Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem egy "gettóban" van! Hogy bírjuk ki?
Fiatal házasok vagyunk. Mivel a megélhetésünk bármiféle szakképzés ellenére kiáltástalan maradt Magyarországon, nekivágtunk a kiköltözésnek külföldre. Tudtuk, hogy csak egyféleképpen van lehetőségünk; a férjemnek kint élnek rokonai, akik munkához segítették. Másképp nem ment volna, mert nem tudtunk volna annyi kezdőtőkét összespórolni, hogy egyedül boldoguljon kinn néhány hónapig, amíg magától munkát nem talál. Így kapott olcsó szállást és szinte azonnal munkalehetőséget, teljesen törvényesen.
Viszont egy olyan helyen laknak, amit a kivándorlók csak úgy hívnak, hogy "magyar gettó". Ez azt jelenti, hogy egy csapat szerencsétlennel lakik együtt, akik unintelligensek, alpáriak, nem beszélik a nyelvet, csak segédmunkásnak veszik fel őket bárhová. A férjem egészen jól keres, és beszéli a nyelvet rendesen. Októberben különköltözhetünk tőlük, én is kimegyek és nekiállok munkát keresni, amíg ő fenn tud tartani kettőnket. (Most még itt vagyok Magyarországon.) Viszont most úgy néz ki, addig nagyon fogunk szenvedni a gettó miatt. A férjem a nagybátyjával alszik egy szobában, és a férfi múlt este is felhozta az egyik barátját, akivel egész este belebeszéltek a telefonbeszélgetésünkbe mindenféle bunkó dolgot és bevándorolt cigány prostituáltakat kerestek társkeresőn. Ittak is, hajnal fél 2-ig tivornyáztak, a férjem pedig 6kor kelt, hogy elmenjen dolgozni. Nagyon ingerültek vagyunk mindketten, és a férjem nagyon szenved, mert nem ezt a szintű kultúrát szokta meg, viszont nem panaszkodhat, mert kidobják.
Tudtok valami tanácsot adni, hogy mi segíthetne elviselni ezt a helyzetet? Még 2 hónap.
spareroom.co.uk
beirod a postakodot, amihez kozel szeretnel szobat berelni, altalaban 3 honap minimum contractot kernek, de a prostis tivornyas alja neptol biztos megszabadulhat, sok sikert nektek
Nem, mert pillanatnyilag büntetőkulccsal adózik, mert az NI száma még nem ment keresztül a rendszeren. Ráadásul az első fizetését csak 3 hét múlva kapja meg, onnantól fizetnek majd hetente. Nem tudjuk pontosan, mikor kapja meg az adó visszatérítést.
Kiszámoltunk mindent, és 2 hónapra jött ki.
A kiköltözést megkérdezem tőle holnap, ha beszélünk, ha egyedül vesz ki szobát biztosan meg tudja oldani elég olcsón. Csak az NI kártyáját már a mostani lakhelyére postázzák. Habár tud kérni postaátirányítást is...
Azért tettem idézőjelbe és azért írtam gettót, mert a közvélemény hívja így, ez a bevett kifejezés.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Ha biztonsagi kodon van, akkor az adovisszateritest, makd az adoev vegen fogja megkapni. Legalabbis nalunk igy volt. A paromnak automatikusan utaltak.
Az, hogy 3 het mulva kap fizetest is lehet rok normalis, mert sokszor visszatartjak az elso ket hetet amokyan biztositeknak, hogy ne tunjon el senki csak ugy. Ezt majd megkapja kilepeskor, ha ledolgozta a felmondasi idejet.
Az NI levelet meg csak megkapja majd, ha az ismerosokhiz erkezik! De ha nem is, akkor legfeljebb kikeri ujra, marmint megkeri, hogy postazzak ki neki ujra. Amugy tenyleg fel lehet oket hivni es ra lehet kerdezni, hogy mi a szam. Nem feltetlenul postazzak 1 heten belul. Csak mert vki megkapta ez nem alap mindenkinel. Nalunk is maskent volt. De ettol meg nem kell aggodni.
Nyugodtan nezelodjon masik szallast, lehet, hogy nem is azonnal fog talalni olyat, ami tetszik neki.
En amugy mar 8 eve itt elek, de a magyar gettorol meg nem hallottam. De amugy vhogy mindig el kell indulni, ki igy, ki ugy. Ne essetek ketsegbe, atmeneti allapot. Ket honap semmi! Pikk pakk elmegy, egyszeruen, ha mas lehetoseg nincs, ossze kell szoritani az embernek a fogat. Az elejen nekunk is volt szivas, de kibirtuk, es nem is ket honap volt, de megerte. Ujra csinalnam? Siman!
Sok sikert. 2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!