Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ciki egy feleségnek a férje vezetéknevét viselni?
"Tehát ő teszi a gesztust, ő kéri meg rá, hogy legyen a felesége, ezért is a gesztus viszonzása, hogyha a nő felveszi a férj nevét."
NEM. Az a viszonzás, hogy igent mondok.
Egyébként meg a férfiaknak azért nem lehet megkérni a kezét, mert a nők úgy reagálnak, hogy ne már hogy ők, a pasik meg kasztrálásnak veszik.
2013. aug. 6. 16:23
na ez a sok idő és pénz nekem fura, mert pénz összesen nekem 2000 Ft-omba került, lakcím és személyi igazolvány, a többi ingyenes volt, mivel időpontokat foglaltam neten, összesen talán ha 3 órámba került az ügyintézés. Most őszintén, tovább tart sokaknak a fotózás vagy akár a polgári megszervezése.
2013. aug. 6. 16:28
nem, külföldön nincs né, ott miss és mrs. van. Ott is megkülönböztetik a férj-feleséget, csak nem néként. szerintem ott régen gond van, ha valaki azt gondolja, hogy azért változik a személyisége, mert felveszi a férje nevét. És itt sokan bukhattak nyelvtanból, mert a -né nem birtokos jelző, a férjEM és a feleségEM birtokos jelzőt tartalmaz, akkor ennyi erővel a feleség is birtokolja a férjét? Az nem zavarja a nőket, ha ők azt mondják, hogy a férjem? Bocsánat, hogy így írok, de már láttam akkora orbitális hülyeséget is, hogy azért nem ment hozzá, mert azt kérdezte meg, hogy leszel-e a feleségem??????? ÚRISTEN!
2013. aug. 6. 16:34
Onnan lehet tudni, hogy van a "-né"-ben és magában a névfelvételben valami lenézendő, hogy ha egy férfi venné fel a felesége nevét, rögtön papucs lenne.
2013. aug. 6. 16:43
Én nagyon szeretem a születési nevemet, s a férjemé sehogy se illik hozzá, ezért nem vettem fel az övét. De ezt még a házasságunk előtt megbeszéltük, szóval nem lett belőle sértődés vagy duzzogás. Egyébként meg nem érdekel, hogy erről kinek mi a véleménye, én a mostani nevemmel tudok azonosulni és kész.
2013. aug. 6. 18:52
Nálam eleve kizárt volt, hogy hagyományosan felvegyem, mivel vagy dr xné dr yz lettem volna, ami nagyon hosszú, vagy dr xyné dr, de hát ez szintén nagyon hülyén hangzik, és ebből a nevemet sem tudnák. :)
Kötőjelesen meg nem jó a két vezetéknév együtt, meg nekem nem is nagyon tetszik ilyen formában.
Végül is most dr xz vagyok, tehát a vezetéknevét vettem fel az enyém helyett. Szívesen meghagytam volna a sajátomat is, de van benne kettős betű meg hosszú magánhangzó is. Mivel külföldre megyünk jövőre több évre, de lehet véglegesen, gondoltam, hogy legalább az ő nevét ki is tudják majd mondani, az enyémmel meg csak a bonyodalom lenne.
Szóval praktikussági okokból döntöttünk így, a férjemnek is tetszik.
2013. aug. 6. 19:39
Nekem nem azzal van a bajom, hogy valaki nem veszi fel a férje nevét, mert nem megy az övéhez (bár ez régen nem volt kérdés), hanem azzal, de azzal nagyon, hogy úristen, elvesztem a személyiségem. Az óriási gond, ha ettől függ egy ember személyisége. Én az a korosztály vagyok most, akik sorozatban mennek férjhez, csak idén eddig 4 volt osztálytársam házasodott, tavaly 5-en mentünk férjhez, és mind felvette a férje nevét valamilyen formában. Akkor most mi a ciki?
2013. aug. 6. 23:00
nem ciki.
én gipszné kis juliska vagyok, de mindenütt kis juliskaként mutatkozom be. ha meg szólítanak az orvosnál, időbe telik, hogy ÁÁÁ, én vagyok a gipszné:-D
nekem természetes volt, hogy így veszem fel a férjem nevét: mindkettőnk vezetékneve szép + velem kihal a családunk (nincsenek unokatesók se).
a kötőjeles megoldások sajnos többnyire baromi röhejesek, nem is erőltettem.
2013. aug. 6. 23:37
#36: Anyám dr. xné dr. yz volt... Nem voltam maradéktalanul boldog, amikor csekkeket töltöttem ki helyette... Ráadásul a címünk is hosszú volt...
A -né+saját nevek néha elég humorosak, Cipné Cap Ilona (kiejtésre ez volt, fogalmam sincs az írásmódról), Feketéné Poklosi Zsuzsa (ez mennyire jó :D)...
2013. aug. 7. 00:01
Bár nem vagyok házas, de megértem azokat, akiknek furcsa. Nyilván nem úgy gondolják, hogy ha megváltozik a vezetéknevük, akkor utálni fogják a spenótot, amit addig imádtak. Ha mondjuk Noémi lenne a nevem, és egyszer csak hirtelen Veronika lennék, én is kicsit furán érezném magam.
2013. aug. 7. 00:02
Kapcsolódó kérdések: