Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok milyen problémák fordultak elő szülés után a kapcsolatotokban?
8: "A gyerekvállalá a legjobb kapcsolatokat is megrontja. "
Nem ezzel van szerintem a gond. Ha visszamegyünk a történelemben, akkor azt lehet látni, hogy a gyerek nem volt ekkora macera. Ment a szoptatós dajkának, vagy anyuka vitte magával a földekre, vagy ha otthon hagyta, akkor a nagyobb gyerekek vagy az idősek vigyáztak rá. Régebben az egész család részt vett a nevelésben, most meg sok 45-50-es szülő még aktív és nem tud a nyári szünetben 2,5 hónapot unokázni. Most a családok, főleg a nők ha apuka nem segítőkész, nagyon magukra vannak hagyva és hatalmas az elvárás. Mellette a gyerekintézmények sem épp család és anyabarátok a rugalmatlan nyitvatartásukkal és az elvárásokkal.
A nőtől elvárják, hogy dolgozzon, nézzen ki jól, legyen NŐ, vezesse a háztartást, emellett legyen anya, foglalkozzon a gyerekkel - akit még 8 évesen se hagyhat magára mert a gyermekvédelmiseket ráküldhetik, míg régebben ki lehetett zavarni a határba libát őrizni.
Én imádom a gyerekeimet, egy percig sem bánom hogy vannak nekem, de akkor is hatalmas feladat és felelősség manapság. Egy idegbeteg légkörben meg még nehezebb teljesíteni. Otthon azt láttam, hogy mindenki türelmetlenebb, feszült, persze az idegbajt meg viszi haza. Én otthon vezetni sem szeretek. Most külföldön élünk és összehasonlíthatatlan a hangulat.
8
Köszönöm, neked is zöldet adtam, bár nem értek veled egyet, le is írom, miben. Én azt veszem észre a férjemen, hogy hasonló gondja van, mint neked, nem mondom, hogy féltékeny, mert nem, sőt, nagyon jó apuka, de azt várná tőlem, hogy fiaként foglalkozzak vele, nem társként, intézzek mindent a hátsója alá, és én meg ezt kezdem unni, de rohadtul, mert egy nőnek biztonságérzetet kell adni mindenek előtt, és ez, úgy érzem, nálunk nincs meg, és nem anyagiakról beszélek.
És a férfiakból is a legjobbat hozhatja ki a gyerek, meg a nőkből is, attól függ, honnan nézed, mert én feleségnek lehet, hogy lassan hárpia leszek, a férjem meg férj helyett egy sértődött kisgyerek, de attól még jó szülők vagyunk! Sőt! Nekünk már a gyerek érkezése előtt mondták többen is, milyen jó helyen lesz nálunk, és ez így is van, csak párként megyünk szédületes iramban a csőd felé. És ha csak a gyerekkel foglalkozik, de elmondhatom feleségként és anyaként, hogy velem sem foglalkozik senki nőként, feleségként! A test meg naná, hogy változik, de bár nektek pasiknak kellene kihordani a gyereket, látszik, hogy ilyen szempontból - testi szempontból - fogalmad sincs a terhességről, szülésről, de önmagában nem ez a baj, hanem, hogy az igyekezet szikrája sincs meg benned, hogy a folyamatot megértsd, mert te, ha nem tetszik, szeded a sátorfádat, ahogy tetted is. Meg lehet érteni a szempontod, hidd el, de univerzális szemmel nézve (tehát nem a női nézetem vettem elő) a lehető legegyszerűbb, legrövidebb, leggyávább utat választottad, és gőzöd sincs, a gyerekeddel kapcsolatban mennyi mindentől fosztottad meg magad.
8-as
Egek, hogy 34 évesen ilyen infantilis legyen valaki...!
Komolyan meglepetésként ért, hogy ha valaki kihord egy 3-4 kilós gyereket, az megváltoztatja az alakját? Előre még csak nem is sejtetted?
