Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Meddig érdemes küzdeni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig érdemes küzdeni, kívülállóként hogy látjátok?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk együtt, 1 éve házasok vagyunk, van egy közös gyermekünk. a férjem külföldön dolgozik, kint laktunk évekig, de a férjem állandóan hazudozott, megalázott, hazaköltöztünk a kisfiammal. én itthon nem találok munkát, szerencsére keres annyit, h megélünk így. válságba kerültünk, neki nem megy távházasság, én pedig félek visszaköltözni a sok rossz miatt, amit kint kaptam. ő az anyukájával való kapcsolatára hivatkozik, h az rontotta el az egész életét, így felvetettem a pszichiáter segítségét. nem szárkózott el tőle, de még gondolkodik rajta. mindig a könnyebb utat választja, hétvégén sem hozzánk jött, azt mondta, h az unokatesójával megy bulizni, közben 1 nővel volt, aki oldalról van neki, mikor nem mennek jól a dolgaink. szeretem őt, mert alapvetően jó ember, én nagyon furcsa vagyok, a szívemmel szemlélem az életet, ő ezt megérti és próbál támogatni, amikor minden rendben, idővel minden kezdődik újra. ő átvág, én erre rideg leszek, és indul a lavina újra. belefáradtam abban, h őt is "neveljem". közben látom, h szeretné, hogy jó legyen minden. azt gondolom működne köztünk a dolog, hha orvoshoz menne és együtt élnénk. de nagyon félek kiköltözni, félek itthagyni a biztonságot, amit az anyukámtól és a barátaimtól kapok, mert rájuk minden körülmények között számíthatok. félek az anyósom ránktelepedő mivoltától. (pszichiátriai kezelés alatt áll évek óta, akaratoskodó, zsarnokoskodó, a férjemet 35 éves kora ellenére 2 évesként kezeli). nyilván ennél árnyaltabb a dolog, de nagyvonalakban így fest. ha leírnánk egy papírra a sérelmeinket, vágyainkat az segíthetne? v a párterápia esetleg? a nőügyeivel kapcsolatban azt mondja, h engem szeret, de mikor nem mennek a dolgaink kell neki vki, aki figyel rá. (mindig akkor csajozik, amikor kimondjuk, h elég volt. de akkor küzdés nélkül rögtön máshoz rohan. ez kétszer történt meg eddig, az elmúlt 1 hónapban. nem fekszik le a nővel, csak fürdik az odafigyelésben). - én ezt szintén az eltorzult lelki világára vezetem vissza, az iszonyú szeretetéhségére és arra, h ezt otthon nem kapta meg soha. van még remény szerintetek? küzdjünk vagy elég volt? ő azt mondja, h fél attól, h megint rideg leszek (akkor vagyok az, amikor látom, hogy megint hazudik, h megint kezdődik a sok rossz). borzasztó szentmentalista vagyok, talán mára megtanultam, hogy nincs herceg fehér lovon.
2013. júl. 30. 11:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Csak egy kérdés. Mikor voltál utoljára boldog mellette?
2013. júl. 30. 11:36
 2/17 anonim ***** válasza:

Sürgősen keressetek fel szakembert, ha szeretnétek a házasságot megmenteni. Bár, őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy helyrehozhatók a problémák.

Nem csak a férjed viselkedésével van gond, hanem a te hozzáállásoddal is. A problémák elől elmenekülni, és úgy tenni mintha nem is lennének, szerintem butaság. Üljetek le, próbáljátok meg nyíltan kimondani, hogy ki mit szeretne, mire vágyik, mit hajlandó érte tenni. És együtt próbáljatok meg egy "új életet" kezdeni.

