Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem le róla a férjemet? Lassan ott tartok, hogy kényszerítő eszközt alkalmazok.
Alapvetően nagyon ügyes, sokféle építőipari munkába beletanult önszorgalomból (amúgy teljesen más területen dolgozik). A lakásban is sok mindent meg tud csinálni, burkolás, stb.
Viszont egy ventillátorszerelésnél pár hónapja az isteni szerencsén múlt, hogy nem lett égett széndarab belőle. A fél társasház áramellátását levágta.
Akkor mondtam neki, hogy ilyen dolgokhoz hívjunk szerelőt, mert ügyes sok mindenben, de ezt nem lehet próbálgatós alapon csinálni/tanulni. Egyszer hibázik és annyi.
Most megint nekiállt villanyt szerelni. Kértem, könyörögtem, hogy hívjunk szerelőt, vagy egy haverját, akinek ez a végzettsége.
Puffog, ellenáll.
Kezdek ott tartani, hogy inkább legyen egy dühös, de élő férjem, mint egy széndarabom...
"Újból neki akart állni, de meggyőztem, hogy én pont így szerettem volna, ha így van beállítva az időzítő."
EZ nem csak kényelmi probléma. Szeretnéd, hogy kigyulladjon a lakás?
Látom, te sem értesz hozzá.
Csak egy történet:
WC
Egy férfi pizsamában, mezítláb teljesen gyanútlanul meghúzta a WC- öblítő fém lehúzó fogantyúját. Abban a pillanatban áramütést kapott, elvágódott és eszméletét vesztette. A balesetet az okozta, hogy a magát szakértőnek mondott, de villamosan nem szakképzett jó barát, a család kérésére védőérintkezős konnektort szerelt fel a konyhában. A védővezetőt a vízvezeték fém csövére kötötte, de a konnektornál tévedésből a védővezetőt és a nullavezetőt felcserélte. Ezek után, ha villamos fogyasztókészüléket dugaszoltak a konnektorba akkor az általa felvett áram nem a hálózat nullavezetőjén, hanem a vízvezetéki nyomócsövön keresztül tért vissza a hálózatba. Ez a visszavezetés a csatlakoztatott készülék áramfelvételének nagyságától függően 20-40 V feszültségesést okozott a vízvezetéken. A lakóház több lakásában már a balesetet megelőző héten is érezték, hogy csíp a víz, ráz a vízcsap, de ezt inkább érdekes, mint veszélyes jelenségnek tartották, és nem kérték kivizsgálását. A tanulság : elektromos berendezést barkácsolóval sohasem végeztessünk, ha a vízcsap ráz csíp, ebbe nem szabad belenyugodni, mert ez nem csak múló kellemetlenséget jelent, hanem előbb utóbb életveszélyes balesetet is okozhat!
"Viszont egy ventillátorszerelésnél pár hónapja az isteni szerencsén múlt, hogy nem lett égett széndarab belőle. A fél társasház áramellátását levágta.
"
Szórakozzon csak! Jó játék hülye gyerekeknek!
Idéznék a szabvány ide vonatkozó szakaszából.
..."Elektromos berendezést csak arra kiképzett, és megbízott személy végezhet."...
Felőlem nyugodtan szórakozzon vele, de azt előre megmondom baleset, vagy kár esetén a szabványok, és a szakma nem ismerete nem mentesít a felelőség alól! Vizet szerel, és valami nem jó, megszárad akik lefröcsköl, de az áram, és a medve nem játék. A medvénél legalább látni hol van, és a képét. A áramot nem látni, az feszültség alatt álló, és a feszültségmentes vezeték kinézetre egyforma, csak a tapintása más.
Hiába ügyes, attól hogy sok ház körüli munkához ért egy kicsit, elektromosan még kontárnak számít!
LOL exem villamosmérnök volt de a biztosítékot ő is lecsapta, ha szerelt :D :D
Szerintem csapd le te!
Nem mondod? :O
De ha kicsit érdekli a téma jobban megy neki, mint pl. nekem, aki azt sem tudja mi a különbség a volt és a watt között...
Elég sok villamosmérnököt ismerek (nővérem pasija és több ismerősöm is az), mind szerel villanyt és bár, mint tudjuk a mérnökök nagyképűek, de általában szidják a villanyszerelőket, hogy milyen trehány, összecsapott munkát végeznek. Eddig még mindenki él. Én is előbb hívnám exemet szerelni, mint villanyszerelőt, de én csak azért, mert nem szeretek idegeneket beengedni a lakásomba, és ő már megcsinált ezt-azt tökéletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!