Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudhatom, hogy a házasságom működik vagy nem működik? Miből mérhetem le, hogy a párom szeret-e még? És honnan tudhatom, hogy én szeretem-e még eléggé?
Akkor másként teszem fel a kérdést? Mikor van joga a pasinak bedobni a törülközöt? (16 év házasság, 2 gyerek, külföldön élünk és általam biztositottak. Még itteni viszonylatban is jól keresek, nem hogy magyar viszonylatban. MO-on kb 7 jegyu lenne.)
Amugy egyetertek a "gyökér" jelzovel, mert szo szerint annak erzem magam, hogy ilyen egyszeru kerdesekre sem tudom a helyes valaszt. De itt halal magany van. Legalabbis en igy erzem magam a hazassagomban...
Biztos van valami konkrét oka is, hogy így érzel. Vagy csak az idő, megszokás?
Beszéld meg a feleségeddel. Nyilván látni fogod rajta, hogy ő mennyire akar még ezért a házasságért tenni, hogy boldogok legyetek. Ha nem akar, akkor te hiába tennél bármit is.
A kérdező 3. kérdése a legérdekesebb. Ezek szerint azt se tudod, hogy Te szereted-e a feleségedet? Ház ez elég kiégés-tünet, de biztató jel, hogy legalább feltetted a kérdést és foglalkozol vele.
Nézd: a házasság alapvetően egy örömteli dolog, ha nem az, akkor azt azonnal észre kell venni és rögtön tenni ellene, nem amikor már azt se tudjuk, hol vagyunk, olyan homályban vagyunk. Másnak is írtam már ezt: olyan ez, mint egy pedálos autó, ami indul a hegyről és sokáig tök jól gurul és észre se vesszük, hogy igazából nekünk magunknak kell nyomni a pedált ahhoz, hoyg továbbra is menjen. A kezdő lendületet azért kapjuk, hogy érezzük, hogy ezzel a járgánnyal haladni lehet, a lassulást meg azért, hoyg észrevegyük: nélkülönk nem halad a járgáyn. És nem bicajt írtam, hanem autót, amiben többen ülnek és ha többen hajtják, jobban megy, sőt: hegyet is lehet vele mászni, száguldani és eljutni a világ minden részére! De nyomni kell.
És ezalatt nem azt értem, hoyg most mesterséges Hollywoodi vacsorajeleneteket szervezz a pároddal meg hasonló felszínes dolgokkal erőlködjetek. Nem. MOndjuk egy együtt töltött elutazós hétvége segíthet a héáttér változásának megteremtéséhez, de önmagában nem ez fog működni. Hanem amikor valóban elkezdtek beszélgetni. Nemcsak felszínes dolgokról, ahnem az érzések legmélyéig lehatolva. Kotorjátok fel csak a hamut, nem biztos, hoyg csak elégett fahasáb van ott, izzásba indulhat ha oxigént kap a tűz! Szóval mélyen, őszintén, formalitások nélkül üljetek le és beszélgessetek. Pl. tett fel ezeket a kérdéseket, hoyg szarul érzed magad, ennél jobb is is lehetne, stb. És aztán újra beindulnak a fogaskerekek és elindul a járgány. A lényeg, hoyg figyeljetek egymásra, szeressétek egymást természetes módon. Ne a felszínen.
Tudod sokszor a felszínen hasonló a működőképes és a haldokló házasság. Látszólag simán mennek a dolgok itt is ott is a felszínen. De a mélyben óriási különbség van. Ég és föld lehet aközött, ahogy egy normális és egy nem normális házasságban megkennek egy vajas kenyeret a másiknak, holott felszínen gyanaz lehet. És nem a művigyorgás, hamis erőltetett érzelmek vagy a közönyös álbéke teszik jóvá a házasságot, hanem a belső tartalom, ami a gesztusokban, a mozdulatokban, ahogy egymásra néztek, ahogy magától értetődő lesz, hogy áldozatot vállaltok a másikért, mert rá figyeltek és nem önmagatokra, stb. Figyeljetek egymásra és hallgassátok meg egymást, sok sikert!
Ha világít rajta a zöld LED, akkor működik.
Collstokkal tudod mérni, szeret-e még a párod (mi vvagy te, kesztyű, papucs? azoknak van párja)
Ha bele tudod pisilni a nevét a hóba, akkor szereted.
Ha szivessen mesz haza es orulsz a csaladodnak es szepen beszelsz roluk akkor oke a hazassagod.
Ha szivessen bujsz ossze a felesegeddel ha szerelmeskedsz vele es tudsz vele beszelgetni akkor oke
Gondolkodj el egy pillanatra mi lenne ha ...ha hazamennel es nem lenne ott elmenne orokre mit ereznel?
Ha ezekre a kerdesere tudsz vaalszolni tudod a valszt.
A masik serintem vaalmit keresel az eletben az elet ertelmet es azt hiszed anyagiak es a tokeletes boldogsag az amit keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!