Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férjetek mennyit és mit segít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjetek mennyit és mit segít be a házimunkába, ház körüli teendőkbe?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 16:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: de akkor minek mentél hozzá? Minek kell ezen harcolni? Nem egyszerűbb lett volna egy olyat keresni, akire lehet számítani ezekben? Gondolom nem a házasság után derültek ki ezek, hanem már az összeköltözés kb. első hetében, vagy már akár azelőtt. Sosem értettem az ilyet. Hozzámentél valakihez, akiről tudtad, hogy a kisujját nem hajlandó megmozdítani, bármeddig könyörögsz. Most pedig itt sírsz. Megérdemled, komolyan, gürizz életed végéig mellette, nyald ki a fenekét, mert ezt vállaltad. Egy embert nem lehet megváltoztatni, és én nem is akarnék. Ha ő ilyen, akkor ilyen. El kell dönteni, hogy neked így is kell, vagy nem. És ezután kell házasodni, utána pedig csendben maradni.
2013. okt. 21. 00:30
 22/31 anonim ***** válasza:

Nálunk kb. fele-fele, de nincs megosztva. Illetve egy-két dolog, a főzés általában az ő dolga, mert szívesen csinálja, a teregetés meg az enyém, mert neki nincs türelme kirázogatni a dolgokat, akkor meg bebüdösödnek. Bár ez csak engem zavar.

Együtt vásárolunk, takarítani az szokott, akinek van ideje. Bár tény, hogy ha én csinálom, az alaposabb (pl. felmászok a szekrények tetejéről is letörölni a port, ő ezzel nem szívatja magát).

Egy problémám van csak a segítésével, vasárnapi ebéd után nem hajlandó elpakolni, mosogatni, azt mondja, olyankor pihenni kell. Én viszont nem tudok kupiban pihenni. De hosszútávon egy mosogatógép beszerzése megoldja ezt a problémát :)

2013. okt. 21. 07:04
 23/31 anonim ***** válasza:

A főzésen kívül nincs olyan feladat amit csak én vagy csak ő csinálna. Ha meglátja hogy lejárt a mosógép kitereget, ha kosz van felmos, stb. Azért a házimunka 80%-át én csinálom, de nincs ezzel semmi gondom, nekem van több szabadidőm.

l22

2013. okt. 21. 09:07
 24/31 anonim ***** válasza:

Együtt végezzük a házimunkát. Ketten élünk a lakásban, ketten 'koszoljuk össze', egyértelmű, hogy ketten is tesszük rendbe. Az változó, hogy ki mit csinál éppen, nem méricskéljük, hogy na ha én mosogattam, akkor neki kell levinnie a szemetet, ahogy éppen kijön.

Mindketten dolgozunk 8-tól fél 5-ig.

2013. okt. 21. 11:29
 25/31 anonim ***** válasza:

Ilyen esetekről mindig az jut eszembe, hogy miért elégednek meg bizonyos emberek olyan partnerrel, aki nem felel meg nekik?? Miért választ egy életre olyant, akivel harcolni kell? Nem mondom, hogy nekünk nincsenek vitáink a férjemmel, de olyan kardinális kérdésekben, mint munkamegosztás, egyetértünk.

25N

2013. okt. 21. 11:41
 26/31 anonim ***** válasza:
Hétközbe városba lakunk, lakásba. Ott mindent én csinálok. Egyedül takarítok, mosok, időnként főzök. A férjem csak dolgozik. Nem bánom, hogy így van, el se tudnám képzelni a kezében a porszívót. Egy-egy meglepetés vacsi vagy reggeli szokott lenni tőle:) Hétvégén vidéken szoktunk lenni, ott a ház körüli teendőket (fűnyírás, tüzelő elkészítése, szerszámok karbantartása stb) mind megcsinálja magától. Ott többet is szokott főzni. Ha bográcsolunk azt is elejétől végéig ő csinálja. De egyik helyen se kérek vagy várok el tőle bármit is. Amit akar megcsinál, amit nem azt vagy én megcsinálom vagy úgymarad :)
2013. okt. 21. 14:12
 27/31 A kérdező kommentje:
Házasság előtt nem volt ez probléma, mivel nem laktunk együtt. Beszélgetéseinkben pedig nem jött fel témának, hogy ki mit fog csinálni a ház körül.
2013. okt. 21. 16:35
 28/31 anonim ***** válasza:
Na ezért mondom én mindig, hogy a legnagyobb baromság együttélés nélkül házasodni. Magatokra vessetek. Most ihatod a levét életed végéig annak, hogy hülye voltál. Persze vannak esetek, mikor minden szuper házasság után is, hiába nem éltek együtt, de senki ne akarja elhitetni azt, hogy ebből van több. 10-ből 9 házasság szerintem zátonyra fut, ha előtte nem ismerték meg egymás szokásait az együttélés alatt. Én is éltem már együtt olyan emberrel, akit utána 3 hónap múlva elhagytam, mert azt mondtam, hogy nekem ez így nem megy. A férjemmel viszont első perctől kezdve remek minden, így vele akár fejest is ugorhattam volna a házasságba. De az exemmel igencsak nagyokat szívtam volna, és már elvált nő lennék. Nembaj, te is az leszel nemsoká.
2013. okt. 21. 17:36
 29/31 anonim ***** válasza:

Ez az eset is jó példa,hogy ismeretlenül,vaktába házasodni nagy lutri. Mindez még az életetek összekötése előtt kiderülhetett volna,ha együtt éltek.

Remélem sokak okulására szolgál a történet.

2013. okt. 21. 18:00
 30/31 anonim ***** válasza:

Mi felosztottuk a személyes és a közös feladatokat:

az ő része:

nyáron fűnyírás

fametszés

favágás

begyújtás

szemétkivitel

a csap duguláselhárítása

könyvespolcok felszerelése

ezen kívül ha én mást csinálok, és nem tudom otthagyni, akkor megcsinálja amire kérem, pl kitereget amikor úgy jár le a mosógép amikor én a palacsintáit sütöm.

illetve a tükörtojásomat ő süti (nekem szétszakad)

az én részem:

mosogatás,

mosás-teregetés,

főzés,

felsöprés-felmosás,

portalanítás, varrás

télen hólapátolás

Közös a bevásárlás, és a számlák intézése.

Nekünk teljesen bevált így. Ő azt csinálja amiben ő jobb, és én is azt amiben én jobb vagyok.

27/N

2013. okt. 21. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!