Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kozos vagy kulon kassza es miert?
Attól függ milyen kapcsolatban.
Házasságban közös. Legalábbis nekem az az ideális család, ha minden közös.
De azért fontos minden kapcsolatban az is, hogy senki se függjön nagyon a másiktól.
Közös.
Egy komoly kapcsolatban, házasságban nincs helye a különcködésnek. Közösek a döntések, közös mindenm legalábbis nálunk. És nem azért mert ellenőrizgetni akarom a páromat, hanem mert mi így érezzük jól magunkat.
Van ismerősöm akik úgy házasok, hogy külön polcuk van a hűtőben. Az egyik ha ad pénzt a másiknak akkor kamatot számol rá. Az ilyent én nem nevezem házasságnak.
Mi 16 éves korunk óta megosztunk egymással mindent, a zsebpénzüket is megosztottuk, mindig az adott, akinek éppen volt. Ma sincs másképp.
Ez nem jelenti azt, hogy bármelyikünk nem vehet magának amit akar, de a nagyobb dolgokat azért megbeszéljük.
Nálunk nincs helye a különcködésnek. Olyan férfivel nem élnék együtt aki külön kasszát szeretne. Ha valaki külön kasszát szeretne éljen egyedül, az én meglátásom szerint.
Ennek ellenére olyat is ismerek, akinél működik. De nekem nem tetszene. Olyan mintha lakótárssal laknék együtt, felezni a számlákat, rezsit, egyéb költségeket.
23-L
Házasságban alap, ha nincs szerződés, jogilag is közös.
Komoly kapcsolatban is a közösre szavazok.
Közös céljaink vannak,mtehát ezért közösen gondoskodunk róla anyagilag.
A legtöbb költség közös általában (rezsi, albérlet/hitel akinek van, étkezés/ koszt, alap tisztálkodási szerek, utazás)
Ebben az esetben vicces a "te ezt fizeted, én azt fizetem" felállás
Ha mégis, akkor van ami felette van, az a saját kôöltég, ugyebmindenki maga rendelkezik a pnzével, azt vesz amit akar, ebben az esetben minor jutnak előre? Hamar beleesnek abba a hibába, hogy egyik többet költ, mit a másik, és ezt egymás fejéhez vágják, hogy nem is küzdenek egyenlően a céljaikért.
A másik, hogy van amikor az egyik félnek alacsonyabb a fizetése, akkor amikor elfogy, akkor ő nem megy nyaralni, a párja meg igen? Vagy mi?
Együttéléstől kezdve nem sok értelmét látom a külön kasszának. Persze komoly kapcsolatról beszélek, és nem arról, hogy 2 hónapja ismerem, összecuccolunk.
Több éve tartó kapcsolatban nem is értem hogyan lehet ezt kivitelezni, ahogy már írták is előttem.
A párom többet eszik, én meg többet folyatom a vizet, akkor most hogyan osztozzunk?!
Házasságban pedig már végképp nem látom értelmét. Összekötötték az életüket, hogy ők innentől kezdve együtt, közösen akarnak előre haladni, minden döntés közös, mindent megbeszélnek, ház, gyerekek. Mi értelme osztozkodni? Energia és időpazarlás is a hóvégi egymás közti elszámolás. Egy családba megy a fizetés nem? Akkor meg közös.
Egyszerű! A víz sokkal drágább! :)
Egyébként, ha külön kasszán gondolkodik valaki együttélésnél, vagy házasságnál, ott valami nincs rendben.
Abban az esetben mi van, ha az egyik fél lényegesen többet keres a másiknál (általában a férfi)?
Hitel rezsi, kaja szórakozás közösen ki van fizetve, ezekbe aki többet keres többet is ad, de a kevesebb fizetés ugye teljesen elfogy, a másikból még marad kb 50.000 Ft.
Házasság, gyerek nincs, akkor elvileg a feléből vehetnék magamnak cipőt, ruhát, akármit, mert közös?
Nálunk ezért van közös, de mégis külön kassza, mert szerintem a maradékért nem én dolgoztam meg.
Mások (ahol MINDEN közös,) hogy oszlik meg a fennmaradó összeg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!