Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van e közöm ahhoz, hogyha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van e közöm ahhoz, hogyha a házastársam házában a bérlők rezsitartozást hátrahagyva elmentek, már adósságbehajtónál van az ügy?

Figyelt kérdés

A házban én sosem laktam,örökölte a házastársam,a maga nevére íratta a közmű díjakat és hiába kérleltem kiadta albérlőknek akikre hagyta ,hogy elmaradjanak a rezsivel és albérleti díjjal .

Én befizetni nem tudom a több százezres tartozást,az én fizetéséhez hozzányúlhatnak?

Jöhetnek foglalni édesanyámék házába ahol a felső szinten lakunk a férjemmel ?

2013. okt. 9. 11:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%

Nem, nem nyúlhatnak, csak annak a vagyonából lehet behajtani, akinek a nevén van a tartozás.

Ha közös számlátok lenne, akkor sem lehet róla tiltani semmit.

2013. okt. 9. 11:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Közös számlánk ugyan nincs ,de a főnöke az én számlámra utalja a bérét.Attól már közösnek számít,ha az én nevemen van ?

Hagyjam annyiban a dolgot,vagy kérjek kölcsön a szüleimtől és rendezzem én azoknak az albérlőknek a rezsijét akiket elleneztem ?

Én tartozom felelősséggel csak azért mert a házastársa nevén fut a dolog ?

2013. okt. 9. 11:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö tévedésben van, MINDEN, a házasság ALATT kelentkezett adóság közös, mivel a azasság vagyonközösséget jelent.

Ezért te is felelsz azért az adóságért, ami a házasság alatt keletkezett, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, viszont a szüleid nem.

Tehát ami bizonyíthatóan a szüleidé, azt nem foglalhatják le, ami a tied, és a házasság alatt szerezted, azt igen. És természetesen a te fizetésböl is levonhatják a tartozást, kivéve, ha van házassásgi szerzödésetek.

2013. okt. 9. 11:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első hülyeséget ír. Másodiknak van igaza.

Ha nyersz a lottón házasság alatt az is közös, de az adósság is. Sajnos te is felesz a pénzeddel, majd a tiedből tiltják le.

2013. okt. 9. 11:43
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
Az ő számlájáról inkasszózni akkor sem lehet.
2013. okt. 9. 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Először is: fel kell jelenteni a "kedves" albérlőket, vagy van a nem hivatalos út is...... Nehogy már!

Másodszor: sajnos van közöd az ügyhöz, ugyanis a házasság egy vagyonközösség mind a pozitív és negatív előjelű vagyon tekintetében.

Sok idő lesz, mire bármi történik, először én a helyedben összeszámolnám,hogy kinek, mennyivel tartozik. Elmennék a szolgáltatókhoz egyenként, és megpróbálnék alkut kötni. Ugyanis ha annyiban hagyjátok, akkor vihetik a házat "árverésre" és lehet, csak annyiért kelne el, amennyi a tartozás. Gondolom, sokkal többet ér.

Közben keressetek meg egy ügyvédet, egyébként van ingyenes tanácsadás is (panasznap a bíróságon).

2013. okt. 9. 12:00
 7/12 A kérdező kommentje:

A férjem házát nyugodtan vihetik !!!

Majd akkor megtanulja ,hogy nem jófej-kedünk a semmirekellő alberlokkel a család rovására,másfél évig ott laknak és folyamatosan felemeltem a hangom amiatt hogy engedte nekik hogy ne fizessenek ,kiállt mellettük,hogy én nagyon gonosz vagyok,mert szegények majd fizetnek ha tudnak .

A bérlő azt mondta:semmi közöm az egészhez ,mert a férjem azt mondta ,hogy ne foglalkozzanak azzal amit mondok...bezzeg az adóssághoz lesz közöm!

2013. okt. 9. 12:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én most csak gratulálni tudok. A férjed csinált nektek puszta jófejségből egy közös tartozást, és te most azzal bünteted, hogy hagyod, hogy esetleg behajtsák a házát, mert a haragod fontosabb annál, mint hogy segíts neki.

Nem szoktam ilyet írni, de nem értem, minek a házasság, ha teljesen széthúztok.

2013. okt. 9. 14:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Szerintem alapvető,hogy a családom,gyerekeim érdekét tartom szem előtt .

Nem tehetem meg,hogy miközben mi magunk sem dúskálunk másoknak megengedem ,hogy hatalmas adósságot csináljanak a családom terhére...majd végül pedig elvárom ,hogyha a gyerekeim,családom terhére jóf

2013. okt. 9. 15:38
 10/12 A kérdező kommentje:
...szóval hogy a családom kárára jofej voltam,végül pedig az asszony szeretettel kedveskedve ajánlja fel ,hogy meglévő hiteleink mellé vegyünk már fel egy újabbat kifizetni az alberlők hátrahagyott rezsijét .
2013. okt. 9. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!