Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogos volt a felháborodásom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos volt a felháborodásom vagy a férjemnek van igaza, hogy a terhességi hormonok miatt "hisztiztem"?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy 10 éve vagyunk házasok, van egy 7 és egy 3 éves gyerkőcünk, most várjuk a harmadikat.

Férjem sokat dolgozik, itthon igazából nem sok mindent csinál, csak ha megkérem akkor segít, amivel nagy baj nem is lenne, hisz tényleg fáradt nagyon, magától ritkán jut eszébe.

Viszont az a felelőtlenség amit tegnap este csinált az megrémisztett és csúnyán kiborultam.

A harmadikon lakunk, ablakokon nincs rács, konvektor van előtte, amellett egy alacsony szekrény.

Namármost a 3 évesem újabban mindenre felmászik, ablakba is, épp próbálom erről leszoktatni, na meg figyelek rá, ablak zárva mikor itthon van stb.

Napközben szellőztetek amikor nincsenek itthon vagy mikor tudok rájuk figyelni és nem köt le pl a főzés, takarítás, egyb.

A lényeg, tegnap levitte őket este bicajozni férjem, gondoltam addig porszívózok, felmosok, szellőztetek a szobájukban.

Hazajöttek, ő fürdette és fektette őket, mert nem igazán voltam jól.

Miután lefektette őket, rá 2 órára kb bementem megnézni a fiúkat, ahoyg szoktam és mit látok?Ablak tárva-nyitva, még a függöny se volt elhúzva, h takarja és ne birizgálja a fiam fantáziáját.

Rettenetesen megijedtem, hisz' simán felmászhatott és kieshetett volna, isteni szerencse, hogy elaludt és nem jutott eszébe ilyesmi.

Férjemnek mikor mondtam egyszerűen nem értette, hogy miért vagyok kiborulva.Nem veszekedtem, de halál sápadtan majdnem összeestem a rémülettől és megkérdeztem, hogy ezt hogy gondolta komolyan, hogy ennyire figyelmetlen volt stb.Mintha csak abba "kötöttem volna bele", hogy porszem maradt a szőnyegen, úgy nézett rám.

Már máskor is volt ilyen, pl nem zárta kulcsra a bejárati ajtót este, bármikor gondolhat egyet a gyerek ha felkel és kimegy, erkélyen kiesik stb...

Néha elől hagy szerszámot, kést, üvegpoharat elérhető közelben, holott a fiúk hamarabb kelnek, mint mi-nagyon korán kelőek, a bajhoz meg elég egy pillanat is.

Persze én is megcsinálhattam volna, meg is szoktam mindig, de hogy legyek nyugodt, hogy ha én egyszer nem csinálok meg valamit akkor azt ő sem képes és baj lehet?

Napokon belül megyek szülni, komolyan elkezdtem aggódni, hogy 3-4 napig itthon lesz egyedül a gyerekekkel és bár, mint egy gyereknek, kiírtam mindent, mit hogy kell a gyerekekkel csinálni, szokások, rendszer, napi rutin, gyéb veszélyességi tényezők stb, de tiszta vicc, hogy egy 32 éves embernek ezt így szájba kell rágni és azon kell aggódnom nem lesz-e baj.

Szerinte fölöslegesen hisztizek a terhességi hormonok miatt, mintha nem is érezné a súlyát.

Imád engem és a gyerekeket is, jó férj és apa, sokat dolgozik, itthon tényleg kevésbé rutinos, de úgy gondolom egy felnőtt embernek az ilyeneket nem kéne külön szájbarágni és odafigyel.Én reagáltam túl?Ti mit tettetek volna?Mit tennétek?

2013. aug. 20. 18:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%
az nem rutin kérdése, hogy vki nyitott ablak mellett hagy e egy 3 éves gyereket... 16os és 10es: dőljetek már neki a szúnyoghálónak akkor ti, én nem fogom a gyerekem életét kockáztatni, hogy vagy megtartja vagy nem... istenem, és az ilyenek nevelnek gyerekeket. menjetek el a baleseti sebészetre, nekem van ott ismerősöm és nézzetek körül kik ülnek ott a váróban. és nagy részük bizony apucira volt bízva.
2013. aug. 20. 19:17
 22/30 A kérdező kommentje:

Na ha előre tudom, hogy ez ekkora vitát szül fel se teszem a kérdést.Nem ez volt a célom, csak érdekelt kívülálló véleménye is, hogy valóban én hisztiztem túl a dolgot vagy a férjem nem veszi észre a dolgokat.