2013. júl. 30. 11:39
 3/17 A kérdező kommentje:
sokszor megbeszéltük már, sokszor átrágtuk. ő is fél, én is. közben szeretjük egymást és ragaszkodunk. ő fél tőlem és én félek tőle a sok rossz után. tudom, hogy én is hibás vagyok, hogyne tudnám. ne úgy képzeld ezt, h én fogtam magam és eljöttem a picúrral. előtte nagyon sokat beszélgettünk, mindig sokat beszélgetünk, ezzel nincs gond. nagyon mélyen, őszintén tudunk beszélgetni. mikor voltam boldog mellette? mindig az vagyok, mikor nem hazudik. (és itt most alap dolgokra gondolok: feladtam a csekket, miközben nem pl. mindennapos dolgok ezek.) a bizalommal van baj részemről és ezt ő tudja, ígérget, h minden más lesz, de szerintem szakember nélkül nem lesz más. most azt mondja, költözzünk vissza, én mondtam, h addig nem, amíg nem látok rajta változást,(orvosi segítséggel). a gyermekünk 5 éves, nagycsoportos ovis lesz, nem rángathatom kötélen... a válasza erre, hogy akkor nincs miről beszélni, nem érti mi köt engem haza. én meg nem értem, h mit nem ért. nem kompromisszum kész és ezzel engem is azzá tesz. hetek óta megy a parttalan megoldáskeresés. nem érti mitől félek és nem nem értem miért a könnyebb megoldást választja helyettünk.
2013. júl. 30. 11:47
 4/17 anonim ***** válasza:
Bizalom hiányában én nem látom értelmét.
2013. júl. 30. 11:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek nyisd ki a szemed végre! Szerinted nem fekszik le a nőcskéivel??? Ugyanmár! Hányszor hazudott neked már? Szerinted pont ebben majd igazat mond?

Nézd, az én anyám is klinikai eset, állítom neked, és olyan szeretetéhségem van, hogy el sem hiszed. De! Sose bántanám azt, akitől szeretetet meg támogatást kapok. Épp ezért sose csalnám meg a páromat, és ha már gondot okoztam, akkor igyekeznék változtatni, hogy ne maradjak a támasza nélkül! Meddig tűröd még, hogy komplett hülyét csináljanak belőled? Herceg tényleg nincs, de ez nem jelenti azt, hogy egy békával kell maradnod életed végéig.

2013. júl. 30. 11:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy pozitív dolgot szeretne ilyenkor az ember hallani, de szerintem nincs értelme! Egy olyan kapcsolat ahol nincs meg a kölcsönös tisztelet és szeretet, halálra van ítélve! És ez így is van jól! Miért kéne neki megbocsájtanod? Miért kéne csak neked küzdeni? És egyáltalán van-e értelme harcolni egy olyan férfiért, aki vélhetően megcsal(nem hiszem hogy csak beszélgetnek, megalázott, hazudozik? Nem bírom sajnos az önsajnálatot! Főleg férfiak részéről, jaj mert hogy anyu ilyen volt meg olyan volt,és azért vagyok ilyen lelki beteg, stb. ! És akkor így kell leélni az életét? Nekem sem volt jó gyerekkorom, mégis ezen felnőtt korban túl kell lépni, nem szabad hogy az én családom, gyerekem, párom szenvedjen ez miatt! Miért nem keresi a szeretet nálad, és a közös gyereketeknél? Egy gyermeknél több szeretet senki nem tud adni!

Szóval összefoglalva, nem érdemli meg hogy energiát fektess a megoldásba, igenis van királyfi fehér lovon, aki boldoggá tud tenni, és el is jön majd, csak nyitni kell felé! És a te boldogságod a lényeg meg a picié, ő meg először nőjön fel, és nem kell az ő elrontott dolgai miatt másoknak boldogtalannak lenni!

2013. júl. 30. 12:02
 7/17 A kérdező kommentje:
normális pillanataimban pontosan ezt gondolom én is.
2013. júl. 30. 12:08
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
hát egy nagyon egyszerű közhely jut eszembe erről , kérlek ne sértődj meg: sz.rból nem lehet várat építeni.Ez a kapcsolat már túljutott a fénykorán és amiket leírtál nem túl biztatóak.Te rideg vagy ő meg megcsal, mire jó ez az egész még? Megérdemled a boldogságot Te is, olyan férfi oldalán aki megbecsül és boldoggá akar tenni.Ebbe az unokatesómmal bulizom (közben nővel vagyok) - dolog nem fér bele - szerintem
2013. júl. 30. 12:18
 9/17 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. felhívtam, h ő mit tenne a helyemben, h reagálna ezekre a dolgokra, a válasz az volt, teljesen közönyös hangon, h ő azt gondolja, h én megcsalom. mivel 2 fiú barátom van (ovi óta), akikre támaszkodhatom és el szoktam menni velük heti egyszer pár órára sörözni. de ismeri őket, jóban van velük, a feltételezést sem értem. ennyire nem tudja ki vagyok? kihez mentem én hozzá? összetörtem. itt bőgök mint 1 kisgyerek.
2013. júl. 30. 13:15
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
12:02-es vagyok! sírjál csak nyugodtan! Az segít! Holnap már másképp látod, csak ne félj változtatni! Meglátod menni fog, és megéri! Egy lelki nyomorult, csak téged is azzá tesz, és sérül a gyerkőc is! Mi majd bátorítunk:-)
2013. júl. 30. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!