Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megcsalás jele a párkapcsolatban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás jele a párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sokat lehet hallani ilyet: Évek óta megcsal, most derült ki.... Évekig csalt, most tudtam meg.... Én ezt nem értem, hogy lehet ezt sokáig csinálni, akár hetekig is, vagy csak pár alkalommal, hogy a másik ne vegyen észre semmit? Szerintetek tényleg ez olyan gyakori, hogy az egyik fél kettős életet él, közben otthon ennek semmi jele, a szex jól működik, a kapcsolat jónak tűnik, egyetértés van, semmi gyanús jel nincs, semmi nem utal arra, hogy egy harmadik is van a kapcsolatban......, mégis az egyik fél rendszeresen más karjaiban éli ki magát?

Vagy van jel, csak a megcsalt fél homokba dugja a fejét? Mi erről a meglátásotok?

2013. aug. 14. 14:25
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtatok, köszönöm szépen!:) Ezek mind benne lehetnek..... Szerintem is ez abban az esetben működhet leginkább, ha csak egyszeri kalandokról van szó. Viszont ehhez partnert kell találni, aki tényleg szintén csak kalandot keres. Ezt is nehezen tudom elképzelni, hogy lehet havi 1-2 alkalommal is akár ilyen partnert találni. Megeshet, hogy azt mondja a szerető, hogy kalandot akar, de aztán mégis úgy gondolja, hogy bekavar. Ha ilyen szeretőbe botlik az ember, az is hamarabb kiderül és lebukást okoz, mint évek alatt.

Vagy ha valaki tartós párkapcsolatban él, akkor ugye normális esetben képes a kötődésre. Hogy kerüli el, hogy a szeretőhöz kötődjön? Évekig napi szinten szerelmet vall a párjának, a szeretővel meg távolságtartó?

2013. aug. 14. 15:26
 12/27 anonim ***** válasza:
Vannak olyan szeretők, akiknek megfelel a havi 1-2 alkalom. Nem akarnak családot, nem akarnak házasságot, ezerféle okból. Nekik tényleg csak a szex kell. Ha találnak egy állandó partnert, akkor örülnek, és nem baj, ha az házasságban él, sőt, előnyt jelent, mert nem kavar bele a status quo-ba.
2013. aug. 14. 15:30
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden megcsalást úgy kell elképzelni, hogy az unalmas lestrapált másik fél hirtelen elkezd foglalkozni magával, hirtelen eljárogat, hirtelen titkolózik, meg nem törődik a másikkal. Teljesen normális emberek is csinálhatják. Jellemző példája a házas férfi, aki szeretőt talál, bár mindenfélét mond a szeretőnek, hogy az asszony milyen nyomorék, meg hogy nincs köztük semmi és csak azért nem hagyja el, mert sajnálja, hogy nélküle éhen halna, a nagy igazság többnyire az, hogy semmi baja az asszonnyal, szépen élnek, van ott minden, csak egy kis izgalmat szerzett az életébe, de eszében sincs kilépni a jó házasságából meg a jó életéből. Ha nem egy rakás szerencsétlenség, akkor meg az egészet időben is tudja úgy bonyolítani, hogy a feleségnek fel sem tűnik. A szerető meg biztos gondolja, hogy milyen hülye a neje, hogy rá se jön, hogy megcsalják, mikor a férje hozzá sem ér stb. Közben meg ez nem is igaz.
2013. aug. 14. 16:44
 14/27 anonim ***** válasza:

13-asnak a jellemző példája NAGYON JÓ!

És evvel kapcsolatban rögtön meg is jegyezném Kedves Kérdező,de nem bunkó hangvételben mondom ezt,nehogy félre értsd,de azt hiszed,Te nagyon okos vagy.Sajnos hidd el,hogy simán beleléphetsz Te is a sz@rba,de amint látom ebben az arcul csapásban még nincs tapasztalatod,különben nem kérdeznél ilyet.:) De ne is legyen!

1-es! Tőled pedig kérdeznék valamit,ha nem baj,hogy ideoffolok,már ha ez az,mert a témába vág a kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..

Itt akkor Kedves 1-es,szerinted a 11-es Válaszolómnak igaza van? Nagyon tré ez a helyzet....

3-asnak is igaza van.

Meg Kérdezőnek is annyiban,hogy van struccpolitikás verzió is,de nem direktbe,mert ehhez képzeld hozzá azt a 3-as által is írt dolgot,hogy amint felmerül valami gyanú,már csírájában el is fojtják akár a szerelem erejét használva (!) és Te eközben nyilván bízol abban,akit szeretsz és az érzéseitekben és máris homokban van a fejed.

10-es válaszhoz még annyit,hogy azért van különbség kitalált fals indok közt meg valós kielégítetlenség közt.De az is lehet,hogy elég egy fals indok is annak,aki hajlamos rá.

