Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vallják manapság sokan, hogy a házasság mára csak papír és nem jelent semmit?
Szerintem ez több okból sem igaz.
Pl.:
- a házasok kaphatnak különböző kedvezményeket;
- könnyebben vehetnek fel hitelt (most ne menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz dolog a hitel);
- szorosabb kötelék, nem válnak szét olyan hamar, mint a nem házasok, "nem a barátom/barátnőm", hanem "a férjem/feleségem" stb.
Kedves cseresznyefa (#61) szerintem megadtad a legvalószínübben helyes választ, amikor az imént ezt írtad " A mi családunkban egész egyszerűen a hagyományos értékrend az elfogadott," - szóval ez, hogy ki milyen kapcsolatban érzi jobban magát, ez főként szimpla értékrendi kérdés, minden egyéb pro-kontra meglehetősen egyéni dolog.
Szóval az fogja úgy vélni, hogy "csak egy papír", aki ebben a dologban nem a "polgári-konzervatív" értékrenddel szimpatizál, és kész...
Azért mondják ezt sokan, mert nem akarnak elköteleződni, kiskaput akarnak hagyni a kapcsolatban, hogy könnyebb legyen lelépni.
De egyszerűbb ha azt mondják, hogy csak papír, mint hogy azt mondják, kell valami biztos lyuk, amin keresztül minden hercehurca nélkül léphet a kapcsolatból, és nincs következménye.
Szerintem kár ezen vitatkozni. Aki úgy érzi, hogy papír, (teher, felelősség, rabság stb) az ne házasodjon.
Aki meg úgy érzi, hogy ezzel a lépéssel megkoronázza az amúgy is jó kapcsolatot, az házasodjon. Ennyi.
Nekünk a férjemmel fontos volt, hogy ne csak élettársak legyünk. Össze sem költöztem volna vele, ha nincs meg a szándék benne arra, hogy elvegyen. Mi egyszerűen nem elégedtünk meg az élettársi kapcsolattal, megértünk rá, ezért össze házasodtunk.
Azt kéne már észrevenni, hogy a házasságpártiak, és a házasságellenesek is emberek, és nem kéne egymást lenézni a nézeteik miatt. Mert találkoztam ilyenekkel.
A 35 éves csaj beszólt nekem, hogy reméli jó rabságban lenni. Ő bezzeg élvezi a szabadságát...később ugyanezt a csajt hallottam a mosdóban, ahogy a barátnőjének sírt, hogy a pasija 10 év után se hajlandó elvenni, pedig már évek óta könyörög neki...akkor hogy is van ez? :)
Viszont van az a kategória, amikor a környezetben tapasztalt házasság rossz példát hoz, a házasság intézményére, ezért kialakul egyfajta félelem. Bár úgy gondolom, ezt nem kéne a saját kapcsolatra is rávetíteni. De ez még elfogadható indok lehet.
A csak papír kifejezés, számomra azt jelenti amit fent leírtam, és ezt nem is fogadnám el.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!