Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben okos dolog lenne gyereket vállalni? Nagyon rossz feleség vagyok, mert nem tudok megbízni a férjemben?
Ismerkedésünk során már szóba került, hogy mindketten egy gyereket szeretnénk. Összeházasodtunk, megszületett - aztán a rokonok elkezdtek duruzsolni majd egyre durvábban beleszólni. Főleg a testvéreink érezték személyes sértésnek, hogy egyke marad a lányunk.
Amikor 1 éves volt a lányunk, a férjem is mondta hogy örülne még egy gyereknek. Mivel jó volt a terhességem, a lányunkkal nem voltak nagy problémák ezért belementem. Aztán amikor késett, a férjem bepánikolt és bevallotta, hogy igazából csak a családja miatt adta meg magát, valójában nem akar még egy babát. Jól összevesztünk, aztán a családot is alaposan kiosztottam. Szerencsére nem voltam terhes.
Most 4 éves a lányunk, egy ideje mondogatja hogy szeretne tesót. Persze ezen felbátorodva a család is újra támadásba lendült, és most a férjem is újra szóba hozta.
Én még kevésbé szeretnék gyereket, mint 3 éve, de ha biztosan tudnám hogy ez az ő vágya, ez tenné boldoggá akkor belemennék. Viszont nem tudom, mennyire a család meg a lányunk hatására mondja. Félek, ha mégsem akarja akkor majd minden rám marad, én pedig nem vágyok újra babázni.
Mi a véleményetek kívülállóként?
Nekem van egy 4 évvel idösebb növérem.Sokszor öljük egymást de ha nem lenne nem tudnám mit cisnálnék.rossz lenne :S de ahogy látom neked volt tapasztalatod a tesoddal és nem pozitivan. Szerintem is mondd a férjednek h késik csak eddig nem szoltál mert nem voltál biztos benne.(és nézd a reakciot) majd ird le h mi volt :))
és a szülöknek nincs beleszolásuk se senkinek! ti életetek nem az övék..(kicsit érthetöbb lenne a hisztijük ha nem akanrál gyereket, de már avn egy 4 éves kislányod, nem értem mit hepajkodnak) 18L
Egyetértek az előttem szólókkal. Ha nem akarsz gyereket, senki kedvéért se vállald be. Előre nem tudhatod, milyen következményei lesznek. Akármilyen gyönyörű, és édes a baba, lehet, hogy kivált belőled egy szülés utáni depressziót, vagy valami tudat alatti elutasítást, mert igazából te NEM AKARTAD. A kislányod reakciója természetes, lehet, hogy tényleg táplálják benne ezt a vágyat, lehet hogy csak sok gyereknek születik kistestvére az oviban, és ő is akar. Lehet, hogy jól kijönnének, lehet, hogy nem. Tény, hogy jó dolog a testvér, de egykeként is lehet teljes életet élni, sok baráttal. (A legjobb barátnőmmel több mindent megbeszélek,mint a testvéremmel).
A tesztelés nagyon jó ötlet.
Amit én biztosan megtennék az az, hogy húznék egy képzeletbeli határvonalat. Az egyik oldalon azok a dolgok, amiket megosztok másokkal, a másik oldalon azok, amikbe senki ne szóljon bele. Ha beleszólnak, először mondd meg udvariasan, hogy semmi közük a témához. Ha nem értik, határozottan magyarázd el, hogy nincs joguk beleszólni. Ne vitatkozz, és sose indokold meg nekik a döntéseidet, az csak felbátorítja őket. EZ AZ ÉN DÖNTÉSEM. És kész. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!