Az ugye, hogy eddig nem történt baj nem jelent semmit.Megboldogult édesanyám mondaná erre (is), hogy "egyszer lesz, ami sose volt".

2013. aug. 20. 19:20
 23/30 anonim ***** válasza:
42%
Igen, jogos a felháborodásod! Én leüvöltöttem volna a fejét.
2013. aug. 20. 19:20
 24/30 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem azért van vita, mert páran, akik gyereket csak újságban láttak azt hiszik, hogy a gyerek csak úgy ül bambán ott marad ahová teszik, mint egy cserép virág. Érdekes lenne tudni, hogy melyik válaszolónak hány gyereke van... A kisgyerekes anyukák azért tudják, hogy a gyerekek roppant kreatívak tudnak lenni és sose tudod megjósolni, hogy a következő pillanatban mi történik.
2013. aug. 20. 19:25
 25/30 A kérdező kommentje:

Nem szoktam üvöltözni szerintem ez nem is vezet semmire.

De tényleg rendesen rosszul lettem mikor megláttam.

Szinte suttogva kérdeztem, hogy ezt hogy nem vette észre, hogy nem figyelt rá és el tudja-e képzelni mekkora szerencse volt, hogy nem történt baj?Na meg nem is rajta/rajtunk múlt, valóban csak a szerencsén vagy nevezzük ahogy akarjuk, hisz fektetés után a fiatalember még bőszen ki szokott szökni az ágyból és játszik 5-10 perceket mielőtt elalszik.Na meg valóban ezt a mindenre felmászós korszakát éli, ha 50x rászólok akkor ötvenegyedszer is megcsinála előttem is.És tényleg a legdurvább az volt benne, ahogy felfogta, hogy nem is értette mi bajom, mitől kaptam sokkot szinte.

Mindent nem tud az ember megelőzn, de (főleg ahol gyerek van) csökkenteni kellene a kockázati tényezőket.

Ilyenkor meg nekem van lelkifurdalásom, ha nagy ritkán én felejtek el valamit vagy nem vagyok jól, hogy mekkora felelőtlen voltam, pedig odafigyelek a gyerekeimre, de hát én is csak emberből vagyok...ő meg amikor nagy ritkán rá marad valami 10-ből 8-szor iszonyat felelőtlen.

2013. aug. 20. 19:42
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Racsozzatok be az ablakokat...
2013. aug. 20. 19:45
 27/30 A kérdező kommentje:

Nem tudjuk berácsozni, albérletben lakunk míg befejeződik a házépítés.

De igazából a kérdés a már megtörtént esetre irányult, hogy ki hogy élte volna ezt meg, kinek mi a véleménye.Komolyan mondom most ott tartok, hogy félek elmenni szülni arra a pár napra.Hihetetlen, hogy ezt megérem, de nem gondoltam volna, hogy nem tudom nyugodt szívvel pár napra a saját apjukkal hagyni a gyerekeket:(

2013. aug. 20. 19:48
 28/30 anonim ***** válasza:
70%

Nem olvastam végig, mert annyira kiakadtam a 10-es hozzászólón.

10-es! Neked ugye nincs gyereked? Gondolod, hogy ha szúnyogháló van az ablakon akkor a gyereket nem érdekli, de ha nincs, akkor igen... Ez ám a gondolatmenet. 1500 gyerek hal meg, mert az anya dohányzik. Ez hogy jött ide? A kérdezőt biztos vigasztalná, hogy hoppá, kiesett a gyerek az ablakon, de sebaj, mert a dohányzás miatt több hal meg... Most komolyan, te normálisnak tartod magad???

2013. aug. 20. 19:52
 29/30 anonim ***** válasza:
Én olyannak szültem,akiben megbízok és akire nyugodtan rábízhatom a saját gyerekét.Olykor mindenki hibázhat,te is,mert elfelejtetted magad után becsukni az ablakot,de a férjed 3 gyerek után sem lett apuka,csak egy férfi,aki hazajár és eltartja a családját.Sajnállak.
2013. aug. 21. 06:54
 30/30 anonim ***** válasza:
81%
Én sohasem voltam terhes, de szerintem is józan ész kérdése, egy kisgyerek ne játsszon késsel és ne könnyítsük meg, hogy kiessen az emeletről.
2015. márc. 30. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!