Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Legyen gyerek vagy ne legyen: mit gondoltok? Hogyan lehet jó kompromisszumot kötni?
Lányunk 2 éves, családon belül újra és újra szóba kerül a kistestvér. Én nem szeretnék több gyereket, eddig a férjem is egyetértett. Most viszont ő is mondja, hogy jó lenne még egy gyerek.
Úgy érzem, csak azért változott a véleménye, hogy leszálljanak rólunk. Azért akarja, mert telebeszélték a fejét hogy a kistesó kell, különben lelki nyomorék lesz a gyerek, tönkretesszük az életét stb.
Mit gondoltok? Engedjek a férjemnek?
Ezt itt nem fogjuk tudni neked megmondani, mivel a te/ a ti életetek.
Magadban kell érezned, hogy van-e benned elég türelem még egy gyerekre.
Ha azt írod nem szeretnél, akkor megválaszoltad a kérdést.
Miért nem szeretnél?
Mert az elsőt akartuk :-) Nem tudom megmagyarázni, éreztem hogy gyereket szeretnék. Ezt most nem érzem.
Anyagilag beleférne. Az aggaszt, hogy szerintem a férjem sem akarja igazán, csak "legyen, mert az úgy jó ha van testvére az embernek". De ez nekem nem elég indok.
Most teljes az életünk, minden a helyén van. Így jó nekünk. Nem mondom, hogy mindig így lesz, de most így van.
Gyereket szerintem akkor vállaljon valaki, ha vágyik rá. Én most nem vágyok rá. Nem tudom jobban elmagyarázni.
Kérdezd meg, hogy. Aférjed miért akar.
A nyomás maitt, vagy azért, mert tényleg akar-e....
Egyetértek. Gyereket csak akkor vállalj, ha szíved legmélyebb zugáig vágysz rá.
Ne mások hatására, ne azért, mert kell a kistesó etc...
A gyereknevelés elég sok nehézséggel jár és nagyon könnyű elszúrni. Ha valaki nem tiszta szívvel és teljes lelkesedéssel vág bele, abból sok jó nem szokott kisülni.
Amúgy az is igaz, hogy tényleg "kell" a kistesó. A 6 évesemnek legalábbis nagyon kéne...nincs, de igyekszem megoldani, hogy mindig legyen kortárs barát körülötte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!