Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az annyi?
Szamszeruleg mekkora javaknal mondanatok, hogy egy csalad
-szegeny
-atlagos
-tehetos
-jomodu
-gazdag
-szemtelenul gazdag
?
4 fős családokra értve,ahol 2 felnőtt,2 gyerek,összbevételként irom,hitel nélkül
Szegény: 100ezer alatt
átlagos : 100-300ezer
tehetős: 300-500ezer
jómódú: 500ezer-1millió körül
gazdag :1-3 millió
szemtelenül gazdag 3 millió felett
Számszerűleg nehéz ezt megmondani, de szerintem:
(Mindkét dolgozó szülőre vonatkoztatva, tehát fejenként értem)
szegény: minimálbér alatti havi jövedelem (és ha természetesen más bejövő anyagi forrás nincs.) Nagyon szűkölködnek, olykor elmarad a számlák befizetése mert nincs miből stb.
átlagos: havi kb. 80 ezres fizetés (összesen: 150-160 ezer)
tehetős: havi 100-150 ezres jövedelem (összesen: 200-300 ezer)
jómódú: havi 200 ezres fizetés (összesen: 400 ezer)
gazdag: itt már azt mondanám, hogy ahol a havi jövedelem meghaladja a fél milliót, illetve az felett
szemtelenül gazdag: milliós bevételek havonta
De szerintem nagyban függ attól, hogy ki hány gyereket nevel, mekkora lakásban/házban élnek, mennyi marad szórakozásra, ki hogyan osztja be a pénzt. Ezt nagyon nehéz behatárolni.
Szerintem ez nem csak a bevételtől, hanem a kiadásoktól is függ. Van, aki jobban kijön kevesebb pénzből is, mert nincs hitele, vagy kisrezsijű a lakás, van konyhakert stb.
Szegény: minimálbér vagy afelett egy kicsivel, kis lakás, albérlet,autó nincs
Átlagos: 200-250000, kis panel, régi autó
Tehetős: 300-600000, nagy lakás, kertes ház, új, esetleg több autó
Jómódú: 600-1500000, családi ház, külföldi nyaralás, több autó
Gazdag: 1,5-5000000, évi többszöri nyaralás, szép, új ház, nyaraló, pár évente cserélt autók
Szemtelenül gazdag: 5000000 feletti havi bevétel, lényegében bármit megengedhet magának, nagy vagyon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!