Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogos volt a felháborodásom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos volt a felháborodásom vagy a férjemnek van igaza, hogy a terhességi hormonok miatt "hisztiztem"?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy 10 éve vagyunk házasok, van egy 7 és egy 3 éves gyerkőcünk, most várjuk a harmadikat.

Férjem sokat dolgozik, itthon igazából nem sok mindent csinál, csak ha megkérem akkor segít, amivel nagy baj nem is lenne, hisz tényleg fáradt nagyon, magától ritkán jut eszébe.

Viszont az a felelőtlenség amit tegnap este csinált az megrémisztett és csúnyán kiborultam.

A harmadikon lakunk, ablakokon nincs rács, konvektor van előtte, amellett egy alacsony szekrény.

Namármost a 3 évesem újabban mindenre felmászik, ablakba is, épp próbálom erről leszoktatni, na meg figyelek rá, ablak zárva mikor itthon van stb.

Napközben szellőztetek amikor nincsenek itthon vagy mikor tudok rájuk figyelni és nem köt le pl a főzés, takarítás, egyb.

A lényeg, tegnap levitte őket este bicajozni férjem, gondoltam addig porszívózok, felmosok, szellőztetek a szobájukban.

Hazajöttek, ő fürdette és fektette őket, mert nem igazán voltam jól.

Miután lefektette őket, rá 2 órára kb bementem megnézni a fiúkat, ahoyg szoktam és mit látok?Ablak tárva-nyitva, még a függöny se volt elhúzva, h takarja és ne birizgálja a fiam fantáziáját.

Rettenetesen megijedtem, hisz' simán felmászhatott és kieshetett volna, isteni szerencse, hogy elaludt és nem jutott eszébe ilyesmi.

Férjemnek mikor mondtam egyszerűen nem értette, hogy miért vagyok kiborulva.Nem veszekedtem, de halál sápadtan majdnem összeestem a rémülettől és megkérdeztem, hogy ezt hogy gondolta komolyan, hogy ennyire figyelmetlen volt stb.Mintha csak abba "kötöttem volna bele", hogy porszem maradt a szőnyegen, úgy nézett rám.

Már máskor is volt ilyen, pl nem zárta kulcsra a bejárati ajtót este, bármikor gondolhat egyet a gyerek ha felkel és kimegy, erkélyen kiesik stb...

Néha elől hagy szerszámot, kést, üvegpoharat elérhető közelben, holott a fiúk hamarabb kelnek, mint mi-nagyon korán kelőek, a bajhoz meg elég egy pillanat is.

Persze én is megcsinálhattam volna, meg is szoktam mindig, de hogy legyek nyugodt, hogy ha én egyszer nem csinálok meg valamit akkor azt ő sem képes és baj lehet?

Napokon belül megyek szülni, komolyan elkezdtem aggódni, hogy 3-4 napig itthon lesz egyedül a gyerekekkel és bár, mint egy gyereknek, kiírtam mindent, mit hogy kell a gyerekekkel csinálni, szokások, rendszer, napi rutin, gyéb veszélyességi tényezők stb, de tiszta vicc, hogy egy 32 éves embernek ezt így szájba kell rágni és azon kell aggódnom nem lesz-e baj.

Szerinte fölöslegesen hisztizek a terhességi hormonok miatt, mintha nem is érezné a súlyát.

Imád engem és a gyerekeket is, jó férj és apa, sokat dolgozik, itthon tényleg kevésbé rutinos, de úgy gondolom egy felnőtt embernek az ilyeneket nem kéne külön szájbarágni és odafigyel.Én reagáltam túl?Ti mit tettetek volna?Mit tennétek?

2013. aug. 20. 18:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen igazad van. Ő is ott él, nyilván tudja, hogy a fiatok mostanában ilyen "felmászós" lett, gondolom beszéltetek is már erről. Veszekedni ugyan nem kell, de megbeszélni mindenképp. És azt is hogy ez téged mennyire megijesztett. Vannak ilyen szülők akik egyszerűen nem gondolják, hogy a tragédiák velük is megtörténhetnek. Szerintem a férjed is ilyen. A nagy gyerekkel is beszélhetsz, hogy ő mint okos, nagy bátyó, segítsen vigyázni a kisebbekre úgy, hogy szól ha elől marad valami veszélyes tárgy, vagy nyitva marad ajtó, ablak.

Szerintem büszkén fog körbe pásztázni és szólni.:)

2013. aug. 20. 18:52
 12/30 anonim ***** válasza:
69%

szerintem beszèld meg ezeket a dolgokat szèpen a fèrjeddsl hogy mikre figyeljen oda nagyon.ne bántsd, ha korházba mèsz, tudod, hogy minden rásza

kad.nem rosszindulatból mondom ezeket.

