Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van joga egy feleségnek kényszeríteni a férjét, hogy
adja el az egyik kocsiját?
Figyelt kérdés
Van a férjemnek két kocsija.
Az egyikkel nincs is semmi baj.
A másikkal már annál inkább. Hobbi autóként tartja, csak ritkán használja, de ennek ellenére is horribilis összeg a fenntartása.
20 liter alatt nem igen fogyaszt. Rengeteg a teljesítmény adó és a biztosítás is rá. A szervizek ára pedig horror. Most volt valami nagy szervizen 800 ezerért meg nemrég lett rá véve gumi 400-ért. Ezt már nem nagyon bírja a költségvetésünk. A férjem ennek ellenére sem hajlandó a kocsit eladni.
Mit kellene tennem? Van egyáltalán "jogom" valahogy kényszeríteni rá, hogy eladja?
NEM, nincs jogod rá, legfeljebb megbeszélheted vele. Vagy ha nem tetszik, elváltok és attól kezdve az autó CSAK az ö költsége.
2013. szept. 22. 19:55
2/15 anonim válasza:
Nincs jogod, az ő autója. Esetleg kizárhatod a fenntartást a költségvetésből, fizesse ő, de arra figyelj oda hogy te ne szenvedj semmiben hiányt.
2013. szept. 22. 19:59
3/15 anonim válasza:
Ki keres többet és mennyivel?
2013. szept. 22. 20:06
4/15 A kérdező kommentje:
Miért számít, hogy ki mennyit keres mikor közös kassza van?
2013. szept. 22. 20:11
5/15 anonim válasza:
"Közös kassza"- de ha havi szinten több százezret tesz le az asztalra, amiből jut kozmetikusra, fodrászra, meg minden másra is, akkor miért ne élhetne a hobbijának is kicsit? Nyugodtan lehet lepontozni, ha a nem az elvárt a válasz mint amit hallani szeretnél!
2013. szept. 22. 20:17
6/15 anonim válasza:
nem kell kényszeríteni semmire.
kiszámolod mennyi a rezsi, mennyi a kaja, egyebek. elosztod 2felé, elmondod neki, h mostantól X összeggel beszáll a költségekbe, a többit pedig költheti a kocsikra.
nálunk külön kassza van, pont ezért, mert így neki sem kell költenie az én ruháimra, de én sem fizetem az autós dolgait.
2013. szept. 22. 20:18
7/15 anonim válasza:
6-es de ezzel rosszul járna a kérdező. :D
2013. szept. 22. 20:19
8/15 anonim válasza:
#7-es, én is ezt gyanítom! :D
2013. szept. 22. 20:20
9/15 anonim válasza:
lehet. én magamból indulok ki :) nálunk én vagyok a csóróbb, a párom nagyságrendekkel jobban keres, de mégsem akartam közös kasszát, mert szerettem volna kivédeni az ebből fakadó súrlódásokat. na meg szembe is köpném magam ha más kukijával verném a csalánt...
2013. szept. 22. 20:27
10/15 anonim válasza:
Amit nem írtál le, hogy pontosan minek a rovására megy? Tudjátok a rezsit fizetni? Telik belőle ételre, orvosra, alapvető dolgokra? Mert amíg nem megy az alapvető szükségletek rovására addig nem nagyon szólhatsz bele, hacsak nem a te pénzedet költi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!