Olyan szívesen felteleportálnék a hozzád hasonlóak valagába egy jó nagyra nőtt görögdinnyét 9 hónapra, hogy meglássuk, vajon alakít-e rajtuk vagy sem.
13
Azt a görögdinnyés trükköt teljes vállszélességgel támogatom! :D :D
"de azt várná tőlem, hogy fiaként foglalkozzak vele, nem társként, intézzek mindent a hátsója alá"
Hát igen, manapság a férfiak nem igazán a nő társai. Elvárják ugyanazt a figyelmet, amit anyucitól otthon kaptak és elfelejtik, hogy a nővel közösen szülők és nekik is van felelősségük.
Bár szerintem a nők is elrontják... Szülés előtt nézegettem listákat, hogy mit kell kórházba bevinni. Sok listán szerepelt, hogy szendvics apának, hogy ha elhúzódik a szülés, akkor nehogy éhen haljon. Hát könyörgöm, a nő épp kínok között készül egy sárgadinnye méretű fejű gyereket kinyomni vagy felvágják a hasát, de ha jönnek a fájások akkor azzal foglalkozzon, hogy egy felnőtt embernek szendvicset készítsen, nehogy a pocikája korogjon...
Jaj, ne bántsátok már az ide író férfiakat!
Aki írta, hogy kitágult a felesége, a feleségnek el kellett volna mennie hüvelyplasztikára, ingyen van, hogy miért nem tette meg... rejtély!
Elhízást illetően is érthető, ha elmúlik a vágy. Nem kell azért elhízni, csak mert gyereket várunk!
Ha meg a mellére értette a változást, ezt még előtte kell megbeszélni, mennyire fontos a szép mell a férjnek. És ha igen, akkor kompromisszumot kötni, a szoptatást kiegészíteni tápszerrel, hogy minél inkább megőrizze a mell az eredeti formáját.
16: "a szoptatást kiegészíteni tápszerrel, hogy minél inkább megőrizze a mell az eredeti formáját."
Az igaz, hogy ha probléma van akkor meg kell beszélni és sokszor van rá megoldás, de a fenti mondatod tök hülyeség.
Vannak nem szült 35-40-es ismerőseim akiknek a korral szintén változott a testük, a mellük. Van akinek gyerek előtt is formátlan volt a melle, most sem lett rosszabb, sőt ugyanolyan csúnya. (egyik barátnőmé).
Van akinek meg gyerek után is szép és formás.
Nem attól marad szép a mell, hogy valaki nem szoptat - a vegyes táplálás meg nagyon kevés embernek jön be, mert amit a gyerek kapja a tápszert, az anyatej termelését fenntartani egyre nehezebb és hamar elapad.
A tápszer nem méreg, ha kell hát kell, de ha az anyának van teje, akkor tök hülyeség nem szoptatni, mert nem attól lesz lógó cicije.
16
Hüvelyplasztika... na kérlek, engem pl. meg sem kérdeztek, akarom-e, hanem toldoztak-foldoztak azonnal szülés után még vagy 40 percig, de esküszöm neked, még inkább kinyomtam volna 3-4 gyereket, annyira fájt, az egész szülés alatt akkor potyogtak a könnyeim és remegtem minden porcikámban. Egyébként az illetékes szerint jobb, mint volt, szóval ebben lehet valami, de nagyon fájdalmas és hosszan gyógyul. Szerintem akár torna is megoldhatná az ilyen gondokat, de van egy olyan érzésem, ez nagyon nem téma a pároknál, valószínűleg ezeket nem tudják kellőképpen megbeszélni. Mi ezen túl vagyunk, ilyesmit meg tudunk beszélni. Csak, ami a párkapcsolatokban megbeszélendő, azokat nem.
Hogy nem attól lesz lógó cicije?
Menj csak át a kismamás rovatba, olvasgasd a cicis kérdéseket, majd rájössz!
Nyilván van, akinek nem sokat változtatott rajta a szoptatás, de azért nem ez a jellemző.
Főleg, ha az egyikben sokkal több tej termelődik, mint a másikban, az az oldali mell bizony jobban fog lógni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!