Hogyan tudnám bevonni férjemet a házimunkába?
Mit mond,miért nem segit?
Eddig ahol laktatok,ott se segitett soha semmit? (én hozzá se mentem volna,nálunk evidens,hogy párom ugyanugy végez házimunkát)
Én nem főznék rá,mondván nem jut rá idő.(gyereknek főzz olyat amit a párod nem eszik meg)
Írd le neki, vagy mondd neki, hogy szeretnél erről vele beszélni komolyan, de próbálj meg nem ideges lenni, ne támadj!!. Ne vádaskodj, csak írd le/mond neki, hogy nagyon nehezen bírod már, fáradt vagy, magadról beszélj, ne róla. Szeretnéd, ha 1-2 dolgot átvállalna fixen, és erről beszéljetek konkrétan vmelyik nap.
Gondolja át 1 napon belül, hogy mi az, amit relative szívesen megcsinálna.
Írj neki példákat, hogy mit szeretnél, de ne általánosságban, hanem így:
-ha hazaérsz, vidd ki a szemetet minden nap.
- esténként osszuk meg a gyerekek fürdetését, te intézed "Pityukát", én meg "Mariskát".
-szombaton mindig porszívózzál ki.
-stb.
A férfiak nem értik egyszerűen, hogyha azt mondod, segíts már...meg kell nekik mondani pontosan, hogy mit, nincsenek erre kódolva, és ha otthon se vezette be annó anyukája, akkor veszett fejsze nyele.
Hidd el, az én férjem dettó ilyen, 17éve vagyunk együtt, és ez segített valamennyire.
Olyan melókat bízz rá, amit rendszeresen kell csinálni, és ne várd el tőle, hogy észrevegye, hogy kosz van, mert azt nem fogja.
Minden tiszteletem az olyan pasiké, akik észrevesznek dolgokat, és nem is akarok általánosítani, de a környezetemben én ezt tapasztalom sajnos...
Valahol megértem a helyzetet, hiszen megmondom őszintén én nőként is macerának érezném a régi mosógépet és minden tiszteletem azoknak, akiknek van türelme és ereje még hozzá nap végén, ahogy azt is macerának érezném, hogy vödörben mosogassak. Talán csak ő sem találja igazán a helyét és ezt kellene megoldani, hiszen ha eddig segített, akkor nem alapból ilyen nemtörődöm a férjed.
Csináljatok valamiféle tervet közösen, hogy hétvégente mindig neki estek valaminek és azt megcsináljátok! Pl. első körben hívtok egy vizes embert, aki megoldja a mosógép és mosogatás problémát. Aztán következő hétvégén neki álltok és válogattok, hogy mi kell még a nagyszülők cuccai közül és mi nem. Utána szépen sorra jöhet a szobák kimeszelése, esetleg járólapozás, vagy parkettázás. Ezt is összedobhatjátok ketten, esetleg más családtagok segítségével.
Olyan eget verően nagy melót nem említettél, csak belekezdeni nehéz. A szüleidet, nagyszüleidet megkérheted, hogy vigyázzanak ez idő alatt a gyerekekre, így még gyorsabban haladtok, de a picit, akár már be is foghatjátok pl festésnél egy kis hengerrel tapicskolni. Lehet nem lesz tökéletes, de ti csináltátok, büszkék lehettek rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!