Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vallják manapság sokan, hogy a házasság mára csak papír és nem jelent semmit?
Szerintem ez több okból sem igaz.
Pl.:
- a házasok kaphatnak különböző kedvezményeket;
- könnyebben vehetnek fel hitelt (most ne menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz dolog a hitel);
- szorosabb kötelék, nem válnak szét olyan hamar, mint a nem házasok, "nem a barátom/barátnőm", hanem "a férjem/feleségem" stb.
Miért házasodnának a pénz miatt?
Az ismerőseim éppen a pénz miatt NEM házasodnak :))
Mert ilyen a vilag sodrasa, most ez a "divat".
A kedvezmenyekrol pedig: sokkal tobb kedvezmeny jar, /Uram bocsa' segely..../ az egyedulallonak/elvaltnak, foleg, ha gyerek is van, mint a hazasnak. Nem beszelve arrol, hogy egyfajta vagyonvedelem a hazassag nelkuli kapcsolat is. Mert persze, lehet hazassagi szerzodest irni, amiba pozitiv vagyonra szol, de sokan nem gondolnakba negativ elojelu vagyonra. Sok feleseg megy sirva a NAV-hoz, "Miert arverezik a hazamat, ha a ferjem tartozott?" A hazastars nem fizetett tartozasa behajthajak a masik fel vagyonan........
Ebbol kovetkezik a masik kerdesem is: a valasok kozul mennyi lehet a csak a "papiron elvalas"? Gyereket felvegyek egyetemre, kollegiumba., egyedulalloknak jaro kedvezmenyek, vagy eppen a vagyonvedelem.
Én csak olyan nőtől hallottam ilyen hozzáállást, akit nem akarnak elvenni. Férfitól még nem hallottam.
Takarószöveg.
Akinek nincs tartasa onbecsulese azt nem veszik el ezert neki egy alom marad.Aztan vigasztalja magat a csak papir szoveggel.
Ha gyereket valal a no hazassag nelkul ezzel azt fejezi ki o ennyire becsuli magat nek igenyli a hazassagot.
A hazassag a tisztelet jele egymas irant nem eletars baratno vagyok hanem feleseg hivatalossan elso hozzatartozoja a ferjemnek.
8 éve élettársi viszonyban élünk a párommal.
1. miféle kedvezmények? eddig nem találkoztam olyannal, ami miatt jobb lett volna ha meg lennénk esküdve
2. mi is kaptunk volna hitelt, rögtön elsőre, végül mi visszakoztunk
3. nem szorosabb a kötelék. A válás pedig nyűg, azért vágnak bele nehezebben. Akiknél megromlott a kapcsolat, de lusták, kényelmesek, mindenféle kifogással a papírral mutogatnak, hogy miért nem mennek külön, azok meg is érdemlik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!