Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan beszéljem le róla a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljem le róla a férjemet? Lassan ott tartok, hogy kényszerítő eszközt alkalmazok.

Figyelt kérdés

Alapvetően nagyon ügyes, sokféle építőipari munkába beletanult önszorgalomból (amúgy teljesen más területen dolgozik). A lakásban is sok mindent meg tud csinálni, burkolás, stb.

Viszont egy ventillátorszerelésnél pár hónapja az isteni szerencsén múlt, hogy nem lett égett széndarab belőle. A fél társasház áramellátását levágta.

Akkor mondtam neki, hogy ilyen dolgokhoz hívjunk szerelőt, mert ügyes sok mindenben, de ezt nem lehet próbálgatós alapon csinálni/tanulni. Egyszer hibázik és annyi.

Most megint nekiállt villanyt szerelni. Kértem, könyörögtem, hogy hívjunk szerelőt, vagy egy haverját, akinek ez a végzettsége.

Puffog, ellenáll.

Kezdek ott tartani, hogy inkább legyen egy dühös, de élő férjem, mint egy széndarabom...

2013. júl. 28. 14:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Minden másban tényleg ügyes, no meg ha ott esetleg elront valamit, akkor lehet javítani életveszély nélkül.

Én is próbáltam falat gipszelni (nem értettem hozzá), ha elrontottam, visszakapartuk vagy visszavéstük.

Villanynál azért nem így megy, hogy "jaaa, ez a drót nem az a drót, jéééé, fehér fény..."

2013. júl. 28. 14:34
 12/29 anonim ***** válasza:
78%
A villany ill a gázszereléshez érdemes szakembert hívni, mert egyik sem játék. Ok, nem az izzócseréhez.
2013. júl. 28. 14:35
 13/29 anonim ***** válasza:

Én is olyan ember vagyok mint a te férjed, a vízvezeték szerelésén kívül elég sok mindenhez értek maszek alapon.

Nekem asztalosi végzettségem van de dolgoztam már villanyszerelők mellett is, és ott elég sok mindent betanultam.

A férjeddel az a helyzet hogy beképzeli hogy ő ért hozzá és azért elég nagy érzés az hogy az ember saját maga csinál meg mindent, mert régebben is így volt, de akkor még nem volt ennyi szabály meg nem kellett akkor minden konnektort, villanyt megszakítóra tenni hanem elég volt szobánként egy és csá.

Persze én is szerelek itthon villanyt, de a komolyabb munkákra én is inkább egy szakembert hívok aki teljesen otthon van a témában. Jó egy lámpatestet, kapcsolót, konnektort meg kisebb dolgokat én is megtudok csinálni.

Mi is hozzáépítettünk egy helyiséget a házunkhoz a munka nagy részét én csináltam, egyedül a falazáshoz hívtam embert hogy segítségem legyen, meg annak a tetejét is egy ismerősöm csinálta.

A villanyt én magam szereltem be plusz én vakoltam meg minden, de a villanyszekrénybe az órához én is beköthettem volna mert van egy olyan rész amihez hozzá nyúlhat az ember mert egy megszakítóra kellett volna rákötni de arra én is hívtam inkább szerelőt, hogy mégis legyen hivatalos meg ha valamit benézek akkor ne legyen baj és ne engem vonjanak felelősségre. Meg ha már ittvolt átnézettem vele a cuccot, és ennyi.

Ha kisebb munkákat csinálok akár egy konnektor csere, vagy lámpatest felszerelés, ha nem vagyok biztos a munkámban inkább lekapcsolom az áramot csak hogy ne legyen baj.

Én is abban voltam hogy jaj tudom hogy mit csinálok meg minden, de vannak dolgok amikről belátom hogy jobb ha egy profi csinálja. mert én erre figyelek hogy ne legyen baj.

Valahogy beszéld rá a férjed hogy ha nem érti vagy bizonytalan inkább hívjon szakembert vagy legalább hívja fel és kérdezze meg hogy ez így jó-e vagy sem. Azért egy társasházba nagyon oda kell figyelni mit csinál az ember mert mások életét és vagyonát is veszélyezteti ha valami elbaltáz és akkor az egész háztömb áramellátásával lehetnek gondok.

2013. júl. 28. 15:00
 14/29 anonim ***** válasza:
Meg tudnád beszélni a férjeddel ha ennyire érdekli a villanyszerelés akkor beíratod őt az iskolába ahol megtanulhatja? Van lehetőségetek arra,hogy egy szakember foglalkozzon vele szabad idejében? Lehet,hogy össze kellene gyűjtened azokat az eseteket amikor az áram ölt illetve olyan kárt okozott aminek eredménye az volt,hogy leégett a ház illetve kiégett a lakás? Ha az én férjem nekiáll villanyt szerelni akkor önhatalmúlag lekapcsolom az összes biztosítékot a villanyáram mérőóránál és így nem kell aggódnom,hogy megrázza az áram. Kihasználom az előnyt amíg ő a létrán van addig én nyugodtabban mászkálhatok.
2013. júl. 28. 15:05
 15/29 anonim ***** válasza:
59%

Ez a filmes példa csak vicc volt remélem.

Nem ér semmit a gumibak a létra lábán, mert az áram a férjed kezétől a talpáig megy. Át megy rajta, az emberi test nagyon jó vezető.

Nézd. Nagyon bonyolult ám a villanyszerelés. Tudni kell, hogy milyen a villamoshálózat. Milyen régi, miylen állapotú. Ezeket amúgy 1-2 évente felül kell vizsgálni szakemberrel. Csak az emberek 99,9999999999999999%-a nem csinálja meg.

