Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért hűlnek ki gyorsan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hűlnek ki gyorsan manapság a párkapcsolatok? Hogy élhet (t/n) ek évtizedekig egy házasságban a felek?

Figyelt kérdés

A mostani párom azt felelte a kérdésemre, hogy az exével azért szakítottak, mert kihűltek az érzelmek.

Az exem jó ideig úgy járt utánam, mint egy pincsikutya, amiben volt bosszantó, de pozitívum is, hogy ennyire "rám kattant", majd egy, másfél év után megváltozott, holott én nem játszom meg magam sohasem, ugyanúgy viselkedek mindig, a kinézetem sem változott.

Nagyon bosszantó, hogy kezdetben odáig meg vissza van valaki a másikért, utána meg nyavalyog, hogy kihűltek az érzelmek.

Na ezért sem vállalok gyereket soha, mert én egy családot gyerekkel egyetlenegy párkapcsolatban a gyerek(ek) apjával képzelem el. Márpedig ahogy látom, manapság az a "divat", hogy kihűltek az érzelmek.

Nagyon visszatetsző ez a szememben, mert én képes lennék egy férfit megbecsülni, szeretni, ápolni, ha kell, harcolni a párkapcsolatomért, de így, hogy pl. az exem nagy rajongása másfél év után eltűnt, ill. ahogy utólag tudtam meg, valójában egy érzelmi "csökevény" vagy érzelmi "fogyaték", mert minden nőt megun kb. másfél, két év után és folyamatosan a párkapcsolatai idején is társkeresőkön van fenn és ismerkedik.

:-(

2013. júl. 17. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Egyetértek a kérdezővel.

Egy gyereket normálisan felnevelni csakis rendes családban lehet. A legnagyobb problémáim olyan emberekkel volt mindig is, akik elvált szülők gyerekei. Kizártnak tartom, hogy ez nem csappan le a gyerek jellemén, negatívan. Kivétel lehet, ha abszolút normálisak a szülők és válás ellenére képesek egymást is támogatni, elviselni, elfogadni továbbra is, de ez nagyon ritka. Elég végignézni, mi megy itt is a válás kategóriában.

2013. júl. 17. 16:06
 12/15 anonim ***** válasza:

A gyors kihűlést az is eredményezheti, hogy nagyobb a kínálat, mint a kereslet, s a kínálat szinte tálcán nyújtja magát, nem kell senkiért harcolni, mint mondjuk régen.

Pl. a pasi tudatában van a lelke mélyén, hogy ha szakítanak, pár hónap múlva lehet új barátnő. A nő is tisztában van ezzel. Tegyük fel a nő akarja jobban a pasit, ő az aki ragaszkodna a hosszútávú kapcsolathoz, aki vágyik családot is alapítani. Ez a nő úgy érezheti, hogy meg kell állni a helyét a nagy konkurencia harcban. Ez mindig lelki teherrel jár, önbizalomvesztés, stb, viszont már ez maga is eredményezheti a férfi érzelmeinek a kihűlését.

Semmire nincs garancia, vagy bejön, vagy nem. Néha a tökéletesnek tűnő kapcsolatok futnak hamarabb zátonyra.

2013. júl. 17. 16:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Én meg csak azt látom, hogy agyon erőltetik a házasságokat. Nem akarnak kilépni belőle, kifelé mutatják a tökéletest miközben szarrá csalják egymást. De itt főleg a férfiakra gondolok akik marha büszkék is rá, hogy esetleg nem derül ki. és még fennen hangoztatják, hogy nekik a család a fontos, sosem válnának el.

Én folyamatosan ezt látom a környezetemben. Erre is reagálhatnátok, kíváncsi vagyok ,hogy más is találkozik e ezzel a jelenséggel?

2013. júl. 17. 16:17
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Felfogás kérdése a dolog. Ma az emberek a szerelmet és a házasságot feltétlen együtt képzelik el. Régen azért ez nem volt ennyire jellemző, inkább úgy álltak hozzá, hogy rendes, tisztességes ember a másik, jó munkája is van, hát majd megszokják egymást.

Na most a szerelem általában kihűl, a megszokás meg megszokás. Kérdés, hogy az ember melyiket választja.

2013. júl. 17. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia! Először is jó olvasni egy ilyet,mert én is olyan típus vagyok,mint te,én sem ez a "kihűltek az érzelmek" típus vagyok.Nem tudom miért,de én is ezt tapasztaltam mostanában.Hogy pl az exem nem úgy volt vele,illetve 2 is,hogy akkor egy kisebb vita után is,hogy akkor jó,próbáljuk meg,hanem a teljes hátat fordítás...

32/N

2013. júl. 18. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!