Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vallják manapság sokan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vallják manapság sokan, hogy a házasság mára csak papír és nem jelent semmit?

Figyelt kérdés

Szerintem ez több okból sem igaz.

Pl.:

- a házasok kaphatnak különböző kedvezményeket;

- könnyebben vehetnek fel hitelt (most ne menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz dolog a hitel);

- szorosabb kötelék, nem válnak szét olyan hamar, mint a nem házasok, "nem a barátom/barátnőm", hanem "a férjem/feleségem" stb.

2013. okt. 5. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
00.16.os, a kivétel erősíti a szabályt. Van, aki házasságban is lazábban él, mint a átlag élettársak és nyilván vannak olyan élettársak is, akik pont olyan komolyan veszik az élettársi kapcsolatot, mintha házasságban élnének.
2013. okt. 7. 00:30
 62/74 anonim ***** válasza:
100%

Kedves cseresznyefa (#61) szerintem megadtad a legvalószínübben helyes választ, amikor az imént ezt írtad " A mi családunkban egész egyszerűen a hagyományos értékrend az elfogadott," - szóval ez, hogy ki milyen kapcsolatban érzi jobban magát, ez főként szimpla értékrendi kérdés, minden egyéb pro-kontra meglehetősen egyéni dolog.

Szóval az fogja úgy vélni, hogy "csak egy papír", aki ebben a dologban nem a "polgári-konzervatív" értékrenddel szimpatizál, és kész...

2013. okt. 7. 00:40
 63/74 anonim ***** válasza:
Akárhogy is csűrjük, csavarjuk a dolgokat, szimbolikusan mondhatjuk, hogy csak egy papír, mindenféle jelentőség, következmény, nélkül, de akkor sem igaz, ez tény. Ahogy már írták többen, azért van némi jogi vonatkozása. Egy dolog, hogy valakit ez nem érdekel, a másik, hogy valaki ezt nem meri belátni. Azt minden pár maga dönti el, hogy nekik mi a megfelelő együttélési forma, de a házasságot "csak" egy papírfecninek hinni butaság lenne. Egyébként nem is hinném, hogy valaki ezt komolyan gondolná. :)
2013. okt. 7. 00:43
 64/74 anonim ***** válasza:
#63, dehogynem, elég hozzá, hogy az illető ne legyen jogpozitivista szemléletű, vagy számára ne jelentsen semmit az, amivel ez a papír járhat. Szóval, ha úgy hangzik el, hogy "SZÁMOMRA nem jelent semmit" már tökéletesen igaz és vállalható állítássá válik emberek számára.
2013. okt. 7. 00:55
 65/74 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is az a helyes megfogalmazás, hogy "nekem nem jelent semmit". Így már nem másokat minősítünk le, hogy "csak egy papírért" házasodtak, semmi értelme.
2013. okt. 7. 00:59
 66/74 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják ezt sokan, mert nem akarnak elköteleződni, kiskaput akarnak hagyni a kapcsolatban, hogy könnyebb legyen lelépni.

De egyszerűbb ha azt mondják, hogy csak papír, mint hogy azt mondják, kell valami biztos lyuk, amin keresztül minden hercehurca nélkül léphet a kapcsolatból, és nincs következménye.

Szerintem kár ezen vitatkozni. Aki úgy érzi, hogy papír, (teher, felelősség, rabság stb) az ne házasodjon.

Aki meg úgy érzi, hogy ezzel a lépéssel megkoronázza az amúgy is jó kapcsolatot, az házasodjon. Ennyi.

Nekünk a férjemmel fontos volt, hogy ne csak élettársak legyünk. Össze sem költöztem volna vele, ha nincs meg a szándék benne arra, hogy elvegyen. Mi egyszerűen nem elégedtünk meg az élettársi kapcsolattal, megértünk rá, ezért össze házasodtunk.

Azt kéne már észrevenni, hogy a házasságpártiak, és a házasságellenesek is emberek, és nem kéne egymást lenézni a nézeteik miatt. Mert találkoztam ilyenekkel.

A 35 éves csaj beszólt nekem, hogy reméli jó rabságban lenni. Ő bezzeg élvezi a szabadságát...később ugyanezt a csajt hallottam a mosdóban, ahogy a barátnőjének sírt, hogy a pasija 10 év után se hajlandó elvenni, pedig már évek óta könyörög neki...akkor hogy is van ez? :)

Viszont van az a kategória, amikor a környezetben tapasztalt házasság rossz példát hoz, a házasság intézményére, ezért kialakul egyfajta félelem. Bár úgy gondolom, ezt nem kéne a saját kapcsolatra is rávetíteni. De ez még elfogadható indok lehet.

A csak papír kifejezés, számomra azt jelenti amit fent leírtam, és ezt nem is fogadnám el.

27/N

2013. okt. 7. 15:50
 67/74 anonim ***** válasza:
100%
Számomra nem csak egy papír. Az csak egy szükséges velejárója. Nem azért mentem hozzá, hogy könnyebben kapjunk hitelt vagy kedvezményt. Igen, sokszor vele jár, ez így van, de én azért mentem hozzá, mert úgy érzem, megtaláltam az igazit, és így érzem teljesnek a kapcsolatunkat. Nem változott semmi, nem érzem magam többnek, jobbnak, mint azok, akik nem házasok, a kapcsolatunkat érzem teljesebbnek. Ha jól emlékszem, régen sem volt papír, csak a pap elmondta, hogy házasok és kész. Tehát régen ez nem is volt divat. Nem tudom, miért vallják ezt sokan, nekem ezzel nincs is bajom, de a hülye indokokat nem bírom: elvesztem a személyiségem, az identitásom, nem vagyok a tulajdona, sokba kerül az átiratás, az esküvő, stb-stb. bla-bla. Mindent lehet olcsón megcsinálni, letudni, nem kell ahhoz sok pénz.
2013. okt. 7. 16:17
 68/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, érdekes dolgokat olvashattam. Remélem, másoknak is legalább ennyire hasznosak voltak az egyéni és olykor rendkívül különböző nézőpontok.
2013. okt. 7. 19:24
 69/74 anonim ***** válasza:
Akinek jelent valamit, az házasodik, akinek nem, az meg nem. Engem nem igazán érdekel, hogy ki hogy gondolja, csak azt nem szeretem, amikor a házasságpártiak betámadnak és próbálják kikényszeríteni belőlem, hogy magasabbrendűnek tartsam őket, aztán amikor elmondom a véleményem, akkor rám fogják, hogy biztos irigy vagyok, mert engem nem vesz el a párom. Aki csak úgy magától b-szogatja a házasokat, az valszeg irigységből teszi (mint a fentebb említett 35 éves csaj), de akiből a házasok provokálják ki, az nem feltétlenül.
2013. okt. 8. 01:29
 70/74 anonim ***** válasza:
71%
Azért mert nem találták meg az igazit. Aki sokszor volt szerelmes, bizonyára egyetért velem abban, hogy a szerelemnek vannak fokozatai. Persze, mindenki úgy érzi, hogy az övé a legtisztább, legerősebb szerelem a földön, valójában azonban az esetek 99%-ában csak egy sima kommersz dologról van szó. Tudom, hogy ezért most megskalpolnak itt, de tartom a véleményemet. Sokszor voltam szerelmes. De csak egyetlen egynél éreztem azt mindent felülíró vágyat, hogy igen, vele akarom leélni az életemet, és azt akarom, hogy ezt mindeki tudja.
2013. okt. 9. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!