Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyukák! Ti hogyan oldjátok meg, hogy a párotokra/férjetekre is jusson elég idő és energia? A párotok segít a helyes időbeosztás kialakításában?
vesd fel neki h ha fizeti a bejárónőt és a gyerek pesztrát max pénzed nem lesz .....
akkor lesz elég időd rá....
vagy szálljon be a takarításba gyereknevelésbe
ne csak követelőzőn
Meló után egyből hazajön,ez kb 5 óra,utána 8ig gyerekekkel vagyunk,vacsora,játszás,némi házimunka-magától csinálja-,majd amig ő megfürdeti őket,és lefekteti,addig én elpakolom a romokat.
8-fél9 körül alszanak a gyerekek,utána édes kettes.
De ehhez kellett,hogy még egy gyerekkel elhanyagoljuk egymást.Azóta figyelünk erre nagyon.Nem csak szülők vagyunk,hanem házastársak is.
Érdemes az időbeosztást felülvizsgálni. A legtöbb nő rengeteg időt tölt el időrabló tevékenységekkel, illetve nem hatékonyan végzi a házimunkát. Azon általában sok időt lehet spórolni.
Aztán amit lehet, szervezz ki. A 21. században élünk, amikor nem szükségszerű pl. naponta boltba menni, van fagyasztó mag tartós tej meg házhozszállítás olcsón. Nekem mindig a boltba járás volt a mumus, órákat vesz el, meg mondjuk utálom is. Megéri azt a pénzt. De az is lehet, hogy heti egyszer apa reszortja kocsival.
Ha végképp nincs több időd és energiád, akkor pedig vegyél fel segítséget. Ez lehet egy ráérő nagymama, vagy egy lány, aki heti kétszer végigtakarítja a lakást vagy vigyáz a gyerekekre, mindegy. A lényeg, hogy téged tehermentesítsen.
En ferfikent most tapasztalom, hogy menni idot/energiat igenyelnek a gyerekek.
Iden nyaron egyedul maradtunk a parommal egesz nyarra. A 2 gyereket oda kellett adnunk a mamaeknek, hogy vigyazzanak rajuk, amig mi dolgozunk. Allitom eletem egyik legszebb nyara volt. Volt idonk egymasra es nyugodtak lettunk. Csupan ilyen aprosagok, hogy szombaton tudtunk aludni 11-ig. Hianyoztak nagyon a gyerekek, de jutott ido meg kedv olyanokra, hogy "csak ugy" elmentunk mondjuk hetkoznap vacsorazni. Vagy spontan kitalaltuk, hogy menjunk el 1 ejszakara es aludjunk ott valahol. Vagy csak ugy elindultunk kocsival, es keresztezodeseknel dontottuk el, hogy balra vagy jobbra megyunk. Tok szep napok/hetvegek voltak. Es erositette a kapcsolatunkat.
Aztan szeptember elejen visszajottek a gyerekek es azota ujra "bolondok haza" van. Kozottunk is nagyobb most az eltavolodas. Kevesebb az intim pillanat. Es en, mint ferj nagyon is ugy erzem, hogy elhanyagol a parom. Hozzatennem, hogy a gyerekek javara. Igyekszem megerto lenni es talan az ad erot/energiat nekunk/nekem, hogy jovore is lesz nyar!!! ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!