Amatőr szerelések miatt van ennnyi lakástűz. Nem játék. Egy értelmes ember megérti.

Úgy látszik a férjed nem értelmes. Lehet hogy okos(kodó), de nem értelmes.

2013. júl. 28. 15:43
 16/29 anonim ***** válasza:
87%

Ne haragudj, de a férjed egy idióta.

Árammal, gázzal nem játszunk.

Sértődékeny óvodás módjára viselkedik. Nem csak magát, hanem az egész családot életveszélybe sodorhatja.

2013. júl. 28. 15:51
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem értem. Azt igen, hogy szerelni akar, otthon is én szereltem a villanyt, poénos dolog. Meg is rázott olykor, mert elfeledtem lekapcsolni a biztosítékot és még a csavarhúzónak is ráfogtam a fémrészére (utána beszigszalagoztam majdnem végig :)), de ez az én feledékenységem volt, a terv az volt, hogy lekapcsoljuk, természetesen, fő a biztonság. Mi az, hogy hőzöngünk, hogy "ó de én annyira tudok, nehogy már a főkapcsoló ne legyen felkapcsolva, ez sért engem"... A vérprofi akárkik (nem villanyszerelés témában) is használnak védőfelszerelést, biztosítják magukat, ésatöbbi, a hegymászók is csak kivételesen másznak szabadon a sziklán, megmutatva, ők mekkora janik... Szóval ezt nem értem. Oké, most bizonyításvágya van, hogy de ő tud szerelni, de az alapvető biztonsággal igazán nem lehet baja, ez gyerekes... Szóval én megértem őt, csak a főkapcsolóval kapcsolatos érzéseit nem...
2013. júl. 28. 16:04
 18/29 anonim ***** válasza:
69%

Ülj le a férjeddel és komolyan kérdezz rá, hogy miért akar mindenáron meghalni? Nem kell kontrollálni, ha ő meg akar halni, akkor meg fog halni.

Ha valaki valamihez nem ért, akkor nem ért.

Nem csak arról van szó, ő lesz égett széndarab, hanem arról is, hogy ha valamit rosszul köt be, akkor esetleg TE vagy a gyereked, vagy a nagyanyád vagy akárkid lesz égett széndarab.

Hívj ki MINDEN egyes alkalommal, amikor a férjed buherált az elektromos cuccokon valamit is azonnal egy szakembert, és mindig mondd el neki, hogy aggódsz, mert a férjed nem ért az elektromossághoz, mégis erőszakoskodik. Mindig legyen ott a férjed, amikor a szakember megnézi a dolgokat, amiket a férjed barmolt össze.

Ha nem hagyja abba a viselkedést, fel lehet jelenteni a rendőrségen is. Családon belüli erőszakért (mert érzelmi bántalmazó) és közveszélyokozásért (ha leég a fél lakás és mások élete, vagyona kerül miatta veszélybe vagy semmisül meg) és egyebkért.

2013. júl. 28. 18:15
 19/29 A kérdező kommentje:

Na, ennyire azért ne pörögjük túl, hogy érzelmi bántalmazó :) Ebben az egy témában volt fafejű, de lenyomtam a főkapcsolót és nagyrészt úgy néz ki, hogy működik. Egy-két beállítás nem olyan, mint kellene (az időzítő X perc működés után lekapcsolja, nem csak akkor, ha a villanykapcsolót már lekapcsoltuk).

Újból neki akart állni, de meggyőztem, hogy én pont így szerettem volna, ha így van beállítva az időzítő. Némi puffogás után belenyugodott.

Ezt leszámítva nincs gond vele, most épp lakásfelújítunk, a festést és a feljött járólapokat is ő tette rendbe. Kisebb hibák ott is előfordultak, de ugye ott a testi épsége veszélyeztetése nélkül azonnal ki tudta javítani (pl gipszelésnél leesett a gipsz, vagy túl gyorsan megszáradt). Ezekben ügyes, csak a fránya villanyszerelésből csinál hiúsági kérdést.

Tanfolyamra nem akarom beiratni, mert felesleges lenne. Főiskolára jár, nyelvet tanul és a villanyszerelésnek semmi köze a munkájához. Szóval azért az évi két lámpa- vagy ventillátorszerelésért elég felesleges lenne.

Amúgy a "profi" villanyszerelők is érdekesek néha. Amikor épület a társasház, figyelemmel követtük az építkezést, illetve egyeztettünk a villanyszerelőkkel, hogy pontosan hol legyenek a lámpák, konnektorok. A villanyszerelő folyamatosan csutka részeg volt, tántorgott, dőlt belőle a piaszag. A falra X-eket tettünk, ahová villanykapcsolót kértünk, cirka 30-40 centis kilengéssel el is találta...

Csodálom, hogy őt még nem b..ta le az áram a létráról, láthatóan azt se tudta, hogy hol van, olyan merevrészeg volt.

2013. júl. 28. 19:11
 20/29 anonim ***** válasza:
28%

"Na, ennyire azért ne pörögjük túl, hogy érzelmi bántalmazó :) "

De bizony az. Ha hiszed, ha nem - én pedig tudom. Minden ember érzelmi bántalmazó, aki a másikat addig tapossa, hogy az síkideg lesz a tetteitől. Most akkor vagy te vagy egy kissé hisztérika, aki túldrámázza a dolgokat és idejár panaszkodni, vagy pedig nem fogod fel annak a komolyságát, hogy a férjed árammal szórakozik és annak mi a következménye.

2013. júl. 28. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!