztalat híján.

Tudom, hogy fontos lenne a pozitív hozzáállás, de most nem megy. Ma kap értesítést az egyik helyről, szerdán pedig megint megy interjúra máshová, de már olyan sokszor reménykedtünk, és mindig csalódtunk. Fogalmam sincs, mikor lesz állása, hogy mikor találkozhatunk legközelebb. Félek, hogy feladja, nem tudom, mi lesz.

2013. okt. 28. 11:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
20%

Tudod nagylány, olyan vagyok mint az élet: nyers és őszinte.....

Mégis mit vársz? Veregessem meg a válladat amiért otthon ülsz és baromi hasznosan hirdetéseket böngészgetsz? Tudod az, hogy szerinted plusz 30.000rel sehol sem lennél, sokmindent elárul rólad....

De látod látod, iszod is a levét rendesen... Várhatsz még éveket, hogy a férjed helyzete normalizálódjon, ha ráérsz a nagy hirdetés-böngészések közepette, azért vess egy két pillantást a politikai hírekre is....( nem ártana) milyen nagy hévvel toloncolják ki mostanában az auslandereket UK-ból....

De tudod felénk azt szokták mondani hogy ki a kicsit nem becsüli (a szaros 30.ezret akár) az a nagyot nem érdemli!

2013. okt. 28. 11:56
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj de abba még senki sem halt bele, ha visszajött, sokan kimennek aztán visszajönnek. Sokan állást és végzettséget is változtatni kényszerülnek. Semmi sem állandó, minden változásban van, alkalmazkodni kell ehhez.
2013. okt. 28. 12:00
 13/28 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy utána menjek, ki kell, hogy költözzön onnan, ahol most lakik. Le kell, hogy tegye a kauciót egy új helyre, ami két főre drágább, mint egy főre. Az utazás költsége, az étel is duplázódik. Ha csak heti 3 napot dolgozik, akkor semmi perc alatt el fog menni az összes félretett pénz, valószínűleg azelőtt, hogy én munkát találnék. De ha kap egy munkát, ahol heti 5 napot biztosan dolgozik, már "szinten vagyunk".
2013. okt. 28. 12:00
 14/28 A kérdező kommentje:
Szívecske, a férjemet eddig 7 interjúra hívták be amiatt, hogy én itt ücsörgök és "nem csinálok semmit". Szerintem kopj le, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy fogalmad sincs egy adott helyzetről, de persze te vagy az okosabb. A hozzád hasonlóak miatt szokták mondani, hogy kerüljük külföldön a magyarokat... aztán ki tudja, lehet, téged is kitoloncolnak valahonnan.
2013. okt. 28. 12:05
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Ne is haragudj, de grafikusként miért csak a reklámszakma jut az eszébe? (Mint szakma!) HA JO szakember, jelenleg is ezer lehetösége lenne itthon is. Lehet, hogy azok nem olyan menök mint a reklámok, de szerényen lehet élni belöle.
2013. okt. 28. 12:09
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Te kérdezted, mit tegyetek. Az, hogy te is teljes állásban dolgozol, több megtakarításotok lesz és te is kimész, szintén egy lehetőség. Talán te előbb találsz munkát.

Ne haragudj, hogy ezt írom, de úgy tűnik hogy a ti tervetek nem működik. Tehát az, hogy te itthonról állást keresel neki (amit ő is meg tudna tenni a hét maradék 4 napján amikor nem dolgozik) nem hoz eredményt.

2013. okt. 28. 12:11
 17/28 A kérdező kommentje:

Amikor nem dolgozik, akkor sem otthon ül. Az önéletrajzával járja a várost, mindenhová betér és leadja.

Én is azt látom, hogy valahogy nem működik a terv, de nem értem, miért. Kismillió ismerősünk van, aki eszerint a sablon szerint ment ki, és működött a dolog. Ők is azt mondják, a munkakeresés szerencse kérdése, egyelőre pechesek vagyunk, de egyszer kell, hogy szerencsénk legyen. Csak én mindig nehezen viseltem az ilyen bizonytalan időszakokat.

Még szerencse, hogy itt van ez az oldal, ahol akármikor leszidathatom magam, amikor bátorításra lenne szükségem:)

Csak nem tudom, mit gondoljak. Három helyen is folyamatban van most a dolog, és a héten jár le több jelentkezés, amivel kapcsolatban bizakodóak vagyunk, ha merünk bizakodóak lenni.

Köszönöm a hasznos válaszokat.

2013. okt. 28. 12:25
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

Grafikusként tényleg sok helyre beállhatna. Nem feltétlen szakmai gyakorlatot várnak el tőle, hanem referenciamunkákat. Amíg csak heti 3 napot dolgozik addig gyártson néhány kitalált dolgot (Pl. egy kitalált céghez cégarculatot, plakátot, meghívókat, naptárat pár rajzot is gyárthatna különböző technikákkal). Persze mondja el, hogy ezeket nem megrendelésre csinálta, hanem önszorgalomból, hogy legyen anyaga (attól még mestermű a mestermű, hogy nem kérte senki!).

Ha van anyaga, arról másolatokat kell küldeni cégekhez, kiadókhoz (pl. könyvborító tervezés) fényképészetre, még nyomdába is. Gondolom ezt csináljátok, de ha nem akkor ennyit tudtam javasolni. 44%-ra nem kell odafigyelni, másnál is ugyanilyen hasznos válaszokat ad.

2013. okt. 28. 12:30
 19/28 anonim ***** válasza:

A te problémádat a gyik-on lógó emberek meg sem értik.

Úgy tűnik olyan feltörekvő külföldön szerencsevadászt játszó értelmiségiek lehettek, akik a régi (ma már nem létező) közép polgári szinten vannak.

A görcsölésedet őszintén szólva én sem értem, majd talál állást valamikor a párod, ha nem akkor majd itthon csinál valamit.

De tényleg most ebbe tényleg bele kell halni?

Milliomos sem ott, sem itthon nem lesztek, sejtésem szerint eleve jobb módúak vagytok.

2013. okt. 28. 12:45
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

linkedin.com

Sok külföldi cég vadászik itt szakemberekre.

Regisztráljon a férjed, veszíteni nem tud vele semmit.

2013. okt. 28. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!