Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vallják manapság sokan, hogy a házasság mára csak papír és nem jelent semmit?
Szerintem ez több okból sem igaz.
Pl.:
- a házasok kaphatnak különböző kedvezményeket;
- könnyebben vehetnek fel hitelt (most ne menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz dolog a hitel);
- szorosabb kötelék, nem válnak szét olyan hamar, mint a nem házasok, "nem a barátom/barátnőm", hanem "a férjem/feleségem" stb.
A kisemmizést pedig anyukám nevében kikérem!
Ő váláskor 4 milliót kapott, ami mellé ugyanúgy hitelt kellett felvennie, hogy tudjon lakást szerezni. (21 év után és a tesóm is vele maradt) Az "apám"-nak pedig maradt a csúcs kategóriás lakás, az készpénzre vett több millás kocsi, a garázs és még mindig maradt utána új cuccokat vásárolni.
A mi esküvőnkön azt mondta az anyakönyv vezető a beszédében,hogy sok pár erre-arra(nem fontos,csak egy papír,stb) hivatkozva halogatja az egybekelést,holott a kapcsolatuk nem ért meg arra a szintre,hogy együtt legyenek és tartsák magukat a fogadalmukhoz.
Akkor ez nagyon elgondolkodtatott.Viszont a barátaink imádják egymást,szeretnének összeházasodni,de nincs rá annyi pénzük,hogy tisztességgel megvendégeljék a családjukat és a barátaikat,összecsapni meg nem akarják.
Azért mert nem találták meg az igazit.
Azért mert nem képesek feltápászkodni egy csalódásból.
Azért, mert a jelenlegi partnerük nem akar velük házasodni.
Azért, mert a jelenlegi partnerükkel nem akarnak házasodni.
Azért mert maga a kapcsolt nincsen olyan minőségben, hogy megérjen a házasságra.
A többi csak kifogás. Ahol nem akarják átélni, hogy az Igazival összefűzi minden szálon az Életét, ott valami nem stimmel.
25N
Szia!
A kerdesedben irt 3 felvetesre 3 valasz:
Kutya nem kerdezte hazasok vagyunk-e vagy sem! Bememtunk 3* a bankba kb.3 het alatt megvolt a lakashitel!
Az anyagi helyzetunk erdekelte oket csak gyesen voltam de igy is boven eleg jovedelemmel es onerovel rendelkeztunk ahhoz hogy hitelhez jussunk! Nem kertek papirt...
A kedvezmenyeket Parom utan boven kibirom hasznalni (es o is utanam!)
Szorosabb kotelek nem valnak szet...
Haaaat nem igaz! Aki menni akar az ugyis megy!
Nem a papir az ami miatt szorosabb lesz! Hanem a vagyoni es csaladi helyzet(gyerekek) felrugasarol es a kenyelem feladasarol szol... Nehez a megszokott jot felmondani...
Es ha kettenn eltek egy fullos tizenmillios kecoban valas eseten ki fizet ki kit? Vagy mikorra adod el hogy a maradek hitelt kifizesd es mi az ami megmarad hogy esetleg egy albit fizetgess...
Gaz de ahol nem mukodik is szetmennek... Elobb vagy utobb... Az adott fel elhatarozasan mulik hogy mikor!
Es ez nem a meggondolasrol szol hanem arrol hogy egy nyomorult papir miatt 2 evnyi huza-vonanak vagy kiteve! Hiaba dontottel vegervenyesen... Van meg 1-2 evnyi valasod...
Az en kezem megkerte Parom igent mondtam a gyuru jelkepesse teszi a dolgokat de az eskuvore nemet mondtam!
Inkabb nyaralok egyet azon a penzen, vagy veszek egy ujabb autot stb stb stb...
Nem a papir teszi jova a kapcsolatot! Ez a ket fel szereteten belatasan es problema megoldo kepessegen mulik nem a papiron!
Es gyermeket is ugy vallaltam hogy nem akartam feleseg lenni!
Apasagi nyilatkozat tetelnel felajanlottak az osszeadast es elutasitottam...
Igazsag szerint amig van a vilagon valas nem latom ertelmet a hazassagnak! Ha nem valhatnal tobbe es nem lehetne "reset-elni" akkor lenne ertelme... De igy csak felesleges bohockodas nem mas! Es az ifju par draga penzert szervezi a cirkuszt hogy aztan nehany ev mulva kigyot bekat kopkpdjenek a masikra!
Ami megfogott unokatesomek lagzijan az volt mikor mondtak az ifju parnak hogy nagyobb boldogsag csak az lesz mikor kimondjak a valast!
Es igaz! A mi korosztalyunk mar nem tart ki mert a papir osszekot es isten...
Annyira szomorú, hogy sok nő azt hiszi, MINDEN nőnek az álma az, hogy megkérjék a kezét. Csak el kell fogadni, hogy nem mindenki akarja ezt. Milyen intoleráns, ingerszegény környezetben nőtt fel az, aki azt hiszi, mindenkinek az az életcélja, ami neki.
Számomra a házasság akkor jelentene valamit, ha nem lehetne elválni. Törvényileg tiltott lenne. És tudjátok mit? Akkor hozzá is mennék a páromhoz. De így, hogy egy házasságból ugyanúgy ki lehet szállni, mint egy kapcsolatból, se romantikája, se értelme az egésznek.
A jog MAR nem tesz kulonbseget! Bejegyzett elettarsi kapcsolatnak ugyanolyan jogai vannak mint a hazastarsinak! Itt ezen ment 1-2 eve a felhaborodas...
Az meg, hogy mi kozos mi nem csak azon mulik hogy vesszuk... A haz kettonkneven van az auto ugyszint...
Nem tudom kinek miert mi a szegyen... A hazassagnak 50-60 eve funkcioja volt... Mostmar az emberek megismerkednek dugnak hazasodnak gyerekuk szuletik vagy gyerek szuletik hazasodnak...
Nem vagyunk rakenyszeritve erkolcsileg... Es az amit meg irt valaki, hogy minden szalon osszekotik az eletuket es nem erzi ha valaki szeret valakit miert nem teszi meg...
Azert mert en ezt roghoz kotesnek veszem... Semmit nem jelent (foleg egy kieroszakolt ) eskuvo!
A te szavad mikor megfogadod, hogy eleted vegeig joban rosszban egeszsegben betegsegben vele leszel, semmivel sem er tobbet mint az mikor en ezt Parom szemebe mondom!
Ne felejtsuk, hogy ott a valas a nem hazasoknak a "szakitas" 0 a kulonbseg azon kivul hogy engem nem nyustolhetnek bekitessel es en hamarabb kiugorhatok! Paromnak 3* at kell gondolni mit tesz mert pl egy megcsalasnal ugy repulne hogy a laba nem erne a foldet, neked meg lehet birosagra maszkalni van ido konyorogni ahol a legtobb felsseg meg is torik es megbocsajt...
Allaspontom szerint az eskuvo egy cirkusz es az ifjupar a bohoc benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!