2013. aug. 20. 18:59
 13/30 anonim ***** válasza:
30%

Már bocsánat,de EGY: ittvan egy csomó többgyerekes anyuka és nem tökegyértelmű,hogy itt ebben a fő különbség a két nem között az anyai ösztön megléte illetve nem léte? Ez azért elég meredek,hogy ezt nem tudjátok,hogy azért reagálnak így a Férjeitek....

KETTŐ: pedig a szúnyoghálós ötletbe is belekötöttek,pedig szintén egyértelműen ez a megoldás.

Ilyenekből problémát csinálni!:)

2013. aug. 20. 19:00
 14/30 anonim ***** válasza:
52%

10es, te nem vagy normális, az biztos... olvasod is, amiket írsz???

kérdező, teljesen igazad van. A férfiak nagy része egy komplett idióta és ha rájuk lenne bízva egy gyerek napi 24ben, az tuti megnőne a gyerekhalálozás a világon. Én már tudom ezt(4 gyerekem van), ezért inkább magam csinálok meg minden ilyen dolgot vagy ha ő (mert most pl. kórházban leszel napokig), akkor én bizony rákérdezek, ha kell, akkor percenként, hogy becsukta, elzárta, kinyitotta stb.-e. És az sem érdekel, ha emiatt lilul a feje a pipától. gyerekbalesetek 99%-a nemtörődömség miatt következik be. Nekem többet ér a gyerekem épsége, mint az, hogy apának ne liluljon a feje:)

2013. aug. 20. 19:04
 15/30 anonim ***** válasza:
72%

Előző:

1: Ez felelősségtudat kérdése is, ismerek olyan játszótéri anyukákat, akiknek nem tudom eddig hogyan maradt életben a gyereke és olyan apukákat, akiknek külön nem kellett elmagyarázni, hogy éles, hegyes kést nem hagyunk elől. Ez nem ösztön kérdése, ehhez gondolkodni kell.

2: Nekünk volt szúnyogháló az ablakon, tudod hogy van az rögzítve? Szerintem pont hamis biztonságérzetet ad, hogy megfogja a gyereket és biztonságban van, meg a gyerek is felteheti rá a pracliját és nekidől. Én a miénket úgy tettem tönkre, hogy ablakot mostam és könyökkel véletlenül kinyomtam. Egy része beszakadt, egy darabon meg elvált az ablaktól, ahogy rögzítve volt. A Szúnyogháló a szúnyogok ellen van, nem leforrasztott biztonsági rács, nem kell 8-15 kilónak ellenállnia.

2013. aug. 20. 19:05
 16/30 anonim ***** válasza:
31%
Jézusom 14-es inkább Te olvasd vissza amiket írsz.Próbáld meg kicsit kívülről nézni.Meg az sem szép,hogy így beleülteted az ideget az épp szülni készülő anyukába.10-esben amit írt,tökéletesen igaza volt.13 voltam.
2013. aug. 20. 19:08
 17/30 anonim ***** válasza:
60%
Nagyon felelőtlen a férjed. Nincs benne felelősségérzet, az én szótáramban a jó apa nem itt kezdődik...eleve nem adom meg a lehetőséget, hogy a gyerekem miattam sebesüljön/haljon meg, nemhogy még a másikat hibáztatom mert félti...megáll az eszem. A gyerek meg nem azért esik ki, mert hülye hanem azért mert gyerek. Feláll kinéz, elveszíti az egyensúlyát és annyi. Puszta kíváncsiságból. Kiszámíthatatlan a gyerek tevékenysége, nem lehet biztosra mondani hogy nem lesz baj, mert idáig még nem történt meg. A szülőnek kell odafigyelni, nem a szerencsére bízni a testi épségét. Ha történik valami, titeket vesznek elő tudatos gondatlanság miatt.
2013. aug. 20. 19:10
 18/30 anonim ***** válasza:
69%
10: Nem linkeltem be az összeset, csak az első hármat... Balesetek meg vannak, de amit lehet, azt jobb elkerülni. Az, hogy pofára esik a gyerek nem tragédia, de ha késsel megszúrja a szemét, kizuhan az ablakon, az már felelőtlenség. Amúgy neked hány gyereked van és hány évesek?
2013. aug. 20. 19:11
 19/30 anonim ***** válasza:
26%

èn nem èrtem mièrt kell az apukâkat idiótának nèzni.èn is megijedtem volna ha látom h nyitva az ablak de ami nekünk rutin az neki nem biztos hiszen ahogy irta is a kèrdezö :sokat dolgozik az apuka keveset van otthon

meg kell beszèlni ha problèma van.ennyi

2013. aug. 20. 19:12
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
Elolvastam a 10-es hozzászólást. Valószínűnek tartom, hogy még nincs gyereke, csak egy kanapéhuszár aki okoskodik olyan dolgokról amiről f.ingja sincs. Vagy ha van gyereke, egy komplett idióta. És az is aki vele ért egyet. :)
2013. aug. 20. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!