Hát ennyi,ez van sajnos.:)

2013. aug. 14. 17:03
 15/27 A kérdező kommentje:

Fúúúú, nagyon ott vagytok a témában!:D Ezek szerint ez gyakori jelenség, csak én túl naiv vagyok?:DD

A környezetemben mennek a legendák erről, hogy szinte mindenki félrekacsintgat, aztán jönnek hozzánk vendégségbe, mint egy stabil házasságban élő pár. Most értettem meg, hogy ettől még lehet stabil a házasságuk.....:) De csak egy ideig, szerintem, mert előbb-utóbb kiborul a bili, nem? A férjem majdnem mindegyik barátjának szeretője van, van, akinek állandó és van, aki cserélget. Van, amelyiknek "oka" van rá, de van, amelyiknek nincs, mert tényleg maximálisan elégedett a párjával. Ezeket nem tudtam hová tenni, ezért foglalkoztatott a kérdés.

Azért annak nem örülök, hogy az én stabil házasságom hitelessége is megkérdőjeleződött bennem, holott eddig azt gondoltam, tuti semmi okom erre:DDDD

Nagyon összetett dolog ez, úgy látom. Magamból indultam ki, én inkább gyanakvó vagyok és úgy gondoltam mindig, hogy eléggé nyitva tartom a szemem. Ezért az volt a véleményem, hogy ostoba az az ember, aki nem veszi észre, hogy nem ketten vannak egy kapcsolatban./Vagy csak nem akarja észrevenni/. Aztán eszembe jutott, talán tényleg létezik, hogy semmit nem lehet belőle észrevenni? Én sosem tudnék alakoskodni, még füllenteni sem nagyon megy:D Tehát én képtelen lennék ezt csinálni, ha akarnám, akkor sem menne. Soha nem is csaltam meg senkit, még a megromlott kapcsolataim végén sem. Ha volt alaki már kilátásban, előbb mindig lezártam az előzőt, azután kezdtem új kapcsolatba. Pedig tüzes és bevállalós típus vagyok, de talán túlzottan erkölcsös? Mert már hülyének érzem magam emiatt, hisz a környezetemben elnéző mosollyal hallgatják a véleményemet és a hiányos tapasztalataimat erről a témáról... Pedig már közel vagyok a negyvenhez....:/

2013. aug. 15. 09:25
 16/27 anonim ***** válasza:

Szia!

14 vagyok. Nagyon örülök neki,hogy elgondolkodtál a dolgon és hogy látom kezd átalakulni a véleményed erről.Titkon reméltem,hogy nem vagy olyan csökönyös,ami esetleg a kérdésedből látszott. Én is az a "gyanakvó" típus vagyok mint Te, Én is olyan erkölcsös típus vagyok mint Te, és mindig úgy éreztem "nyitva tartom a szemem",mint ahogy írod Te is.Sőt a baráti társaságtól még annó egy nyomozónő nevét is megkaptam viccesen becenévnek,mert olyan keresztkérdéseket tudok feltenni. Sőt hogy tovább menjek,még abban is van hasonlóság köztünk,hogy a Páromnak Én is tudtam a Barátai kilengéseiről és ezáltal mindig hittem is,amikor "kibeszéltük" Őket,hogy Párom is elítéli ezt a dolgot,aztán nézd meg (kérdésem alapján) itt vagyok egy ilyen helyzetben.:( Mostmár úgy gondolom,hogy az csak rossz jel,ha ilyen Barátokkal van körülvéve,illetve intő jel. Utólag visszagondolva Ők ebben még pártolják is a másikat.

Ezzel persze nem lehúzni akarlak mégjobban,vagy azt sugallni,ha tényleg semmi jele nincs köztetek a bajnak,akkor is az van,mert jó hír,hogy azért szerintem ez kicsit ritkább eset,amikor tényleg nulla ennek a jele.De mostmár állítom,hogy a kapcsolatok magasan a java részében (közel a 100%-hoz) naivság azt hinni,hogy nem történt/történik ilyen.

Még abban is hasonlítunk,hogy nem értjük egy olyan kapcsolatból miért kell kitekintgetni,ahol minden oké,ezzel kapcsolatban is volt nemrég egy kérdésem és mivel ez is a témába vág,belinkelem Neked:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..

Amúgy ezt a mondatod,kifejtenéd Nekem bővebben?: "Most értettem meg, hogy ettől még lehet stabil a házasságuk."

Köszi és remélem,hogy Én is segítettem.

