Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Baj, ha elvárok néha kis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha elvárok néha kis ajándékokat meg odafigyelést?

Figyelt kérdés
párom naphosszat dolgozik, azt mondja anyagiak miatt, de csak akkor ad bele a közösbe, amikor elküldöm a boltba, azt mondja legyek türelmesebb, mert helyre kell hoznia a mínuszos munkáit. Én meg panaszkodtam, hogy soha nincs itthon, legalább néha hozhatna egy kis ajándékot v. egy szál virágot, v. valamit /nem toronyórát lánccal/, hogy kicsit kiengeszteljen, amiért mindig egyedül vagyok. Azt felelte, gondolt rá, eszébe jutott. De azért mégse hoz semmit. Nem gondolom, hogy emiatt nem szeretne, csak elgondolkoztatott, hogy az elején mindig kedveskedett, most meg lerendezi egy olyannal, hogy már így is túl sokmindent várnak el tőle, én meg hagyjam már őt békén. Más hogy éli ezt meg?
2013. aug. 12. 10:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%

Baj, igen. Legalábbis nekem az lenne.

Ajándékot vársz és hisztizel.

Ha azt mondanád, adjon be a közösbe, igazad lenne. Ha elvárnád, hogy vásároljon be, igazad lenne.

De ajándékot vársz, abban pedig nincs igazad! Az ajándékot nem kikövetelni szokás...

Hisztisnek tűnsz.

2013. aug. 12. 10:06
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Dolgozol valahol?
2013. aug. 12. 10:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha tartozásai vannak, akkor nem jogos.

Egyébiránt igen, amennyiben te is kedveskedsz neki (pl. a kedvenc ételével várod haza vagy sütivel vagy sörrel leped meg, stb, apróságok). Ha a részedről nem él a kedveskedés, akkor megint jogtalan a nyavalygás, mert olyasmit nem illik követelni, amit magunk sem teljesítünk.

Egy jó kapcsolat alapja többek között a kölcsönös odaadás, amibe az alkalmi kedveskedések, meglepetések is beletartoznak (szerintem) mindkét fél részéről.

A párod vagy belefáradt már a kapcsolatotokba (mivel nem érdekli az, hogy örömet okozzon neked), vagy az anyagi helyzetetek olyannyira lestresszelni, hogy tényleg kisebb gondja is nagyobb ennél, esetleg mint említettem: ha te sem kedveskedsz neki, akkor nem érti, hogy neki ugyan miért kellene.

Gondold végig, melyik lehet ezekből igaz. Ha az első, akkor azt mondanám lépj, a másik kettőt meg lehet oldani.

2013. aug. 12. 10:09
 4/16 anonim ***** válasza:
57%

Az ajándék nevében benne van, hogy ajándék, tehát nem kikövetelni kell és elvárni, hanem vagy kapsz vagy nem.

Miért lennél attól boldog, hogy a párod azért visz virágot, mert tudja, hogy elvárod? Az téged miért tesz boldoggá?

Tudod, az ilyen dolgok miatt tartják a férfiak a nőket hisztisnek és kezdem megérteni őket.

Apropó, te meg szoktad lepni a párodat?

Én sokszor meglepem az enyémet, esetleg a kedvenc sörével várom vagy ha munkába indul, elrejtek a zsebében egy szeletet a kedvenc csokijából, de még sosem jutott eszembe, hogy igazán viszonozhatná.

Ha adok valamit, az önzetlenül teszem és nem azért, hogy visszakapjam.

Gyakorlatilag te most azért vársz jutalmat, hogy otthon várod őt.

32/N

2013. aug. 12. 10:12
 5/16 A kérdező kommentje:
én dolgozom és szoktam is neki sütögetni, főzni ezt-azt, olyat is, amit én pl utálok /máj/ meg ilyesmi. Nekem is már elég visszás, hogy az ajándékokért hisztizni kell, nem magától jön. Nekem magamtól jön, ha csinálok sütit, nem kell érte szólni. És ezért nem értem ? Közösbe előre szóltam, hogy adni kell, de amíg nincs topon anyagilag akkor nem tud miből.
2013. aug. 12. 10:14
 6/16 A kérdező kommentje:
és még egyszer leírom, hogy dolgozom, amit ki is lehetett találni, aki elolvasta a kérdést, hogy a párom nem ad haza, én meg nem segélyből tengődöm, tehát valamiből élni kell.
2013. aug. 12. 10:16
 7/16 kovpet ***** válasza:
100%

"a párom nem ad haza"

Miért nem? Akkor végülis te tartod el? Miért?

Miért ajándékot vársz el előbb, miért nem azt, hogy kivegye a részét a közösen fizetendőkből?

2013. aug. 12. 10:18
 8/16 anonim ***** válasza:
Akkor meg miért vagy még ebben a kapcsolatban, ha ennyire szenvedsz?
2013. aug. 12. 10:19
 9/16 A kérdező kommentje:
vagy pl vettem neki új ruhát, tudom ő nem egy vásárolgatós típus, tehát megvettem neki, mert van rá szükség, nem a 30. nyakkendő a szekrényben. És ilyesmik. Én se hiszem, hogy ezek olyan nagy dolgok az ember életében, mert megcsinálom, mert így esik jól, hogy gondoskodhatom a társamról. És nem tudom, hogy ez nála miért nem így van.
2013. aug. 12. 10:19
 10/16 A kérdező kommentje:

azért nem ad haza, mert a vállalkozása eléggé a béka feneke alatt van, gondolom nem kell bemutatni a gazdasági helyzetet. Türelmet kért, hogy helyrerázza, mert van megrendelése, és később ő is ki akarja venni a részét.

Miért vagyok vele? Mert reménykedem a szebb jövőnkben, és ha szenvedek is kicsit, szeretem őt. Csak néha elfogy a türelmem? A kérdés arra is vonatkozott, hogy más nők hogy bírják a magányt? Nekem is van más elfoglaltságom is, de nem olyan, mintha a párommal lennék..

2013. aug. 12. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!