Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjetek mennyit és mit segít be a házimunkába, ház körüli teendőkbe?
Nálunk kb. fele-fele, de nincs megosztva. Illetve egy-két dolog, a főzés általában az ő dolga, mert szívesen csinálja, a teregetés meg az enyém, mert neki nincs türelme kirázogatni a dolgokat, akkor meg bebüdösödnek. Bár ez csak engem zavar.
Együtt vásárolunk, takarítani az szokott, akinek van ideje. Bár tény, hogy ha én csinálom, az alaposabb (pl. felmászok a szekrények tetejéről is letörölni a port, ő ezzel nem szívatja magát).
Egy problémám van csak a segítésével, vasárnapi ebéd után nem hajlandó elpakolni, mosogatni, azt mondja, olyankor pihenni kell. Én viszont nem tudok kupiban pihenni. De hosszútávon egy mosogatógép beszerzése megoldja ezt a problémát :)
A főzésen kívül nincs olyan feladat amit csak én vagy csak ő csinálna. Ha meglátja hogy lejárt a mosógép kitereget, ha kosz van felmos, stb. Azért a házimunka 80%-át én csinálom, de nincs ezzel semmi gondom, nekem van több szabadidőm.
l22
Együtt végezzük a házimunkát. Ketten élünk a lakásban, ketten 'koszoljuk össze', egyértelmű, hogy ketten is tesszük rendbe. Az változó, hogy ki mit csinál éppen, nem méricskéljük, hogy na ha én mosogattam, akkor neki kell levinnie a szemetet, ahogy éppen kijön.
Mindketten dolgozunk 8-tól fél 5-ig.
Ilyen esetekről mindig az jut eszembe, hogy miért elégednek meg bizonyos emberek olyan partnerrel, aki nem felel meg nekik?? Miért választ egy életre olyant, akivel harcolni kell? Nem mondom, hogy nekünk nincsenek vitáink a férjemmel, de olyan kardinális kérdésekben, mint munkamegosztás, egyetértünk.
25N
Ez az eset is jó példa,hogy ismeretlenül,vaktába házasodni nagy lutri. Mindez még az életetek összekötése előtt kiderülhetett volna,ha együtt éltek.
Remélem sokak okulására szolgál a történet.
Mi felosztottuk a személyes és a közös feladatokat:
az ő része:
nyáron fűnyírás
fametszés
favágás
begyújtás
szemétkivitel
a csap duguláselhárítása
könyvespolcok felszerelése
ezen kívül ha én mást csinálok, és nem tudom otthagyni, akkor megcsinálja amire kérem, pl kitereget amikor úgy jár le a mosógép amikor én a palacsintáit sütöm.
illetve a tükörtojásomat ő süti (nekem szétszakad)
az én részem:
mosogatás,
mosás-teregetés,
főzés,
felsöprés-felmosás,
portalanítás, varrás
télen hólapátolás
Közös a bevásárlás, és a számlák intézése.
Nekünk teljesen bevált így. Ő azt csinálja amiben ő jobb, és én is azt amiben én jobb vagyok.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!