2013. aug. 15. 11:50
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Voltam a megcsalt és a megcsaló fél helyzetében is. Amikor megcsaltam valakit, sosem jött volna rá, ha nem vagyok olyan gerinces, hogy elmondjam. Van, akinek az arcáról egyből lesüt, ha csinált valamit, de van olyan is, mint én, aki megerőltetés nélkül tudja titkolni akár huzamosabb ideig is. Mikor megcsaltak, egyből tudtam. Sőt, már láttam az előjeleket is. Mik az előjelek? Mindenkinél más. Az én exemnél pl. az, hogy ritkábban járt haza az egyetemről, több esetben kivetnivalót talált bennem vagy rajtam, ami előtte nem volt jellemző. Kevésbé érzelmessé válik a kapcsolat, és igenis romlik a szex, még ha ezt a megcsalt fél nem is veszi észre. Ha igazán ismered azt, akit a társadnak tartasz, szerintem észre kell venni a jeleket. Abban az esetben nem veszed észre, ha csak egymás mellett éltek, és nem egymással... Hatalmas különbség!
2013. aug. 15. 11:59
 18/27 anonim ***** válasza:

igen talán felszínesek kicsit ezek a kapcsolatok. Akik jönnek együtt vendégségbe stb. Nekünk is van több ilyen pár a családban/ismeretségi körben és ahogy egy belinkelt kérdésben van (nem pont ez, de a felszínességről van szó) kissé sekélyesek talán ezek a kapcsolatok. Legalábbis így, ahogy belegondolok eléggé azok, akkor is, ha 15-20 éve tartanak.

Egyébként olyan ismerősünk is van, akik azért járnak el kettesben más ismerőseikhez, mert ha otthon maradnak ketten, akkor folyton veszekednek. Ott a pasi majdnem 20 éve külföldön dolgozik és ritkán megy haza. Ezeket az alkalmakat is többnyire vendégeknél töltötték. Mert amúgy veszekedtek volna, így meg lehetett bájologni, meg mutatni, hogy ők egy pár. Na ezeknél kiderült hogy a hapsinak van egy 17 éves lánya külföldön, gyakorlatilag másik családja van ott. Hogy ott mit adott be, hogy miért megy 3-4 hetente Magyarországra és miért nem viszi el őket is, azt nem tudom... De itthon ugye ő kint dolgozott. Sőt még voltak is kint nála az itthoniak! Azt se tudom hogy oldotta meg, de nagyon durva.

Mindenesetre vannak szép, jól működő házasságok, kapcsolatok is a környezetünkben, de így ahogy belegondolok, ahol ezek a problémák, megcsalások vannak, azok tényleg a sekélyesebb kapcsolatok, függetlenül a hossztól.

2013. aug. 15. 12:15
 19/27 A kérdező kommentje:

16-os, ezt a kijelentést a fenti példákra alapoztam. Azaz hogy van olyan, ahol a férj elégedett a feleségével és akár még szereti is, de kell neki a változatosság, a kaland, emiatt néha félremegy. A feleség meg tényleg nem sejt semmit, hiszen a férj otthon teljesen hitelesen elő tudja adni a hűséges, boldog, családjáért élő férfit.

Tehát ebben az esetben lehet ez egy stabil házasság.

Hogy egy darabig, ezt meg azért írtam, mert épp tegnap tudtam meg, hogy az egyik ismerősöm szeretője évek múlva besokallt, és felhívta a feleséget, hogy kitálaljon....

Egyébként a legtöbb hűtlen pasi, akivel beszéltem, arról számol be, hogy iszonyú fárasztó a sok hazugság tengerében már nekik is eligazodni. Figyelni, hogy a telefon vagy bármi árulkodó jel ne maradjon elöl, meg hogy mindig ugyanazt mondja egy fedősztorira, és ne gabalyodjon bele..... Így élni, hogy nem lehet lazítani egy percig sem, mire jó? Miért nem szakít akkor, és keres egy számára kielégítőbb kapcsolatot? És az is nagy kockázat, hogy a szerető /nő/ teherbe esik. A pasik vadászok, oké, de ilyen negatívumok mellett miért éri meg mégis szeretőt tartani?

Belemélyedtem a témába, talán új kérdést kellene most már indítanom, de nem, mert így együtt kerek:)

Tegnap egy pasi azt mondta, a megszokás miatt tudja a megcsaló fél otthon eljátszani a szerető férjet. Vagyis megszokta, hogy úgy bánik a párjával, hogy reggelente megcsókolja, főzés közben a fenekébe csíp stb, tehát megszokásból megy ez már, nem szeretetből.

Várom az újabb véleményeket:D

2013. aug. 15. 12:43
 20/27 anonim ***** válasza:
51%
Dehát pont erről (is) van szó,hogy az olyan kapcsolatokban is előfordulhat,ahol otthon MINDEN rendben! Akik itt le"sekélyes"-ezik meg "egymás mellett" élőnek titulálják azok nyilván nem voltak még úgy megcsalva,de több válasz alapján is el kéne hinni,hogy nem csak "megérdemelten" van kitekintés.
2013. aug. 15. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!