Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ciki egy feleségnek a férje vezetéknevét viselni?
Miért gondolod, hogy ciki?
Én úgy vettem fel a nevét, hogy x-né y z.
Tehát megtartottam a lánykori nevem, ehhez ragaszkodtam, de felvettem az övét is.
Lehet,hogy azért nem vették fel, ne kelljen papírokat cserélni. Sok idő, és pénz...
Nekem ugyan még nincs kilátásban, de szerintem én sem fogom felvenni a férjem nevét, és nem azért, mert én nem szeretem őt, hanem mert egyrészt az én nevem, ha addig 20x évig az volt a nevem, akkor nagyon nehezen venném rá magam egy másikra. Nálam a szeretet és az összetartozás érzése nem itt kezdődik.
Aztán ott vannak az iratok. Az összes iratot le kell cserélni, bankkártyákat, útlevelet, adókártyát, jogsit, személyit, stb stb. Ez pénzbe is kerül, és nem kevés időbe, amíg sorban állsz a hivatalban. Meg ha nekem is van már egy bejáratott karrierem, ahol x éven keresztül Kovács Marikaként ismertek, és holnaptól már Szabó Józsefné leszek, hát nekem elég fura lenne.
Aztán az identitás tudat mélyebb rétegeibe ne menjünk bele. Én örülök neki, hogy már nem kötelező felvenni a férj nevét.
Már csak azt nem értem, hogy ez téged miért zavar?
Úristen, akkor ezentúl legyen mindegy úgy, ahogy te akarod!!! Csak a kis lelked nyugodjon meg.
A nő nem tiszteli meg a férfit azzal, hogy igent mond? A férfi miért nem veszi fel a felesége nevét tiszteletből?
Nem szégyellném, csak fölöslegesnek tartom felvenni. Születtem egy néven, most dobjam el, mert megházasodom? Mindenki egy néven ismer évtizedek óta, így hívtak a pólyában, az oviban, a családban... Aki akarja felveszi, de én nem tartom szükségesnek.
Megtisztel hogy elvett? Megtisztelem, hogy főzök-mosok rá, szeretem, nevelem a gyerekeit. Vegye fel a nevem akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!