Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszat tesz a házasságnak, ha a feleség "titkárnő" is egyben?
Még csak tervezzük a házasságot, de egy kicsit aggaszt, hogy máris én vagyok a kapcsolatunkban a "pénzügyi főfejes".
A vőlegényemet kiskorától kezdve eltántorították az ijesztő tanárok a matematikától, a szülei pedig semmit nem bíztak rá, így mondhatni képtelen volt megtanulni azokat a dolgokat, amikhez ütemterv kell.
Úgyhogy eddig is én számoltam ki mindent. Az órabér alapján a fizetéseket, az adózás mértékét (nem Magyarországon élünk), hogy utazással együtt a lakásbérlés hol éri meg jobban, hogy mennyi kiadásra számíthatunk havonta, mennyi pénzt tudunk félretenni, hogy melyik telefontársaságnak van a legkedvezőbb tarifája a számunkra... Hogy utazás esetén milyen járművel, melyik hotelban/hostelban éri meg, és még sorolhatnám.
A vőlegényem teljesen önszántából adta át az irányítást a pénzügyek felett, mert nem érzi magát biztonságban, ha ő rendelkezik a pénzzel. Szinte egyformán keresünk egyébként és a kiadásokba egyforma beleszólásunk van, tehát ha ő szeretne valami drágább dologra költeni, természetes módon ugyanúgy megteheti, ahogyan én is.
Mégis aggaszt a helyzet, mert nem akarom őt kiszolgáltatott helyzetbe hozni, habár ha Isten is úgy akarja, együtt fogunk megöregedni.
Ez régen úgy működött,hogy a férfi megkereste a pénzt,hazaadta,a nő beosztotta szépen.
Nagyszüleimnél ez 45 éve működik.
Nálunk mindketten keresünk,de én figyelek ilyenekre,nem nagy ördőngősség,hozzászoktam az évek alatt.
Köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy ez a rendszer akár működhet is.
Csak azért zavar, mert nem akarok az anyukája lenni, szeretnék mindenben egyenrangú társként lenni mellette. Rendben, főzni ő tud jobban:D
Nekem ez egyébként nem megterhelő, meg egy bizonyos szintig úgy érzem, muszáj nekem informálódnom, mert gyerekkoromban azt szoktam meg, hogy ha nem én intézem a dolgokat, akkor senki sem fogja. Vagy nem úgy, ahogy kellene, vagy kellemetlen mellékhatásokkal.
Akkor ne parázz, megtalálta a zsák a foltját :PPPPPPPPP
Grow old together.
Ezeket általában az egyik fél intézi,nézi.
abból sosincs jó,ha mindkettő,mert nem egyformán gondolkodunk,csak vita lenne belőle,vagy rosszabbik eset,te úgy gondolod,majd ő elintézi,ő úgy gondolja,hogy te,és a végén senki.
Nem napi órákat igényel ez,hozzászoksz,hogy mikor mit,és észre se veszed,hogy meg is csináltad.
És nem lesz kiszolgáltatva,hisz nem veszed el a pénzét,nem mondod neki azt,hogy "tessék itt van 2ezer zsebpénz",csupán figyelsz,hogy amit muszáj,az be legyen fizetve,a maradékból pedig minél többmindenre jusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!