Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságunk mostanában nagyon megromlott és úgy érzem, hiába próbáljuk menteni a menthetőt, csak egymásra mutogatunk és nem jutunk semmire. Mit csináljunk? Van még remény?
Szerintem a férjed egy tapló. Egyrészt te is dolgozol, így nem marad annyi időd a gyerekekre sem, mint amúgy lenne, ha otthon lennél velük. Ezek után ő hazaesik a sörözésből, és őt kéne ajnároznod??? Én nem látom ebben a szituban, hogy hol végez ő valami munkát a közös otthonotokban...
Amúgy a probléma valós. Az én párom azt mondta, azért nem szeretne gyereket, mert jobban szeretném, mint őt.
Lehet lepontozni, de szerintem meg komoly gondok vannak a férjeddel. És nem gondolom, hogy neked kéne ennél is jobban megalázkodni és teperni. A logikáját sem értem, hogy újabb gyereket akar, miközben a másik kettő miatt érzi úgy, hogy elhanyagolod.
Ha szereted és úgy gondolod van értelme küzdeni, akkor szerintem forduljatok segítségért. Párterápia. Bármi, ami őt is rákényszeríti a cselekvésre, mert a kedvességed és odaadásod úgy látszik nem elég.
(Megjegyzem, én hasonló családban nőttem fel, apám pont így viselkedett anyámmal. Örültem volna, mint majom a farkának, ha elválik, de nem tette meg, inkább küzdött a nagy semmiért. A két tesóm is így gondolja. Borzasztó volt ebben felnőni, amint nagykorúak lettünk, leléptünk otthonról.)
az első lépés amit meg kell tenned: a férfiak nem értik az indirekt beszédet amit a nők használnak. ha valamit akarsz mond ki nyiltan:
amig én csinálom a vacsorát addig te porszivoz fel. vagy forditva
amig én el mosogatok léccíves fürdesd meg a gyerekeket, vagy te mosogatsz és én fürdettek.
Nem mondanám ezt, hogy taplóság, ha a férj így viselkedik. Nézőpont kérdése, mert az ilyen viselkedésnek mindig van háttere. A férfi akkor megy (GYAKRAN) kocsmázni, ha nem érzi jól magát otthon, vagy unatkozik. A takarítás, a háztartásban való segítség pedig nem kellemesen együtt töltött percek!
Pl.: egyik este feküdt a párom a kanapén. Leültem és elkezdtem masszírozni a talpát, a lábujjait. (Ez általában mindenkinek nagyon jó érzés). Másnap mindent megtett, amire kértem, hogy cserélje ki az égőt, sőt még fel is porszívózott. Nem kell mindig egymás mellé kiabálni, meg szemrehányásokat csinálni.
Azt kell elérned, hogy szeressen veletek lenni, ne kötelességnek, és tehernek érezze az otthonlétet. Nézd meg pl. a moziműsort, keress olyan filmet, amit szívesen megnézne (a pasik szeretik a lődözős filmeket :D ), kérd meg, hogy menjetek el, mozi után üljetek be valahová, és beszélgess vele, ne gondokról, ne az otthoni problémákról, hanem olyasmiről, amitől jó kedve lesz, nevetni tud veled. Ez az egész ellaposodás megelőzésének a titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!