Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális egy ilyen házasság? Miért alázza meg a nő magát ennyire?
Mindketten dolgoznak, egy számlára megy a fizetés. Innen mennek a számlák. Van egy másik számla, ehhez van mindkettejüknek kártyája. A férfi minden héten rak x összeget erre a számlára, a nő ezzel gazdálkodhat. A másik számlához nem fér hozzá.
Mit gondoltok erről?
Szerintem úgy a korrekt, h a rezsit, a kaját és a ház költségeit felesbe állják. Nagyjából minden hónapba ugyanannyi a rezsi meg a kaja és az egyéb költségek, de ezt a friss együttélők még az elején kitapasztalják, hogy mire mennyit költenek, mennyit használnak egy adott dologból.
Tegyük fel 50.000ft a rezsi + 60.0000ft a kaja. Ez ugye összesen 110.000ft, így fejenként 55.000ft-ot fizetnek havonta haza.
Ha dohányoznak, vagy ruhát akarnak venni maguknak, azt állják a saját fizetésükből. Pl. ha a nő keres 120.000ft-ot marad neki 65.000ft-ja magára egy hónapban. Ha a hapsi 150.000ft-ot keres neki értelemszerűen 95.000ft-ja marad magára.
Szerintem így a korrekt. Most felmerülhet az, hogy de a hapsinak több pénze marad magára. Igen, mert többet is keres, ha a nőnek nem tetszik, akkor próbáljon keresni másik munkát amivel többet keres.
Nyilván ha valamelyiknek hirtelen szüksége van pénzre a másik tuti fog adni.
Mi így élünk, és nekünk bejött a dolog. :)
Amúgy vissza térve a kérdéshez: barátnőméknél hasonló a helyzet. Ott a férj számlájára érkezik mind a két fizetés, így a feleség nem tud hozzáférni. Ha kell valamire akkor kap, persze nagy szájhúzogatások közepette. Szegény már ott tart, hogy nem mer kérni egy cipőre pénzt, ha nincs mibe járnia. Volt elég sok eladásra szánt ruhám, tele márkás cuccokkal. 10.000ft-ot kértem egy jó nagy zsák ruháért, és szegény 5.500-at tudott kifizetni április vége óta. Nem meri elmondani a férjének... Mondanám neki, hogy nem kell a pénz, de igen kell mert minimál bér alatt dolgozok... Amúgy ezen kívül elég jó a kapcsolatuk, nagyon szeretik egymást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!