Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem kezd sárkánnyá változni. Hogyan üzhetném ki belöle az ördögöt? Csak humoros feszültségoldó megoldások érdekelnek.
Az utolsó csepp tegnap este volt, amikor:
én: "Mit iszol?"
ö: "Teát."
én: "Zöld teát?"
ö: "Nem! Majd lilát..."
Erre inkább elmentem aludni.
(UI: Helyesírás: Nincs hosszú dupla ékezetem.)
Nem volt kedve társalogni... :)
Maszírozd meg,kérdezd meg mi stresszeli??
Esetleg egy kellemes hétvég????
Egy pohár bor estére???
Gondolom a hangsúlyból sejtetted, hogy nem viccelődni akart (a szöveg alapján nekem ez jutott eszembe).
Mindenesetre szerintem rossz kifejezés az, hogy kiűzni belőle a sárkányt. Mivel a kifejezések formálják a gondolkozásunkat, hozzáállásunkat, jobb ezt nem használni.
Szerintem a legjobb lenne, ha ma este megkérdeznéd, hogy mi volt a baj tegnap este, mitől érezte rosszul magát. Valószínűnek tartom, hogy már tegnap este is azt szerette volna, ha foglalkozol a problémájával, csak ezt nem volt képes megfelelően elmondani. Sajnos ez sok nőnek nem megy, de kellő türelemmel, szeretettel meg lehet tanítani.
Ma pedig próbáld meg úgy meghallgatni a problémáját, hogy nem szólsz közbe a megoldási javaslataiddal. Sőt, a végén se mondd el őket, ha nem kéri kifejezetten. Ez nehéz, de a legtöbb nőnek ilyen meghallgatásra van szüksége. A problémáját majd megoldja ő maga, de ahhoz, hogy gondolkodni tudjon rajta, beszélnie kell róla. Az nagyon jó, ha az elején elmondod, hogy azt hallottad valakitől, hogy a nőket így kell meghallgatni. Ha szerencséd van, ez a feleségedben is tudatosult már, és örömmel fogja fogadni az ötletedet.
Valami oka csak van, hogy be van pöccenve folyton. Nem sértetted meg valamivel nagyon? Én akkor sárkánykodom, ha megbántott a Párom, de van hogy neki nem tűnik fel az hogy ő megsértett engem és akkor nem érti mi van csak azt látja semmi nem jó amit csinál. Én meg várom, hogy észre vegye mit csinált, de ha nem úgyis elmondom neki mindig.
Szóval:
Főzz neki, ültesd le hogy vacsorázzatok együtt, aztán vezesd fel neki a dolgot. Mondd neki, hogy nagyon szereted ezért szeretnéd ha jobb kedve lenne, mert azt látod hogy mindig feszült ingerült és hogy ennek érdekében mit tehetnél.
Ennél szebben nem lehet szerintem kideríteni az okát és ha még ekkor is sárkánykodna, akkor rákérdezhetsz kornkrétan hogy mi baja van. Ha te bántottad meg valamivel, akkor kérj bocsánatot tőle.
7-es ez is jó!
"Figy Szív!
A "hogyan neveljünk sárkányt a házastársunkból" tanfolyamot példásan elvégeztem. Most igyekszem a
"csinálj boldog feleséget egy este alatt"
kurzust is megpróbálni. Ugyhogy kérsz teát???"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!