Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért ciki egy feleségnek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ciki egy feleségnek a férje vezetéknevét viselni?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan nőt ismerek,aki fel sem vette a férje vezetéknevét,vagy ha igen,akkor a lánykori neve helyett használja a férjéét,nem is tudom melyik rosszabb a másiknál..
2013. aug. 6. 13:10
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki, miért lenne az. Én felvettem a férjem nevét hivatalosan, de egyszerűen nem áll rá a szám, hogy úgy mutatkozzak be. Mindig a lánynevemet használom. Megszoktam 30 évig, nehéz áttérni, pedig már 7 éve más a nevem. Igaz nem is erőltetem, nekem jó így
2013. aug. 6. 13:15
 2/48 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne rosszabb? A kapcsolatukon nem változtat, aki ismeri őket, tudja, hogy házasok, aki nem, annak semmi köze hozzá.
2013. aug. 6. 13:16
 3/48 anonim ***** válasza:
76%

Miért gondolod, hogy ciki?

Én úgy vettem fel a nevét, hogy x-né y z.

Tehát megtartottam a lánykori nevem, ehhez ragaszkodtam, de felvettem az övét is.

Lehet,hogy azért nem vették fel, ne kelljen papírokat cserélni. Sok idő, és pénz...

2013. aug. 6. 13:20
 4/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom nekem furcsa.A férfi megtiszteli azzal a nőt,hogy hivatalosan is élete párjául választja,de azt meg szégyelli, hogy xy-né legyen.DE szégyelli,mert ha úgyis mindegy lenne,akkor akár fel is vehetné a nevét.Egyébként nő vagyok:)A kötőjeles nevektől pedig már rosszul vagyok.
2013. aug. 6. 13:20
 5/48 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem sem ciki, én a vezetéknevét vettem fel.
2013. aug. 6. 13:21
 6/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan még nincs kilátásban, de szerintem én sem fogom felvenni a férjem nevét, és nem azért, mert én nem szeretem őt, hanem mert egyrészt az én nevem, ha addig 20x évig az volt a nevem, akkor nagyon nehezen venném rá magam egy másikra. Nálam a szeretet és az összetartozás érzése nem itt kezdődik.

Aztán ott vannak az iratok. Az összes iratot le kell cserélni, bankkártyákat, útlevelet, adókártyát, jogsit, személyit, stb stb. Ez pénzbe is kerül, és nem kevés időbe, amíg sorban állsz a hivatalban. Meg ha nekem is van már egy bejáratott karrierem, ahol x éven keresztül Kovács Marikaként ismertek, és holnaptól már Szabó Józsefné leszek, hát nekem elég fura lenne.

Aztán az identitás tudat mélyebb rétegeibe ne menjünk bele. Én örülök neki, hogy már nem kötelező felvenni a férj nevét.

Már csak azt nem értem, hogy ez téged miért zavar?

7/48 A kérdező kommentje:
Idő és pénz...de milliós lagzira meg telik...
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, akkor ezentúl legyen mindegy úgy, ahogy te akarod!!! Csak a kis lelked nyugodjon meg.

A nő nem tiszteli meg a férfit azzal, hogy igent mond? A férfi miért nem veszi fel a felesége nevét tiszteletből?

2013. aug. 6. 13:22
 9/48 anonim ***** válasza:
95%

Nem szégyellném, csak fölöslegesnek tartom felvenni. Születtem egy néven, most dobjam el, mert megházasodom? Mindenki egy néven ismer évtizedek óta, így hívtak a pólyában, az oviban, a családban... Aki akarja felveszi, de én nem tartom szükségesnek.

Megtisztel hogy elvett? Megtisztelem, hogy főzök-mosok rá, szeretem, nevelem a gyerekeit. Vegye fel a nevem akkor.

2013. aug. 6. 13:23
 10/48 anonim ***** válasza:
100%
Én meg attól vagyok rosszul, hogy nő létemre férfi nevet kelljen viselnem, mert hozzámentem valakihez. Nem értem, hogy valakinek miért ott kezdődik az összetartozás, hogy ugyan az a nevük, két betű különbséggel. Akkor már fogkefét is csak egyet használjatok, mert minek kettő, ha egyszer házasok vagytok, meg amúgy is csókolóztok. Csak a sznoboknak van igénye a külön fogkefére.
2013. aug. 6. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!